breaking news Νέο

Η ένταση της καταστολής είναι ο πυρήνας των υποκλοπών και της αστυνομικής βίας -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Η ένταση της καταστολής είναι ο πυρήνας των υποκλοπών και της αστυνομικής βίας  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που δικαιολογημένα προκαλούν συζητήσεις, έχουν κατά βάθος κοινή ρίζα. Όταν από μία κυβέρνηση ο λαός βαφτίζεται ως «εχθρός» που θα πρέπει ν΄ αντιμετωπιστεί νομοθετικά αλλά και «πρακτικά», τότε όλα μπορούν να προκύψουν. Πολύ περισσότερο όταν η ακρίβεια, η ανεργία και η ανέχεια, μετατραπούν σε αγωνιστική ανάταση από μέρους του λαού και των φορέων του…

Για παράδειγμα το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ που συζητήθηκε στη Βουλή, η υπόθεση των υποκλοπών, δεν είναι καθόλου άσχετα, με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και με τον σοκαριστικό εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου, επειδή προέβη στο “στυγερό έγκλημα” να μην πληρώσει 20 ευρώ σε ένα βενζινάδικο.

Φτάσαμε στο σημείο η φτώχεια, η ανέχεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση να θεωρούνται εγκλήματα που επισύρουν μάλιστα και ποινή πυροβολισμού…

Ο πυρήνας τόσο του νομοσχεδίου της ΕΥΠ όσο και της αστυνομικής, κρατικής βίας κι αυθαιρεσίας που εκδηλώνεται είναι ουσιαστικά ο ίδιος. Είναι η ένταση της καταστολής, είναι η αντιμετώπιση του εχθρού-λαού, είναι το ίδιο το σάπιο διεφθαρμένο αστικό κράτος, που γίνεται ολοένα πιο εχθρικό, πιο αντιδραστικό, πιο εγκληματικό σε όλα τα επίπεδα απέναντι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Αυτή είναι η μήτρα όλων των αποκρουστικών προσώπων της καταστολής, και των παρακολουθήσεων, και του αυταρχισμού. Και του κράτους – διαρρήκτη που μπουκάρει στα σπίτια φτωχών ανθρώπων για να τα βγάλει στο σφυρί. Και των φαινομένων αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που αυξάνονται. Δεν είναι ούτε η κακιά στιγμή που λέει η κυβέρνηση, ούτε οι ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ακριβώς αντίθετο! Είναι η εκπαίδευση στην καταστολή, είναι η καλλιέργεια απ’ αυτή την εκπαίδευση του μίσους απέναντι στον λαό και σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, είναι η περιβόητη “κανονικότητα” της βίας του κράτους των λίγων σε βάρος των πολλών.

Όλα αυτά είναι που πολλαπλασιάζουν τις “κακές στιγμές” διαχρονικά και με όλες τις κυβερνήσεις. Από τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και τον Ζακ Κωστόπουλο, μέχρι τα επανειλημμένα περιστατικά με πυροβολισμούς συγκεκριμένης αστυνομικής ομάδας σε βάρος Ρομά.

Είναι τελικά το ίδιο κράτος, που από τη μία στέλνει έναν μικροπαραβάτη να χαροπαλεύει και από την άλλη κλείνει τα μάτια μπροστά στον θάνατο ενός μικρού παιδιού στο σχολείο, επειδή το ίδιο είναι απών από την “αυτονομία” της σχολικής μονάδας, όπως θρασύτατα δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Θα το πούμε για μια ακόμη φορά. Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει στην κρατική βία, καμία συγκάλυψη. Αντί η ΕΛΑΣ και το Υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πουν έστω την αλήθεια και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και οι εντολείς τους, έχουμε την ΕΛΑΣ να λέει δυστυχώς χονδροειδή ψέματα με ανακοινώσεις της, οι οποίες διαψεύδονται από τα γεγονότα.

Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί όλα αυτά αλλά να αντιδράσει και όχι μόνο εκλογικά!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής