breaking news Νέο

Νίκη Καρατζιούλα : «Πρόθεσή μου να εκπληρώσω όποια επιθυμία του προέδρου μας, αν θελήσει να αξιοποιήσει την παρουσία μου»

Νίκη Καρατζιούλα : «Πρόθεσή μου να εκπληρώσω όποια επιθυμία του προέδρου μας, αν θελήσει να αξιοποιήσει την παρουσία μου»

Nίκη Καρατζιούλα. Εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα και μαχητής των κοινών της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία ξεκίνησε το 2007 με το Γιάννη Δάλλα στον τότε δήμο Μακεδονίδος, τον οποίο υπηρέτησε από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, συνεχίστηκε με την υποψηφιότητά της με το Λάζαρο Τσαβδαρίδη στις δημοτικές εκλογές του 2010 και συνεχίζει από το 2014 έως σήμερα, ως πρώτη περιφερειακή σύμβουλος της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Κώστα Καλαϊτζίδη στην Ημαθία.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συνέντευξη που παραχώρησε στη web tv της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση μέσω του site μας, www.imerisia-ver.gr και μια άλλη ιδιότητά της, αυτή της συνδικαλίστριας στο χώρο της υγείας, αφού εργάζεται ως φυσικοθεραπεύτρια στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

 Ως μεγάλο σχολείο χαρακτήρισε η ίδια τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δάλλα, ένα χαρισματικό άνθρωπο, όπως χαρακτηριστικά είπε, στη Μακεδονίδα. «Οδηγηθήκαμε σε λύσεις προβλημάτων για τα ορεινά Πιέρια, όπως τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης που είχαμε υλοποιήσει, όταν το 2010 άκουγα στο σύνολο του δήμου ότι δεν είχαν καν ξεκινήσει. Τα περισσότερα έργα που εμείς υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε στα Πιέρια, έχουν μείνει πίσω», τόνισε.

Για το χώρο της υγείας η κα. Καρατζιούλα υπήρξε χειμαρρώδης. «Δυστυχώς, σε μια χώρα των μνημονίων, το πρώτο που βάλλεται, είναι η υγεία. Δεν υπάρχει πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα και οι ασθενείς προσέρχονται στα Νοσοκομεία. Όσο μειώνονται οι δαπάνες στην υγεία, τόσο πιο δύσκολα θα είναι τα προβλήματα», μας είπε.

Τη ρωτήσαμε και για το γιατί δεν πέτυχε η ενοποίηση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, που έμεινε μόνο στα χαρτιά και δεν κατέστη λειτουργική. «Επί Γεωργιάδη συγχωνεύθηκαν τα Νοσοκομεία μόνο στα χαρτιά. Μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω στην κοινή λειτουργία των κλινικών. Πρέπει να υπάρξει οργανωμένη λειτουργία ενός Νοσοκομείου, όπου θα βρει όλες τις ειδικότητες και παράλληλη ενίσχυση των υπόλοιπων μονάδων υγείας και οι κλινικές πρώτης τους γραμμής, όπως είναι η Παθολογική της Νάουσας. Κλείνουν οι κλινικές, χωρίς να κανείς να διαμαρτύρεται πλέον. Η προσπάθεια γίνεται κυρίως από το φιλότιμο του προσωπικού των Νοσοκομείων μας. Οι χειρουργικές κλινικές της Βέροιας λειτουργούν με δυο αναισθησιολόγους. Πώς να αντιμετωπίσουν τα τακτικά χειρουργεία; Για αυτό και μεγαλώνει η λίστα. Χρειάζονται προσλήψεις», συνέχισε η Νίκη Καρατζιούλα.

Αναφορές επίσης για την παράδοση από την ΠΚΜ και τον Απόστολο Τζιτζικώστα της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας, η οποία θα μπορέσει να δώσει τριτοβάθμιες παροχές υγείας. «Φοβόμαστε όμως ότι θα έχουμε ένα σύγχρονο νοσοκομείο, με σύγχρονη υποδομή, χωρίς όμως προσωπικό. Προσλήψεις δεν βλέπουμε, η τελευταία έγινε το 2010. Το προσωπικό είναι γερασμένο, όπως και η στοχοθεσία που έχει γίνει το 2007, ενώ σήμερα χρειάζονται γιατροί πρώτης γραμμής. Προσλήψεις γίνονται μόνο σε επικουρικούς γιατρούς και με βοηθητικό προσωπικό, μέσω προγραμμάτων». Επιπλέον επεσήμανε την ανυπαρξία ασφάλειας των Νοσοκομείων, σημειώνοντας τα γνωστά πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων σε γιατρούς σε Βέροια και Νάουσα!

Σημαντικά τα όσα μας είπε για τις βιωματικές της εμπειρίες από την Π.Ε. Ημαθίας και τη μεγάλη έλλειψη σε κρίσιμο ανθρώπινο δυναμικό, όπως γεωπόνοι και κτηνίατροι. Η Νίκη Καρατζιούλα μας μίλησε και για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γεωργικός-κτηνοτροφικός τομέας της περιοχής μας

 «Η κυβέρνηση επέβαλλε από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής της υψηλούς ασφαλιστικούς και φορολογικούς συντελεστές στους αγρότες, όταν άλλα έλεγε προεκλογικά. Δεν μπορεί να επιβιώσει ο δικός μας αγρότης και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ευρωπαίο συνάδελφό του. Και αυτή η κυβέρνηση κλαδεύει το μοναδικό κλάδο ανάπτυξης στη χώρα μας. Στέκομαι στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Αλλά χωρίς κλείσιμο των δρόμων», τόνισε.

Για το νομοσχέδιο περί απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση η κα. Καρατζιούλα είπε ότι εξυπηρετεί μια καταρρέουσα κυβέρνηση, που προσπαθεί να περισώσει ό,τι της έχει μείνει. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προκύψει συγκρότηση διοίκησης, με την πιθανότητα να υπάρχουν «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι». Θα υπάρξει ακυβερνησία, χωρίς να γνωρίζουμε την επόμενη μέρα».

Η ίδια πάντως δήλωσε αισιόδοξη για το 2019 και την «Αλληλεγγύη», ότι θα κατορθώσει να πάρει το 50%+1 των ψήφων. «Ο περιφερειάρχης μας έχει δημιουργήσει συνέργιες, που έχουν εκτοξεύσει το ποσοστό της δημοφιλίας του στο 57%».

Θετικά τα λόγια της για τον αντιπεριφερειάρχη της Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη. «Είναι ένας εργατικός άνθρωπος, κοντά στον πολίτη, που έδωσε το κάτι παραπάνω, ώστε να βγει η Ημαθία πρώτη μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων σε ποσοστά στην Κεντρική Μακεδονία για το συνδυασμό μας. Μιλήσαμε για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, που ολοκληρώθηκε χωρίς καμιά υποδομή, που περιέγραφε η προκήρυξή της από το ευρωπαϊκό ταμείο, αφού το κράτος δεν προσέλαβε ούτε ανθρώπινο δυναμικό, ούτε και βρήκε αξιοπρεπείς χώρους εξυπηρέτησης 8.500  δικαιούχων Ημαθιώτων.

Σημαντική στιγμή και η τοποθέτησή της για την ΑΝΗΜΑ. «Η διαδικασία των εκλογών της ΑΝΗΜΑ γίνεται με το πακέτο των μετοχών. Από μόνη της δεν θα μπορούσε καμιά Περιφερειακή Ενότητα να κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών. Προσωπικά δεν συμμετείχα σε καμία κουβέντα για τις εκλογές, όπως δεν συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης μας. Το διοικητικό συμβούλιο εξελέγη δημοκρατικά και με τη σύμπραξη των δήμων Νάουσας και Αλεξάνδρειας. Οι συμμετέχοντες από το δήμο Βέροιας βοήθησαν όντως στη λειτουργία της «Αναπτυξιακής» τα προηγούμενα χρόνια, όπως και οι άλλοι δήμοι φυσικά και έτσι θα συνεχίσουμε. Ο Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή. Δεν μας χωρίζει τίποτε, για το καλό όλων των πολιτών. Πρέπει σύντομα να υπάρξει ανταπόκριση σε αυτή την έκκληση από την πλευρά του δήμου, με τον οποίο είχαμε συνεργασία σε σημαντικά προβλήματα, όπως την οζώδη δερματίτιδα, είτε στο προσφυγικό, είτε στα μεγάλα έργα. Τα 116.000 ευρώ που έδωσε ο Κώστας Καλαϊτζίδης στην ΑΝΗΜΑ, ήταν υπεσχεμένα παλαιότερων ετών και δόθηκαν με την προσπάθεια του αντιπεριφερειάρχη, όπως και τα 150.000 ευρώ στη Μακεδονίδα για την πλατεία, που είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό ως έργο της τότε νομαρχίας….5.000 ευρώ, τα προηγούμενα χρόνια. Κανείς δεν ήθελε να κλείσει η ΑΝΗΜΑ. Έχει απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος. Δεν μπορούμε να λέμε σε δημόσιες συνεδριάσεις ότι η «Αναπτυξιακή» είναι εργαλείο, αλλά δεν τη στηρίζουμε με μελέτες. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να  σταθεί με το Leader. Ο αντιπεριφερειάρχης διέθεσε από τους πενιχρούς ίδιους πόρους που διαθέτει η Π.Ε Ημαθίας, τα ίδια χρήματα για έργα.

Το τέλος της συνέντευξης περιλάμβανε το… τρίτο μέρος της πολιτικής πορείας της ίδιας. Τη ρωτήσαμε, αν θα ήθελε να είναι υποψήφια με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. «Η παρουσία μου στο κόμμα της ΝΔ είναι συνειδητή και όχι ευκαιριακή. Βρίσκομαι εκεί, για να προσφέρω, είτε ως απλό μέλος, είτε μέσα από οποιοδήποτε συλλογικό όργανο μου ζητηθεί. Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου είναι στα χέρια Κυριάκου Μητσοτάκη και των κομματικών μας οργάνων. Πρόθεσή μου είναι να εκπληρώσω όποια επιθυμία του προέδρου μας, αν θελήσει να αξιοποιήσει την παρουσία μου. Η νέα αρχή για τη χώρα μας μπορεί να γίνει μόνο από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», μας απάντησε.

Τη ρωτήσαμε και για το «Μακεδονικό». Η Νίκη συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. «Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική. Κανένας προσδιορισμός γεωγραφικός ή μη στο γειτονικό κρατίδιο».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής