breaking news Νέο

Συνέντευξη του βουλευτή Άγγελου Τόλκα στο Ράδιο Αιχμή-102,8 : «Να είναι πρώτο κόμμα στην Ημαθία ο ΣΥΡΙΖΑ»

Συνέντευξη του βουλευτή Άγγελου Τόλκα στο Ράδιο Αιχμή-102,8 : «Να είναι πρώτο κόμμα στην Ημαθία ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε την Τρίτη 6/12 ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Άγγελος Τόλκας.

Στην αρχή αναφέρθηκε στην ημερίδα που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία σήμερα Τετάρτη 7/12, καλώντας τους δημοκρατικούς πολίτες για μαζική παρουσία.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θάνατο μαθητή στις Σέρρες και τον πυροβολισμό από αστυνομικούς σε νέο στη Θεσσαλονίκη και την επέτειο του Α. Γρηγορόπουλου, τόνισε : «Δυστυχώς οι θλιβεροί επέτειοι ταυτίζονται και με άλλα άσχημα γεγονότα, όπως ο τραυματισμός του 16χρονου από αστυνομικό, με τις ευχές όλων μας για γρήγορη ανάρρωση, αλλά και το τραγικό γεγονός στις Σέρρες. Τα γεγονότα της αστυνομικής βίας θα πρέπει όλοι να τα καταδικάζουν και θα πρέπει να περιμένουμε την πλήρη διαλεύκανση όλων των γεγονότων, για να είμαστε σίγουροι στο τι να πούμε. Θα πρέπει γενικά να καταλάβουμε, σε μικρά παιδιά, σε ανήλικους, δεν μπορείς να τους φέρεσαι και να τους αντιμετωπίζεις με όπλα στο χέρι. Και ειδικά όταν την τελευταία περίοδο έχουν γίνει πολλές προσλήψεις στο αστυνομικό σώμα, ανθρώπων που τη μία μέρα προσλήφθηκαν και την άλλη βγήκαν στους δρόμους, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση, με μία προχειρότητα, με μία βιασύνη, όπως έγινε το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.  Άρα θέλει πολύ μεγάλη ευαισθησία, συναίσθηση και υπευθυνότητα από όλους, από την πολιτεία, την αστυνομία και την ίδια την κοινωνία. Στο γεγονός των Σερρών θα πρέπει και εκεί να περιμένουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος, ώστε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει γίνει και ελπίζω να μην είναι ένα γεγονός υποχρηματοδότησης ή μη καλής συντήρησης του λέβητα εκεί πέρα, γιατί τα σχολεία δεν θέλουν αξιολόγηση των δασκάλων, αλλά χρήματα, επενδύσεις».

Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές και το τοπικό ψηφοδέλτιο υπογράμμισε : «Τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος έχει δηλώσει, ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει και πριν της 25/12. Είμαστε σε μία ετοιμότητα, για να πραγματοποιήσουμε αυτό που θέλουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στην Ημαθία. Από τις αιτήσεις υποψηφιότητας, νομίζω ότι έχουν κινητοποιηθεί στελέχη, έχουν κινητοποιηθεί άνθρωποι, που ο καθένας έχει δώσει τον αγώνα του στο χώρο του, έχει έξωθεν καλή μαρτυρία, είναι άνθρωποι που μπορούν να σηκώσουν πολιτικά και κοινωνικά πολλά ζητήματα και μεγάλο βάρος σε μία ιδιαίτερα σκληρή κόντρα που θα έχουμε στις επόμενες εκλογές με κύριο αίτημα ‘ να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, να έλθει μία άλλη προοδευτική διακυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στην Ημαθία, για να μπορέσουμε ν’ αλλάξουμε πράγματα στον τόπο μας».

Τίποτε δεν προχωρά στην Ημαθία

Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει κάποιος στην Ημαθία. Τι διαφορετικό θα κάνετε από τη σημερινή κυβέρνηση; «4 χρόνια τώρα, με εκπροσώπηση σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο, δεν έχει υλοποιηθεί κανένα σοβαρό έργο για τον τόπο μας. Παρά τις φιέστες, τις γιορτές, τις φωτό. Τελωνείο, κάθετος άξονος, διοικητήριο, ακόμη και αυτό το αστυνομικό μέγαρο. Δεν έχει προχωρήσει τίποτε κατά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. Είμαστε σε μία περίοδο εκτός μνημονίου και δεν υπάρχει μία δέσμευση από την κυβέρνηση για το πώς θα προχωρήσουν, ίσα-ίσα προτεραιοποιούνται άλλα έργα, όπως Θεσ/νικη-Γιαννιτσά. Η περιφέρεια, που είναι της Ν.Δ, επίσης μας κοροϊδεύει και τίποτε δεν προχωρά στην Ημαθία. Υπάρχει μία κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου, μία αύξηση του χρέους, που δείχνει πως, αν δεν αλλάξουν άμεσα τα πράγματα, θα πάμε σε νέα μνημόνια.  Και δεν μιλώ για τη δυσχερή θέση που βρίσκονται όλα τα νοικοκυριά της Ημαθίας. Δεν μιλώ ότι η Ημαθία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές για το τι συνέβη όλο το καλοκαίρι με τον αθέμιτο ανταγωνισμό  της βιομηχανίας ροδάκινου. Η παράταξη της Ν.Δ κυβερνά τη μισή περίοδο της μεταπολίτευσης. Τα τελευταία 4 χρόνια αντί η χώρα να πάρει πνοή, αντί η επαρχία να στηριχτεί, δεν έχουν συζητήσει και δεν έχουν προσανατολίσει ούτε καν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ούτε καν από το ΕΣΠΑ μία στήριξη για την περιφέρεια. Και αυτό που ζητάμε είναι να γίνει επαναδιαπραγμάτευση όλων αυτών των εργαλείων. Άρα όχι μόνο δεν προχωράμε, αλλά όλο και γυρνάμε προς τα πίσω. Την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο θα δείτε πόσα πολλά στρέμματα θα έχουν παρατηθεί και πόσα στρέμματα θα έχουν συγκεντρωθεί στα χέρια λίγων, στο κεφάλαιο μεγάλων αγροτών».

Το καλάθι του νοικοκυριού έχει αποτύχει

Για τα ζητήματα της ακρίβειας τόνισε : «Το καλάθι του νοικοκυριού έχει αποτύχει. Δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτε, αν δεν υπάρχει αύξηση μισθών και του κατώτατου στα 800 ευρώ. Αν δεν ρίξεις τον ΕΦΚ στο 6%, αν δεν ρίξεις το ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα στο ελάχιστο που σου επιτρέπει η Ε.Ε. Αν δεν κάνεις μεγάλες δημόσιες παρεμβάσεις στη ΔΕΗ. Σήμερα έχουμε μία ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να στηριχτεί το κεφάλαιο. Θυμηθείτε τι έγινε με τις απευθείας αναθέσεις. Όλοι κολλητοί έγιναν με δισεκατομμύρια, κατασπαταλήθηκε το δημόσιο χρήμα. Έχει κάνει την επιλογή να στηρίξει τους λίγους πλούσιους φίλους της. Αυτό που πρέπει ν’ αλλάξει είναι να μπορέσει να στηριχτεί ο κόσμος μέσα από δράσεις που αφορούν τη ακρίβεια, την κατανάλωση και το εισόδημα, μέσα από τον ανασχεδιασμό του ταμείου Ανάκαμψης, για να μπορέσει να ενισχυθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, η επιχειρηματικότητα και να ενισχυθούν σε μία λογική ενίσχυσης της οικονομίας και της κατανάλωσης. Έχω στείλει στις επιχειρήσεις του νομού ένα 7σελιδο με τις προτάσεις μας και τις δικές μου για την Ημαθία, για την ανατροπή αυτής της παρακμής . Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση με μία προϋπόθεση, να φύγει, ν’ αλλάξει αυτή η κυβέρνηση».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής