breaking news Νέο

Ολυμπία Αποστόλου : «Το ΠΑΣΟΚ έρχεται να δώσει μία λύση στο δίλημμα του φαύλου δικομματισμού μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ»

Ολυμπία Αποστόλου : «Το ΠΑΣΟΚ έρχεται να δώσει μία λύση στο δίλημμα του φαύλου δικομματισμού μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ»

Συνέντευξη στο στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του Αλέκου Χατζηκώστα έδωσε η Ημαθιώτισα Ολυμπία Αποστόλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή 16/12.

Στην αρχή, απαντώντας για τα προσωπικά της συναισθήματα από την υπόθεση Καϊλή, σημείωσε : «Τη γνώριζα από την εποχή της ΠΑΣΠ και της νεολαίας και προφανώς βρεθήκαμε σε εκδηλώσεις κλπ. Τα προσωπικά συναισθήματα είναι ανάμικτα και πολύ περισσότερο είναι θυμός. Γιατί είναι διπλά ενοχλητικό, όταν ένας άνθρωπος είναι νέος και για εμάς τις γυναίκες ακόμη χειρότερα εάν είναι και γυναίκα, γιατί είμαστε σε ένα σημείο,που, όταν μία γυναίκα πέσει σε ένα παράπτωμα, το χρεωνόμαστε λιγάκι όλες, που είναι τελείως άδικο. Θυμωμένη ακόμη περισσότερο, γιατί κάνουμε μία προσπάθεια, που θα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, αφήνοντας λογικές που πλήγωσαν τον κόσμο κατά το παρελθόν και που τώρα λόγω αυτής της υπόθεσης, σκανδάλου, τις βρίσκουμε πάλι μπροστά μας. Αν πούμε ότι δεν μας επηρεάζει ψυχολογικά, αλλά και το κόμμα, θα πούμε ψέματα».

Απαντώντας για τις πολιτικές επιπτώσεις της υπόθεσης, τόνισε : « Εδώ και πολύ διάστημα είναι αλήθεια ότι η κα. Καϊλή είχε διαχωρίσει σε πολλά θέματα τις θέσεις της από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι δεδομένο και από τη στάση που κράτησε στο θέμα των υποκλοπών, προσπαθώντας να υποτιμήσει το θέμα, λέγοντας ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλους μας…Επίσης είχε έλθει και σε μία μεγάλη διάσταση με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (και εδώ έφερε το παράδειγμα για τον τρόπο επιλογής του επόμενου Γ.Γ των υπηρεσιακών του ευρωκοινοβουλίου). Γιατί για να πούμε ότι το Κατάρ και το Μαρόκο προσπάθησαν να επηρεάσουν, πιάνοντας μία ευρωβουλευτή, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει. Προφανώς ένα σκάνδαλο έχει πολύ μεγάλες διαστάσεις, δεν αφορά έναν άνθρωπο, ένα πολιτικό κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ πήρε σαφείς αποστάσεις π.χ για το Κατάρ από την πρώτη στιγμή».

Ο κόσμος λέει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά χωμένο στα σκάνδαλα, είναι έτσι; Προφανώς υπάρχει αυτή η αίσθηση, είναι όμως άδικη. Έχουμε ανθρώπους στη Ν.Δ, που επανέρχονται μετά το Βατοπέδι, επειδή παραγράφτηκαν τα αδικήματά τους. Και λέμε για την Καϊλή, την ώρα που ο κ. Πάτσης πήρε δάνειο από τράπεζες, για ν’ αγοράσει κόκκινα δάνεια».

Μήπως τελικά η Ε.Ε είναι εκτροφείο σκανδάλων; «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα, που είναι αταλάντευτα φιλοευρωπαϊκό. Όταν πιστεύεις σε ένα θεσμό και πιστεύεις ότι τον έχουμε ανάγκη, για να λειτουργήσουμε σ’ ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, δεν σημαίνει ότι το θεσμό τον αφήνεις στο απυρόβλητο, πρέπει ν’ ασκείται κριτική, για να βελτιώνεται. Έχει πάρα πολλά προβλήματα, με δεδομένο ότι ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις, ευνοεί συγκεκριμένα συμφέροντα, ότι το «λόμπινγκ» ξεφεύγει πολλές φορές από τα πλαίσια να εκφράσουμε τις ιδέες μας και γίνεται συναλλαγή. Μην ξεχνάμε ότι κατά το παρελθόν έγιναν και άλλα σκάνδαλα και μεγαλύτερα. Σίγουρα η δομή αυτή, που βρίσκεται τόσο μακριά από τους ψηφοφόρους και οι αξιωματούχοι και οι αιρετοί ζουν αποκομμένοι από τους ψηφοφόρους, δεν είναι καλό πράγμα».

Απαντώντας στην ερώτηση για το ψηφοδέλτιο τοπικά του ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε : «Θα μπορούσα να σας πω για το ψηφοδέλτιο σε οποιονδήποτε άλλο νομό.  Αλλά στο δικό μας νομό- επειδή έχω κάνει και εγώ αίτηση- δεν μπορώ να έχω καμία ανάμειξη». Ενώ για την ανακοίνωση ψηφοδελτίων ενημέρωσε ότι θα γίνει το Γενάρη, όταν θα ανακοινωθούν με βάση τη νέα απογραφή, οι έδρες σε κάθε Π.Ε.

Τι θα λέγατε ως απλός πολίτης στον πρωθυπουργό, που έρχεται στην Αλεξάνδρεια τη Δευτέρα 19/12; «Ένας κυβερνητικός χώρος θα πρέπει να είναι σαφής και να μην προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες. Για παράδειγμα, στον αγροτικό τομέα δόθηκαν ως αποζημιώσεις λόγω πολέμου 72 ευρώ/στρέμμα σε κάποιες καλλιέργειες, κάποιοι παραγωγοί τα πήραν και κάποιοι όχι. Από την ίδια μέρα αυτό η κυβέρνηση άρχισε να το ξηλώνει. Δεν μπορείς να τους κάνεις αντιπολίτευση (σ.σ τη Ν.Δ), γιατί κάνουν οι ίδιοι αντιπολίτευση στον εαυτό τους. Οι κυβερνητικοί βουλευτές διαδίδουν ότι θα τα πάρουν όλοι τα λεφτά και προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο, ότι όλοι θα πάρουν και από κάτι.  Αυτό υποτιμά τον κόπο των παραγωγών. Άλλο ζήτημα αυτό της ακρίβειας. θα μπορούσε π.χ να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα ή να σημειώσω ότι πληρώνουμε τρομερά ποσά για υπηρεσίες υγείας. Αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει το ΕΣΥ, ένα θεσμό, με τα προβλήματά του, που έχει υπηρετήσει την ελληνική κοινωνία και έχει αγαπηθεί απ’ αυτή. Η υγεία είναι πάντα στο επίκεντρο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και χρειάζεται τρομερή ενίσχυση σε υπηρεσίες και προσωπικό».

Για τα τοπικά προβλήματα τόνισε : «Δεν έφτιαξαν τίποτε. Και το κρίσιμο ζήτημα του κάθετου άξονα είναι παγωμένο και δεν βλέπουμε περίπτωση να προχωρήσει ποτέ. Στη συνέχεια έκανε κριτική στον τοπικό υφυπουργό, κάνοντας λόγο για το «τεράστιο σκάνδαλο» ότι ερχόταν από Κίνα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης χωρίς δασμούς. Αυτό γινόταν 2014-2019, αλλά ήλθε η ευρωπαϊκή οργάνωση που ψάχνει στα τελωνεία, πράξη που είναι και αντιαναπτυξιακή. Το ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα αυτό έκανε πάρα πολλές ερωτήσεις δεν έχουμε πάρει σαφείς απαντήσεις και η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο άνω των 600.000.000 ευρώ. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η κυβέρνηση δεν έχει βρει μία διέξοδο. Είναι ένα σκάνδαλο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το διαχειρίζεται αυτή η κυβέρνηση αποτυχημένα».

Γιατί να ψηφίσει και στο νομό μας κάποιος ΠΑΣΟΚ; «Το ΠΑΣΟΚ έρχεται να δώσει μία λύση στο δίλημμα του φαύλου δικομματισμού μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια της διακυβέρνησης δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυσε. Συνεχίζει να έχει μία γλώσσα πάρα πολύ διχαστική, επιλέγει τη δαιμονοποίηση των αντιπάλων του. Το ίδιο κάνει και η Ν.Δ. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο κόμμα ενδιαφέρει να βρούμε ένα τρόπο, να ξεπεράσουμε διλήμματα και να βγούμε μπροστά. Αυτή είναι η δύναμη που είχε ιστορικά το ΠΑΣΟΚ (σ.σ δηλ. να ξεπεράσουμε τα διλλήματα και να βγούμε εμπρός). Το ΠΑΣΟΚ αυτό είχε καταφέρει, να φέρει ένα «μόντους βιβέντι», για να μπορέσει όλη η κοινωνία να ζει πιο ομαλά και να πάμε όλοι μαζί μπροστά, να διεκδικήσουμε την ευημερία μας σαν κοινωνία. Και αυτό μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει και πάλι. Η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει παραδώσει τη χώρα στα χέρια των ελάχιστων συμφερόντων π.χ η κερδοσκοπία των τραπεζών, των εταιριών ενέργειας κ.α. Τους ενδιαφέρει οι λίγοι γνωστοί τους, που αυτοαποκαλούνται άριστοι, ν’ αποκτήσουν όλη τη χώρα. Η μόνη λύση είναι το ΠΑΣΟΚ, που ιστορικά εξέφρασε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού και που σήμερα έχει τη δυνατότητα να το κάνει».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής