breaking news Νέο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τους Χ. Σπίρτζη και Γ. Βασιλειάδη που επισκέφτηκαν τη Βέροια

  • Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τους Χ. Σπίρτζη και Γ. Βασιλειάδη που επισκέφτηκαν τη Βέροια
  • Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τους Χ. Σπίρτζη και Γ. Βασιλειάδη που επισκέφτηκαν τη Βέροια
  • Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τους Χ. Σπίρτζη και Γ. Βασιλειάδη που επισκέφτηκαν τη Βέροια
  • Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τους Χ. Σπίρτζη και Γ. Βασιλειάδη που επισκέφτηκαν τη Βέροια
  • Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τους Χ. Σπίρτζη και Γ. Βασιλειάδη που επισκέφτηκαν τη Βέροια

Επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσαν από τη Βέροια, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησαν στα ΜΜΕ, χθες το μεσημέρι στον πολυχώρο «Ελιά», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και ο αν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Ημαθίας με θέμα «Οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες», το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ».

Τους ομιλητές προλόγισε ο συντονιστής της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Καλδάρας και αναφέρθηκε στο σκεπτικό και τους λόγους της διοργάνωσης της ημερίδας, αλλά και στην αναγκαιότητα ανατροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή όλου του προοδευτικού κόσμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Ζούμε σε ένα περιβάλλον τοξικό για την εργασία, την οικογένεια, την κοινωνία, την ίδια τη δημοκρατία. Αυτό που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως το να αναγάγει την πολιτική εξουσία σε ιδιοκτησία, την οικονομία σε έγκλημα και τους θεσμούς σε κουρελόχαρτο, έχουμε χρέος να παλέψουμε να ανατραπεί και να φέρουμε στην πατρίδα μας τη δικαιοσύνη, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία, για ένα καλύτερο αύριο. Οι έξι εθνικές προτεραιότητες που θα συζητηθούν στην ημερίδα, με σύνθημα δικαιοσύνη παντού, καθρεφτίζουν και αντιπροσωπεύουν το δίκαιο αγώνα μας».

Πέρα από τη σκληρή κριτική, κατά της κυβέρνησης και του συστήματος Μητσοτάκη, που εξαπέλυσε και ο αν. γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Γιώργος Βασιλειάδης, παίρνοντας πρώτος το λόγο, ανέλυσε τους έξι άξονες άμεσων παρεμβάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που δεσμεύεται να υλοποιήσει, μετά τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος. Παραγωγή, εργασία, κοινωνικό κράτος, φορολογία, ενέργεια, δικαιώματα-δημοκρατικές ελευθερίες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις απαντήσεις με τις ρεαλιστικές προτάσεις που διατρέχουν οριζόντια την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και σκοπό έχουν να καταδείξουν ότι υπάρχει μια ρεαλιστική ελπίδα για την επόμενη μέρα, υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, με ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, που μπορεί να δώσει αισιοδοξία και ελπίδα στους πολίτες. Είμαστε εδώ, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μεγάλη μάχη των εκλογών, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται αυτή τη μεγάλη δημοκρατική γιορτή, τη μεγάλη δημοκρατική ανατροπή και εγγυάται ότι σαν πρώτο κόμμα θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα και θα δώσει ελπίδα στο λαό», κατέληξε ο αν. γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε ακόμα ότι το δημοκρατικό πολίτευμα χτυπιέται καθημερινά από τις πρακτικές του συστήματος Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για ακραία καταστολή χωρίς λόγο, με αφορμή το βαρύ τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η ανθρώπινη ζωή μετριέται σε 20 ευρώ βενζίνης στην Ελλάδα του 2022, αδιαφορώντας για τους κανόνες δικαίου με τις θλιβερές εικόνες, που δεν συνάδουν σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία και φέρουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα θέματα που αφορούν την Ημαθία και όχι μόνο, ενώ επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις υποκλοπές, τα τραπεζικά σκάνδαλα, την ενέργεια, την ακρίβεια, τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υγειονομική κρίση , στο νόμο Θεοδωρικάκου για την τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας πως : «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται μεταξύ γελοιότητας και απίστευτης κοινωνικής αδικίας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ημαθία τόνισε πως πρέπει να στηριχθεί κάθε προοδευτική διακυβέρνηση, για να φτιάξουμε μία παραγωγική δομή, σε μία μεταμνημονιακή εποχή, που θα περιλαμβάνει τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τους επιστήμονες και τις νέες τεχνολογίες. «Η περιοχή έχει πληρώσει το έλλειμμα υποδομών, που θα μπορούσαν να στηρίξουν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, απαξιώνοντας την παραγωγική της δομή. Πέρα από εξαγγελίες δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο στην Ημαθία, όπως σιδηρόδρομος από τη Θεσσαλονίκη, προαστιακός, αρδευτικά έργα, καμία στήριξη, ακόμα και πριν τον πόλεμο της Ουκρανίας, σε σχέση με τις δαπάνες και την αύξηση του κόστους παραγωγής. Είμαστε εδώ, για να συνδιοργανώσουμε ένα σχέδιο με όλους τους παραγωγικούς φορείς και να φτιάξουμε μια παραγωγική διανομή. Τη Βόρεια Ελλάδα η δεξιά την είχε πάντα στα αζήτητα, παρά τη στήριξη που είχε από αυτές τις περιοχές», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε και στο γεγονός της Θεσσαλονίκης με τον πυροβολισμό του 16χρονου, λέγοντας πως είναι αποτέλεσμα  της ακροδεξιάς και ανεύθυνης πολιτικής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη και υπάρχουν βαριές πολιτικές ευθύνες, καταδικάζοντας παράλληλα τη βία, από όποια πλευρά και αν προέρχεται.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήματα των δημοσιογράφων αναφορικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές, τόνισαν ότι στα τέλη του 2022 θα γίνουν ανακοινώσεις για το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, μεταξύ αυτών και της Ημαθίας. Τα ψηφοδέλτια θα είναι ανανεωμένα σε ένα μεγάλο βαθμό, θα υπάρχει ποσόστωση 50-50 μεταξύ ανδρών και γυναικών, έκαναν λόγο για ευρύτερες συνεργασίες και συμμαχίες με όλον το δημοκρατικό χώρο, έχοντας ωστόσο κάποιες αδιαπραγμάτευτες αρχές, με πολιτικά χαρακτηριστικά σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής