breaking news Νέο

Ξεκινά το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB

  • Ξεκινά το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB
  • Ξεκινά το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB

Μέσα στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο «Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», που έχει στόχο τη χρηματοδότηση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο.

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς είχαν συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της HDB, Γιώργο Ζαββό και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, Αθηνά Χατζηπέτρου στα γραφεία της HDB, όπου ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του προγράμματος και την ανταπόκριση του τραπεζικού συστήματος.

 

Το Ταμείο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020με πόρους ύψους 21,5 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά κεφάλαια που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 2.500 αγροτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

 

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB έχει ήδη δημοσιεύσει την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή των Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών που θα συμμετέχουν στο Ταμείο. Επτά τράπεζες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

 

Σημειώνεται ότι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο εισαγάγει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους δικαιούχους που θα ωφεληθούν, όπως:

  • 100% επιδότηση επιτοκίου για τα δύο πρώτα έτη του πενταετούς δανείου
  • 50% μειωμένο επιτόκιο  για τα υπόλοιπα τρία έτη του δανείου
  • Επιχορήγηση συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring).

Το εύρος των δανείων θα είναι από 3.000 ευρώ έως 25.000 ευρώπρος γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής