breaking news Νέο

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος : «Δηλώνω παρών και σε οποιοδήποτε μετερίζι με τάξει το κόμμα, θα βοηθήσω σε κάθε περίπτωση»

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος : «Δηλώνω παρών και σε οποιοδήποτε μετερίζι με τάξει το κόμμα, θα βοηθήσω σε κάθε περίπτωση»

Συνέντευξη στο στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε τη Δευτέρα 5/12 ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (υπεύθυνος θεματικής κοινωνικής αλληλεγγύης, Δ.Σ. εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Βέροιας) .

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Υγεία και το πρόσφατο Ν/Σ, τόνισε : «Η Υγεία εδώ και 2-3 χρόνια βρίσκεται στην εντατική. Δυστυχώς χάσαμε πάρα πολλές ζωές από τον κορωνοϊό. Εμείς οι υγειονομικοί περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα, το μόνο που αποκομίσαμε κάποια χειροκροτήματα και κάποια ρεπό. Το ΕΣΥ είχε ανάσα χάρη στους εργαζόμενους, που έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Περιμέναμε μία ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις, αύξηση χρηματοδότησης και με όλα αυτά τα αναγκαία για ένα ΕΣΥ να «πάρει τα πάνω του». Δυστυχώς ήλθε ένα Ν/Σ πραγματικά οδοστρωτήρας, που ακόμη και οι συνδικαλιστές της Ν.Δ είναι αντίθετοι. Κάνει κακό στην τσέπη των ανθρώπων, που θα πρέπει να δούμε ότι ζούμε σε μία πρωτοφανή κρίση, μεγαλύτερη των μνημονίων, όχι μόνο δεν έχει χρήματα, αλλά του βάζουν να δίνουν παραπάνω. Μπαίνει ταφόπλακα από εδώ και πέρα».

Σε σχέση με τη διοίκηση του νοσοκομείου σημείωσε : «Υπάρχει ένας διοικητής- δεν μπορώ να του φάω το δίκιο- κάνει κάποια πράγματα στα κτήρια που αυτά υπήρχαν από πριν, δουλέψανε όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπήρχαν κονδύλια για κτήρια και μηχανήματα. Σ’ αυτό τον τομέα έδειξε μία εγρήγορση και πράγματι προχώρησαν κάποια πράγματα. Όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση, η περιφέρεια πιστεύω επί τούτου δεν έδινε τα κονδύλια αυτά, για να ολοκληρωθεί το έργο, που είχε φτάσει το 80%. Και εδώ έδειξε κάποιες δυνατότητες να προχωρήσουν κάποια πράγματα, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί τελείως. Από εκεί και πέρα είναι ένας διοικητής αντιδημοκρατικός σε όλες τις εκφάνσεις. Για παράδειγμα, στις κρίσεις τοποθέτησε μόνο «δικά του παιδιά», όπου υπήρχαν προϊστάμενοι που δεν ήταν αρεστοί σ’ αυτόν, έβαλε 100% «δικά του παιδιά» και προσπαθεί μ’ αυτόν τον τρόπο να διοικήσει. Στο συνδικαλισμό δημιουργούνται κάποιες παρεμβάσεις, δεν αφήνει ακόμη και την παράταξη της Ν.Δ, που έχει τον έλεγχο του σωματείου, να λειτουργήσει. Με λίγα λόγια παρεμβαίνει ακόμη και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Για πρώτη φορά (σ.σ σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν) για το υπηρεσιακό συμβούλιο κατέβηκε μόνο ένα ψηφοδέλτιο και πήρε και τις 2 έδρες η Ν.Δ . Δεν είναι καλό και για τους ίδιους, γιατί δεν υπάρχουν άλλες φωνές, γιατί το υπηρεσιακό πρέπει να φαίνεται και να λειτουργεί όσο το δυνατόν δικαιότερα και οι εκπρόσωποι να προέρχονται από όλους τους χώρους και όχι με μεθοδεύσεις να μην μπορούν να εκπροσωπηθούν.
 

Σχετικά με την πιθανή του υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ημαθία υπογράμμισε : «Έχω καταθέσει βιογραφικό, έχω φτάσει στην τελική ευθεία και αυτή τη στιγμή περιμένω μαζί με τους άλλους, αν θα είμαι μέσα και τελικά ποιοί θα είναι. Αλλά είτε είμαι, είτε όχι, να ξέρει ο λαός ότι θα είμαι στις επάλξεις, δηλώνω παρών και σε οποιοδήποτε μετερίζι με τάξει το κόμμα, θα βοηθήσω σε κάθε περίπτωση».

Τα γκάλοπ δείχνουν ότι η κυβέρνηση παραμένει πρώτη και με διαφορά: «Όπου πάω, ο κόσμος στενάζει. Στενάζει στα καύσιμα, τη θέρμανση, στο ράφι. Δεν μπορεί να επιβιώσει. Για πρώτη φορά βιώνουμε τέτοια κρίση, αυτό που βιώνουμε δεν έχει γίνει ποτέ σε συνθήκες ειρήνης. Να σημειώσω ακόμη- γιατί μου το είπαν από το νοσοκομείο εργαζόμενοι να το θέσω- ότι αυξήθηκαν πολύ τα δάνεια με τα επιτόκια και δεν παίρνει μέτρα ούτε γι’ αυτό. Αυτή η εξίσωση δεν βγαίνει. Οι μισθοί να μην ανεβαίνουν και οι τιμές   ν’ αυξάνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία υπεροχή της Ν.Δ, που άρχισε όμως να πέφτει. Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε πολλά υπερέχει ο Α. Τσίπρας. Το κλίμα είναι αναστρέψιμο, όμως και ο τρόπος που γίνονται οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να μας «πιάσουν» ακριβώς. Για παράδειγμα, στη νεολαία είμαστε πολύ ψηλότερα. Τα νούμερα δεν είναι έτσι, η κοινωνία πραγματικά βράζει. Όπου και να πάω, ο κόσμος διαμαρτύρεται, γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει».

Για ποιους λόγους κάποιος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ; « Για το ΕΣΥ που αυτές τις μέρες θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Α. Παπανδρέου και Γ. Γενννηματά, γιατί ήταν μία μεγάλη κατάκτηση, που σήμερα γκρεμίζεται. Αν ο λαός με τέτοια ακρίβεια, με τέτοια προβλήματα, δεν έχει και το ΕΣΥ (δεν λέω ότι λειτουργούσε τέλεια)…Εμείς όταν ήλθαμε στην κυβέρνηση, σε συνθήκες μνημονίων, το 4,8% του ΑΕΠ για την υγεία το αυξήσαμε σε 5,2%. Ακόμη 2.500.000 ανασφάλιστους τους δώσαμε το δικαίωμα να πάνε στο νοσοκομείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε π.χ στην υγεία ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Στην παιδεία ήμασταν καλύτεροι, ούτε αστυνομίες είχαμε στα ΑΕΙ, είχαμε βγάλει δωρεάν μεταπτυχιακά. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άμεσα τα 800 ευρώ κατώτατο μισθό, για μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα, μείωση ΕΦΚ. Το νέο ΕΣΥ που ευαγγελιζόμαστε να αυξηθεί ο μισθός, 5.500 προσλήψεις υγειονομικών, ένταξη στα ΒΕΑ, αξιοκρατία κ.α»      


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής