breaking news Νέο

Μονοήμερη εκδρομή στη χώρα των Νερών, στην πανέμορφη Δράμα πραγματοποίησε το ΚΑΠΗ Δήμου Βέροιας

  • Μονοήμερη εκδρομή στη χώρα των Νερών, στην πανέμορφη Δράμα πραγματοποίησε το ΚΑΠΗ Δήμου Βέροιας
  • Μονοήμερη εκδρομή στη χώρα των Νερών, στην πανέμορφη Δράμα πραγματοποίησε το ΚΑΠΗ Δήμου Βέροιας

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου το ΚΑΠΗ Δήμου Βέροιας του Ν.Π.ΚΑΠΑ Δήμου Βεροίας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στη χώρα των Νερών, στην Πανέμορφη Δράμα. Τα μέλη του ΚΑΠΗ, επισκέφτηκαν τη μονή Αναλήψεως, στους Ταξιάρχες (Σιψα)  Δράμας, όπου μόνασε  ο Άγιος Γεώργιος Καρσιλίδης, είχαν την ευλογιά να προσκυνήσουν τον τάφο του και να ακούσουν το θαυμαστό βίο του Όσιου, από το στόμα της γερόντισσας!

Στη συνεχεία οι εκδρομείς ήρθαν  αντιμέτωποι με ένα θαύμα της φύσης, το πανέμορφο  Σπήλαιο  των Πηγών του Ποταμού Αγγιτη, ενός σπηλαίου  του οποίου η απώτερη προϊστορία αγγίζει τα 30.000 χρόνια πριν από σήμερα.  Θεωρείται μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα, με μήκος περί τα 15 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 12,5 περίπου έχουν χαρτογραφηθεί.

Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει τεράστιους σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 12 χιλιομέτρων. Εντυπωσιακή είναι η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό

Μετά από ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα στο κέντρο της Δράμας, οι εκδρομείς επέστρεψαν  γεμάτοι με πλούσιες εικόνες και καινούργιες παραστάσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής