breaking news Νέο

Σ. Καλεντερίδη: «Το Σκοπιανό είναι μία επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων. Μην εμπιστεύεσθε κανέναν.»

Σ. Καλεντερίδη: «Το Σκοπιανό είναι μία επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων. Μην εμπιστεύεσθε κανέναν.»

«Το 1992 η Ελλάδα, με το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, έστειλε μήνυμα στα Σκόπια. Με το συλλαλητήριο της Κυριακής (21/1) στέλνει μήνυμα στους Έλληνες πολιτικούς, ότι η Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτη», σημείωσε ο Σάββας Καλεντερίδης, πρώην στρατιωτικός, συγγραφέας, αρθρογράφος, μιλώντας το Σάββατο, παραμονή του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, στην κατάμεστη κεντρική σάλα του Πολυχώρου της «Ελιάς», με θέμα «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και οι προκλήσεις για τον Ελληνισμό – Κύπρο – Αιγαίο – Θράκη – Σκοπιανό – Αλβανικό», κατόπιν πρόσκλησης του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ημαθίας (Αστυνομικών – Λιμενικών – Πυροσβεστών).

Τον ομιλητή προλόγισε ο πρόεδρος του συνδέσμου Πέτρος Τσικόπουλος, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του.

 

«Αν δεν συνέλθει το πολιτικό σύστημα, θα μας λεηλατήσουν...»

Ο Σάββας Καλεντερίδης ξεκίνησε την ομιλία του από το κεφάλαιο στο πως χαράχθηκαν τα σύνορα στη Μέση Ανατολή, ποιές κινήσεις γίνονται για την Ελλάδα, τι επιδιώκουν Αμερικανοί και Ρώσοι στην περιοχή και πως αυτό επηρεάζει άμεσα την Ελλάδα και την Κύπρο, ερχόμενος στη συνέχεια στη νέα γεωπολιτική στην περιοχή μας και την παρακμιακή πορεία του Ελληνισμού.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «όταν οι πολιτικοί μας ανοίγουν χαραμάδες, αυτές κάποτε θα γίνουν πύλες», σχετικά με ασάφειες και παράθυρα που έμειναν ανοιχτά από ελληνικής πλευράς κατά την υπογραφή συμφωνιών τις προηγούμενες δεκαετίες. «Αυτές οι χαραμάδες», είπε, «γέννησαν “γκρίζες ζώνες”» και τις διεκδικήσεις των Τούρκων, η λάθος πολιτική των ανοιχτών συνόρων στο προσφυγικό έδωσε ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της Τουρκίας, η οποία και εκβιάζει ότι θα ανοίξει τις πόρτες στους πρόσφυγες».

Περνώντας κατόπιν στο τωρινό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Καλεντερίδης επέστησε την προσοχή, λέγοντας πως «αν δε το χειριστούμε σωστά, θα έρθουν τα χειρότερα». Και πρόσθεσε: «Αν δεν συνέλθει το πολιτικό σύστημα, θα μας λεηλατήσουν... Το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι σε θέση να υπερασπισθεί τα εθνικά μας συμφέροντα, φθάνοντας στο σημείο να γίνουμε ο περίγελος των Σκοπιανών και των Αλβανών».

 

«Το Σκοπιανό είναι μία επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων. Μην εμπιστεύεσθε κανέναν»

Ο ίδιος κάνοντας μία αναφορά στο τι πρόκειται να επακολουθήσει για τη χώρα μας, σε περίπτωση που αυτή επιτρέψει, υιοθετήσει μία λύση στην ονοματολογία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, στην οποία και θα περιλαμβάνεται το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – κάτι που ο Μάθιου Νίμιτς ήδη πρότεινε για διαπραγμάτευση, «βάζοντας στο τραπέζι»  πέντε ονόματα, στα οποία και εμπεριέχεται σ' όλα το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – υπήρξε απόλυτα σαφής αλλά και αποκαλυπτικός. «Θα απαιτήσουν συνδιαχείριση της Βεργίνας, της Πέλλας και της Αμφίπολης, με το διορισμό επιτρόπων, γιατί αυτοί θα είναι το κράτος και εμείς περιφέρεια», τόνισε κατηγορηματικά και συνέχισε : «Το Σκοπιανό είναι επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών. Μην εμπιστεύεσθε κανέναν. Είναι μέρος της διαδικασίας συρρίκνωσης του Ελληνισμού. Οι πολίτες είναι αποκλεισμένοι από όλους τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Μία λύση είναι το συλλαλητήριο ως μήνυμα στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, πως... δεν μπορείτε άλλο να καταστρέφετε την Ελλάδα».

 

«Ανάγκη για την Ελλάδα μια νέα ιδέα»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σάββας Καλεντερίδης έκανε λόγο για την ανάγκη η Ελλάδα να κινηθεί πάνω σε μια νέα ιδέα. Μία ιδέα που θα μπορούσε, όπως είπε, να πραγματοποιήσει χωρίς επεκτατικές κινήσεις. Να διεκδικήσει τον έλεγχο των θαλασσίων ζωνών. Πως ακριβώς; «Ξεκινώντας από την Αλβανία», είπε, «με την ενεργοποίηση της συμφωνίας, με την Ιταλία που έχουμε οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα, τη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Κύπρο. Οριοθέτηση με βάση το διεθνές δίκαιο. Έτσι όλες οι χώρες της Μεσογείου θα έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και η μόνη χώρα που θα δυστροπεί, θα είναι η Τουρκία, μεγαλώνοντας έτσι η Ελλάδα τη διαπραγματευτική της ισχύ στο τραπέζι. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια μεγάλη Ελλάδα, που θα μπορεί να ευημερήσει».

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το ακροατήριο, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Χρήστος Σιμούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας Απόστολος Μούρτης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, Στρατηγοί ε.α., στρατιωτικοί, μέλη του Σ.Α. Σ.Α.Ν.Η και πολίτες.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής