breaking news Νέο

Super League 2 : Bαθμολογική ανάσα

  • Super League 2 : Bαθμολογική ανάσα
  • Super League 2 : Bαθμολογική ανάσα

Με ένα γκολ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ορφανίδη, η ΒΕΡΟΙΑ την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, έκαμψε την αντίσταση του σκληροτράχηλου Αλμωπού Αριδαίας, πετυχαίνοντας έτσι και την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ηταν μια νίκη που ήρθε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και σε μια στιγμή που το άγχος είχε αρχίσει να ρίχνει τη σκιά του στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες και πανηγυρίστηκε με ιδιαίτερο τρόπο.

Πρώτο λοιπόν φετινό τρίποντο και βαθιά βαθμολογική ανάσα, δίχως η ΒΕΡΟΙΑ να φθάσει το ύψος των προηγούμενων εμφανίσεων της. Όμως στο ποδόσφαιρο και στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, αυτό που προεξέχει είναι οι βαθμοί. Αυτοί δίνουν ψυχολογία κάτι που χρειάζεται όσο τίποτε άλλο η ΒΕΡΟΙΑ.

Στο παιχνίδι η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο 10λεπτο είχε ήδη απειλήσει τρεις φορές την εστία του τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ Παπαδόπουλο με παραβίαση.

Στο 7' με τον Μανωλάκη το σουτ του οποίου με καλές προϋποθέσεις δεν βρήκε στόχο, στο αμέσως επόμενο λεπτό (8') με τον Γιακούδη να σουτάρει επίσης λίγο έξω από τα δοκάρια της εστίας της ΒΕΡΟΙΑΣ και στο 9' με τον Πέττα, το σουτ του οποίου απέκρουσε με ωραία προσπάθεια ο Παπαδόπουλος.

Αφού ξεπεράσαν ανώδυνα το 10λεπτο ξέσπασμα του Αλμωπού οι βεροιώτες ποδοσφαιριστές άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ των αντιπάλων τους. Ετσι στο 12' ο Φασίδης δέχθηκε την μπάλα σε πλεονεκτική θέση για γκολ, δεν μπόρεσε να πιάσει όμως την κεφαλιά, για να χαθεί η πρώτη καλή στιγμή της γηπεδούχου ομάδας στο παιχνίδι και λίγο αργότερα οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ ζήτησαν πέναλτι για χέρι αντιπάλου μέσα στην περιοχή της ομάδας της Αριδαίας, με τον διαιτητή να έχει διαφορετική άποψη και να δείχνει παίζετε.

Το παιχνίδι έχει ήδη αποκτήσει ρυθμό, καθώς η ΒΕΡΟΙΑ αφού ξεπέρασε τον 10λεπτο αιφνιδιασμό του αντιπάλου της, κατάφερε να ισορροπήσει τον ρυθμό με τις επισκέψεις των δύο ομάδων στα αντίπαλα καρέ να έχουν γίνει πιο συχνές, δίχως όμως να καταφέρνουν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία.

Στο 36' ο Φασίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, όμως ο τερματοφύλακας του Αλμωπού μπλόκαρε την μπάλα, ενώ τρία λεπτά αργότερα η σειρά των φιλοξενουμένων να απειλήσουν, με τον Παρασκευά να εκμεταλλεύεται λάθος του Παπαχρήστου και μέσα από την περιοχή του τέρματος του Παπαδόπουλου να κάνει το επικίνδυνο διαγώνιο σουτ, που βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στα καρέ των δύο ομάδων για το πρώτο ημίχρονο. Ενα πρώτο ημίχρονο φτωχό σε φάσεις και ευκαιρίες, αλλά που ξεχείλιζε από δύναμη και πάθος των ποδοσφαιριστών.

Στα ίδια περίπου επίπεδα κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο. Η μπάλα μεταφέρετο εναλλάξ από τη μια περιοχή στην άλλη, δίχως όμως καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρουν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία.

Στο 66' η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μισό του αγώνα για τη ΒΕΡΟΙΑ με τον Μαραγκό να επιχειρεί να σουτάρει, υπό πίεση, μέσα από την αντίπαλη περιοχή, να μην βρίσκει όμως εστία, ενώ στο 73' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ορφανίδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του Αλμωπού Αριδαίας.

Στο 84' δημιουργήθηκε η φάση που έδωσε την νίκη και τους τρεις πρώτους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα στη ΒΕΡΟΙΑ.

Ο Μπουκουβάλας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή της ομάδας της Αριδαίας, με το διαιτητή από την ΕΠΣ Εβρου τον κ. Στρατούδη αυτή τη φορά να δείχνει την άσπρη βούλα (οι βεροιώτες είχαν ζητήσει σε δύο ακόμη περιπτώσεις πέναλτι, με τον διαιτητή όμως να μην συμφωνεί και να δείχνει παίζετε) και τον Ορφανίδη που ανέλαβε την εκτέλεση να νικάει τον τερματοφύλακα του Αλμωπού Ντόκιτς και να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον πάγκο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις κερκίδες από τους βεροιώτες φιλάθλους.

Στο διάστημα που έμενε οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φθάσουν στην ισοφάριση και στις καθυστερήσεις του αγώνα, είχαν μια καλή στιγμή να το πετύχουν, όμως το σουτ του Πέττα από επικίνδυνη για τη ΒΕΡΟΙΑ θέση βρήκε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.

Ετσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ΒΕΡΟΙΑ να πανηγυρίζει την πρώτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα.

 

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο διαιτητής κ. Στρατούδης, από την ΕΠΣ Εβρου, όπως και οι δύο βοηθοί του Σακάλογλου – Καραγιάννης προσπάθησαν να κόψουν το καρπούζι στη μέση και μέχρι ενός σημείου το πέτυχαν αποφεύγοντας τα σοβαρά λάθη.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Παπαδόπουλος, Μουχάλης (88' Ντουμάνης), Παπαχρήστος (73' Κατσούκης), Στίκας, Μπαραγκός, Μπούζας, Ισαακίδης (58' Μπλέτσας), Ορφανίδης (87' Μασούρας), Μπελεβάνης (58' Ιωάννου), Μπουκουβάλας, Φασίδης.

ΑΡΙΔΑΙΑ: Ντόκιτς, Τσιμπούκας (86' Σουλιώτης), Γιακούδης (75' Πέλκας), Πέττας, Εππας (89' Τσιπούρας), Κερθι (78' Ασλαμπάλογλου), Κολλαράς, Σέχου, Παρασκευάς (85' Γιαλαμούδης), Παπαδόπουλος, Μανωλάκης.


ΒΕΡΟΙΑ-Αλμωπός Αριδαίας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής