breaking news Νέο

Η Ελληνοτουρκική φιλία καλά κρατεί… - Γράφει ο Γ. Κοτζαερίδης

  • Η Ελληνοτουρκική φιλία καλά κρατεί… - Γράφει ο Γ. Κοτζαερίδης
  • Η Ελληνοτουρκική φιλία καλά κρατεί… - Γράφει ο Γ. Κοτζαερίδης
  • Η Ελληνοτουρκική φιλία καλά κρατεί… - Γράφει ο Γ. Κοτζαερίδης
  • Η Ελληνοτουρκική φιλία καλά κρατεί… - Γράφει ο Γ. Κοτζαερίδης

Παρ΄ όλες τις αντίξοες συνθήκες γύρω από τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με πρωτοβουλία του συνεργάτη μας Γιώργου Κοτζαερίδη πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Παπαγάλος συνάντηση, στην οποία προσεκλήθησαν  φίλοι Τούρκοι  από την περιοχή Προύσας και συγκεκριμένα από το Σουσουρλούκ (από το οποίο κατάγονται πολλοί Βεροιείς) και από τα Κουβούκλια.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να δείξουμε  ότι, οι λαοί μας Τούρκοι και Έλληνες είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους και αν μας αφήσουν ήσυχους, δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε και να ζήσουμε ειρηνικά.

Παρευρέθηκαν, σαν εκπρόσωπος του δημάρχου Νιλουφέρ Προύσας κύριος Mehmet Saldiz πρόεδρος των Κουβουκλίων, με την οικογένειά του, κάτοικοι του Σουσουρλούκ καθώς και ένα τηλεοπτικό συνεργείο από την Γερμανία που αυτές τις μέρες γυρίζει στην χώρα μας ένα ντοκυμανταίρ για την Γερμανική τηλεόραση με θέμα, τους πρόσφυγες  του 1922 Τούρκους και Έλληνες.

Ο κύριος Mehmet Saldiz τόνισε την αναγκαιότητα, συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των λαών μακριά από έχθρες και μίση, και μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Νιλουφέρ Προύσας κυρίου Τurgay όπως και του φιλέλληνα δημάρχου Μustafa Bozbey, ο οποίος πριν λίγα χρόνια είχε προτείνει την αδελφοποίηση των δήμων Βέροιας και Νιλουφέρ.

Φάγαμε, ήπιαμε ή μάλλον παραήπιαμε, τραγουδήσαμε  αγαπημένα τραγούδια όπως τον Τσακιτζή, κόψαμε και την τούρτα γενεθλίων του κυρίου Κοτζαερίδη, που έκλεισε αισίως τα 55 χρόνια ζωής, και αποχωρήσαμε από το εστιατόριο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ  μισομεθυσμένοι, αφού δώσαμε υποσχέσεις για την καθιέρωση αυτής της συνάντησης εκατέρωθεν, εναλλάξ μια φορά στην Βέροια και μία φορά στην Προύσα.

ΓΚ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του κυρίου Αποστόλη για την άψογη εξυπηρέτηση, όπως επίσης στον  αγαπητό φίλο κύριο Καλλιγά Γεράσιμο, ο οποίος  ανέλαβε τα έξοδα των  φιλοξενουμένων.

Ραντεβού στην Προύσα


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής