breaking news Νέο

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια

  • Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια
  • Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια
  • Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια

Με συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βεροιώτη Δημοσιογράφου – Συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα, με τίτλο «Μικρές ιστορίας μεγάλα όνειρα», την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στον πολυχώρο «ΕΛΙΑ» της Βέροιας. Παρά  την αλλαγή χώρου (την τελευταία στιγμή), ο νέος χώρος κατακλύστηκε με πολλού όρθιους, αλλά και αρκετούς που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, γιατί δεν υπήρχε χώρος (υπόσχεση του συγγραφέα ότι θα πραγματοποιήσει και νέα παρουσίαση στη Βέροια, για να καλύψει αυτή την ανάγκη). Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν οι: Χρήστος Αντωνίου, βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τ. Χατζηαθανασίου, Ν. Μπέκης, Σ. Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Κλειδίου Χ. Τσολάκης, η Ι. Σοφρόνωφ από την Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ, ο Φ. Καραβασίλης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, ο Κ. Μίζας, Επιμελητής Ανηλίκων, εκπρόσωποι του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας κ.α.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιάννης Κρανιάς από τις εκδόσεις «ΕΝΤΥΠΟΙΣ», ο οποίος μίλησε για τη συνεργασία του με το συγγραφέα, καθώς επίσης επιγραμματικά για τη νέα του συλλογή διηγημάτων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Δημήτρης Μπατζιάκας, που με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο σημείωσε : «Ο Αλέκος σε αυτό το βιβλίο συγκεντρώνει ένα λεύκωμα συναισθημάτων, μοιάζει σαν ένα κολάζ από ετερόκλιτα υλικά, που ενώθηκαν όλα μαζί, για να παρουσιάσουν σε ένα εντελώς προσωπικό κι εξομολογητικό ύφος ανθρώπινα, καθημερινά βιώματα… Το συναρπαστικό είναι ότι απουσιάζουν από τις σελίδες τα ονόματα… Ο Αλέκος ως γνήσιος δημοσιογράφος δεν ξεχνά ποτέ το σήμερα. Έτσι από τα διηγήματα του δεν λείπουν και σύγχρονοι όροι επικοινωνίας, πχ sms… Ο Αλέκος μιλάει ξεκάθαρα, εκτός από την ανθρώπινη μοναξιά και τον έρωτα, για όλη την παράσταση του ανθρώπινου παραλογισμού πάνω στο σανίδι της σύγχρονης πολιτικής ζωής». Τελειώνοντας έκανε μία αποκάλυψη. Το διήγημα με τίτλο «Ο μπογιατζής ήξερε πολλά» αποτελεί έμπνευση από ιστορία, που διηγήθηκε ο ίδιος στον Αλέκο Χατζηκώστα. Και αφορά αληθινή ιστορία, που του διηγήθηκε ο εισαγγελέας πατέρας του. Τέλος διάβασε τιμής ένεκεν ένα ποίημα του Θανάση Μαρκόπουλου από το βιβλίο τα «Χαμένα ποτάμια», μιας και ήταν παρών στην παρουσίαση.

Ακολούθησε ο Παντελής Τσαλουχίδης, Φιλόλογος – κριτικός Λογοτεχνίας, μέλος του Δ.Σ Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας. Ο κος Τσαλουχίδης αναφέρθηκε στο συγγραφικό έργο του Αλέκου Χατζηκώστα και στάθηκε στην 3η συλλογή διηγημάτων, που περιλαμβάνει 15 διηγήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βιβλίο χωρίζεται σε 4 ενότητες, δίνοντας ένα μότο ανάλογα με το περιεχόμενο. «Ερωτικοί στίχοι» για τα 4 πρώτα διηγήματα. Ένα σχόλιο πάνω στην αστυνομική λογοτεχνία του Ντάνσελ Χάμετ για τα επόμενα 3. Στίχοι από την πρώτη ποιητική εποχή εκείνης της επανάστασης του Τάσου Λειβαδίτη για τα επόμενα 4. Κι ένα ποίημα για τον πατέρα του Γιάννη Βαρβέρη «ο Πατέρας δεν πίνει στους ουρανούς» για τα 4 τελευταία. Τις 4 ενότητες τις ονόμασε: Δύσκολοι έρωτες, Αθώοι, Τίποτα δεν πάει χαμένο και ο Πατέρας ανεβαίνει στο κάδρο. «Η ποικιλία διηγημάτων χαρακτηρίζεται από μεγάλη θεματολογία,  τιμιότητα, σοβαρότητα και χιούμορ, ενώ δεν κουράζει τον αναγνώστη», είπε κλείνοντας.

Ανάμεσα στους ομιλητές αποσπάσματα διάβασε ο Δημήτρης Τζιμογιάννης, μέλος της Πειραματικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, με τη μουσική συνοδεία του Βασίλη Βαλαβάνη, Καθηγητή κιθάρας στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας και στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής