breaking news Νέο

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία : Σχέδιο έξι σημείων για την επόμενη μέρα

  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία : Σχέδιο έξι σημείων για την επόμενη μέρα
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία : Σχέδιο έξι σημείων για την επόμενη μέρα
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία : Σχέδιο έξι σημείων για την επόμενη μέρα
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία : Σχέδιο έξι σημείων για την επόμενη μέρα
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία : Σχέδιο έξι σημείων για την επόμενη μέρα
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία : Σχέδιο έξι σημείων για την επόμενη μέρα
  • ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία : Σχέδιο έξι σημείων για την επόμενη μέρα

Ανοιχτή και μαζική ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ημαθίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (7/12/2022), στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» με κεντρικούς ομιλητές τον Χρήστο Σπίρτζη βουλευτή Αν. Αττικής και τομεάρχη προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και του αν. Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν οι «6 Εθνικές Προτεραιότητες» που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, με την συμμετοχή περίπου 22 εκπροσώπων από παραγωγικούς φορείς, συλλόγους και αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και πλήθους κόσμου από όλη την Ημαθία.

Με ένα σύντομο χαιρετισμό την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας Κώστας Καλδάρας, υπογραμμίζοντας πως η Ημαθία μία πολύ σημαντική περιοχή, που κάποτε δέσποζε με τα αγροτικά προϊόντα, την κλωστοϋφαντουργία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, σήμερα είναι αρνητική πρωταθλήτρια στην ανεργία, στη φτωχοποίηση, στην αποβιομηχάνιση, στην εγκατάλειψη από τους νέους, στη μείωση του πληθυσμού και τώρα πάει να γίνει και πρωταθλήτρια τόπος αστέγων, κλείνοντας με το μήνυμα: «Χέρι με χέρι όλοι μαζί να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον».

 

Α. Τόλκας: «Μεγάλη και ενθουσιώδης η συμμετοχή του κόσμου που θυμίζει εποχές ανατροπών»

Χαιρετισμό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων παρουσίασης του προγράμματος και τις διαφορετικές προτάσεις που έχει να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε στη συνέχεια ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, χαιρετίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που είχε γεμίσει την αίθουσα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου θυμίζει εποχές ανατροπών». Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία χαρακτήρισε «εγκληματικά» καθώς η Ημαθία όπως και η υπόλοιπη περιφέρεια θρήνησαν πολλούς νεκρούς, γιατί δεν υπήρχε υγειονομική κάλυψη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποκλοπές που είχαν, όπως τόνισε, αντίκτυπο και στην Ημαθία, ένα ξεκάθαρο σχέδιο, όπως το χαρακτήρισε, για να συντονίζεται η ροή του δημόσιου χρήματος στους εκλεκτούς και πλούσιους. Μίλησε ακόμα για την αμνήστευση των τραπεζιτών, τα δάνεια που δεν ζητάνε πίσω από τους «λίγους», την ώρα που έχουν ξεκινήσει οι  επιδόσεις πλειστηριασμών σε ευάλωτους πολίτες και τέλος καυτηρίασε την αδιαφορία των κυβερνητικών βουλευτών της Ημαθίας, που δεν έχουν αφήσει κανένα έργο, όπως είπε, στη διάρκεια της 4ετούς θητείας τους στην Ημαθία.

«Μία επιλογή έχουμε για αυτό που ζούμε όλοι και αισθανόμαστε καθημερινά στο πορτοφόλι μας και την παρακμή που έχει επικρατήσει. Πρέπει να ανατρέψουμε στις επόμενες εκλογές την πιο σκληρή δεξιά που έχει βιώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και να φτιάξουμε την επόμενη μέρα της χώρας που πρέπει να είναι προοδευτική, με μία μεγάλη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η Ημαθία θα πρωταγωνιστήσει και θα φέρει το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα», κατέληξε ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του ο βουλευτής Ημαθίας.

Στη συνέχεια οι δύο κεντρικοί ομιλητές τοποθετήθηκαν για τις έξι θέσεις προτεραιότητας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και αφορούν στο σύνολο των παραγωγικών φορέων και επαγγελματιών.

 

Γ. Βασιλειάδης: «Ο νομός Ημαθίας δείχνει το δρόμο. Συνεχίζουμε δυναμικά!

Τονίζοντας πως η μαζική εκδήλωση της Βέροιας δείχνει το δρόμο και δίνει τη δυνατότητα να αναλυθούν όλα τα αδιέξοδα και ο εναλλακτικός δρόμος που υπάρχει και ο οποίος δεν θα είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα, ανέφερε πως η ρεαλιστική και εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη κιόλας μέρα για να προχωρήσει  πρέπει να συζητήσεις, να διαφωνήσεις, να συνθέσεις και να βρεις τις καλύτερες λύσεις. Οι έξι άξονες είναι φτιαγμένοι και δομημένοι να λειτουργούν συμπληρωματικά, ως συνέχεια ο ένας του άλλου, πρέπει να είναι ένα ενιαίο πλαίσιο, τα νούμερα βγαίνουν και μπορεί να δοθει μία άλλη κατεύθυνση στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αναλύοντας στη συνέχεια τους πυλώνες στήριξης του εισοδήματος, του κοινωνικού κράτους και της στήριξης των νέων.

 

Χρ. Σπίρτζης: «Ισχυρό και από τη Βέροια το μήνυμα: Δικαιοσύνη παντού, η Δημοκρατία θα νικήσει!»

«H πρόταση μας θα οδηγήσει πολύ σύντομα τη χώρα σε μια προοδευτική διακυβέρνηση. Η δική μας παράταξη θα είναι αυτή που πάλι θα σηκώσει το βάρος για να επανέλθει στη χώρα και η δημοκρατία και η δικαιοσύνη, μακριά από το χάος του Μητσοτάκη. Και ο προοδευτικός κόσμος της Βέροιας που κατέκλυσε την αίθουσα στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα: Δικαιοσύνη Παντού!» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σπίρτζης, αναλύοντας στη συνέχεια τους άξονες που αφορούν την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη.

 

ΟΙ ΕΞΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΕΙΝΑΙ:

1. Aντιμετώπιση  της ενεργειακής κρίσης, που αποτελεί και το μείζον θέμα για τα νοικοκυριά με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.

2. Ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, με το βάρος να πέφτει σε φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Στο επίκεντρο των προτάσεων τέσσερις βασικές ομάδες: οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους, με τα «φώτα» να στρέφονται στους κομβικούς τομείς της εργασίας, της υγείας και της παιδείας.

4. Παραγωγική ανασυγκρότηση με ενίσχυση και στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες.

5. Υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ.

6. Λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί η  δημογραφική πρόκληση.

 

Ακολούθησε συζήτηση από τους παρισταμένους εκπροσώπους όλων των φορέων και συλλόγων της Ημαθίας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής