breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Στα 35 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του δήμου

  • Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Στα 35 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του δήμου
  • Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Στα 35 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του δήμου
  • Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Στα 35 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του δήμου
  • Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Στα 35 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του δήμου

Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου Νάουσας και των δράσεων που προβλέπει, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21ης Δεκεμβρίου. Την εισήγηση του θέματος έκανε η αντιδήμαρχος Oικονομικών, πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, Δώρα Μπαλτατζίδου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 34.900.000 ευρώ, αυξημένος κατά 3 εκ. ευρώ από πέρσι. Το δε τεχνικό πρόγραμμα του δήμου ανέρχεται στα 14 εκ. ευρώ. Η κα. Μπαλτατζίδου τόνισε ότι έρχεται στο σώμα, παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και της μείωσης της χρηματοδότησης στους ΟΤΑ από την κεντρική διοίκηση, ενώ έχουμε περάσει δϋο χρόνια πανδημίας.

 

-Νικόλας Καρανικόλας : «Δίνουμε μάχες με αντίξοες συνθήκες έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης»

Ως στερεό έδαφος για τη λειτουργία του δήμου Νάουσας  χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η έννοια καταψήφισής του στο τωρινό πλαίσιο. «Πρέπει να είναι ισοσκελισμένος, ρεαλιστικός και να έχει καταρτιστεί από την οικονομική υπηρεσία του δήμου. Η απλή αναλογική για να λειτουργήσει, πρέπει να αλλάξουν θεσμοί και προσωπικές τακτικές. Μας αδικείτε, έχουμε σχεδιάσει μεγάλα προγράμματα και τα έργα προχωράνε. Δεν είναι όλα θετικά, υπάρχει προφανώς υποχρηματοδότηση. Έχουμε αδυναμία γρήγορης απορρόφησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων, αφού δεν έχουμε προσωπικό. Οφείλει η κυβέρνηση να μας δώσει τα εργαλεία, για να δουλέψουμε», είπε ο δήμαρχος, που ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, λέγοντας ότι η δημοτική του αρχή θα φέρει στρατηγικό σχεδιασμό σε βάθος δεκαετίας.

 

-Νίκος Κουτσογιάννης : «Δεν συμμετέχουμε στη διαδικασία, βαρύτατες ευθύνες του κεντρικού κράτους»

Την απόφασή του να μη συμμετάσχει η παράταξή του στη διαδικασία της ψήφισης ή μη του προϋπολογισμού του δήμου Νάουσας για το 2023, ανακοίνωσε στο σώμα ο επικεφαλής του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, Νίκος Κουτσογιάννης. Ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Θεοδωρικάκου για την τοπική αυτοδιοίκηση. «Συζητάμε για μια απόφαση της οικονομικής επιτροπής, που έχει παράνομη σύνθεση, ενώ το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει την αρμοδιότητα ψήφισης του προϋπολογισμού. Δεν συμμετέχουμε στην ψηφοφορία, γιατί είναι προσχηματική και έχει βαρύτατες ευθύνες το κεντρικό κράτος», είπε. Επί της ουσίας της εισήγησης είπε ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών.

 

-Ίλια Ιωσηφίδου : «Γλάστρες» τα δημοτικά συμβούλια

Ως «γλάστρες» χαρακτήρισε τα δημοτικά συμβούλια, μετά  το νόμο Θεοδωρικάκου, η Ίλια Ιωσηφίδου. Επίσης χαρακτήρισε ως παράνομη τη σύνθεση της οικονομικής επιτροπής, ενώ έκανε λόγο  για έργα που εξήγγειλε η δημοτική αρχή Καρανικόλα (δημαρχείο, mall, ανάπλαση 3-5 Πηγαδιών) και δεν πραγματοποιήθηκαν. «Αν υπήρχε δημοκρατική διαδικασία και η γνώμη μας μετρούσε, θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε με την εμπειρία και τη γνώση μας, η δημοτική αρχή δεν ακούει και δεν προχωρά σε σωστές κατευθύνσεις. οι σχεδιασμοί γίνονται ερήμην μας. Καταψηφίζουμε», είπε.


Μπαλτατζίδου
Κουτσογιάννης
Ιωσηφίδου

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής