breaking news Νέο

Η εκλογολογία, τα δεδομένα και η μεγάλη έγνοια του Κ. Μητσοτάκη να κρατηθεί στην εξουσία! - του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Η εκλογολογία, τα δεδομένα και η μεγάλη έγνοια του Κ. Μητσοτάκη να κρατηθεί στην εξουσία! - του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Ο πρωθυπουργός όπου σταθεί κι όπου βρεθεί - είτε εντός, είτε εκτός συνόρων - φροντίζει να στέλνει το μήνυμα για την αντίστροφη μέτρηση των επικείμενων εκλογών.

Κάτι το οποίο άλλωστε έκανε προ ημερών και από την Αλεξάνδρεια, με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια του νέου Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών στη Βεργίνα, απευθύνοντας κάλεσμα σ' όλο τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ να κινητοποιηθεί για τις εκλογές.

Σημειώνοντας χαρακτηριστικά δε, πως «καθώς μπαίνουμε στο 2023, μπαίνουμε σε εκλογική χρονιά, θα πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες και όλοι τις δυνάμεις μας, ειδικά ο κομματικός μας μηχανισμός, καθ΄ ότι πλησιάζουμε πια, στην τελική ευθεία, πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές».

Το ζήτημα, ωστόσο, δεν είναι σε ποιά ημερομηνία θα σταθεί τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ανακοινώσει επισήμως τον ακριβή χρόνο που θα στηθούν κάλπες, αλλά ποιά είναι τα δεδομένα, με τα οποία ο ίδιος πορεύεται προς αυτές. Και τα δεδομένα δεν μπορεί παρά να είναι σε βάρος του, μιας και τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση, όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να παρουσιάσει μια θετική εικόνα γι' αυτόν και την κυβέρνησή του με τη βοήθεια προπαγανδιστικών μηχανισμών.

• Αρχής γενομένης λοιπόν, από το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο και αγγίζει τον πυρήνα της εξουσίας, τον ίδιο τον πρωθυπουργό, το οποίο και δεν κλείνει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να το θέσει (το σκάνδαλο)... εκτός πραγματικότητας, επιλέγοντας να δίνει καθημερινά τροφή στην εκλογολογία.

• Η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα και δεν... μαζεύεται με τίποτα, μήτε με τα καλάθια των νοικοκυριών, μήτε με τις επικοινωνιακού τύπου αναφορές του αρμόδιου υπουργού, ενώ ο πληθωρισμός διαψεύδει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που μας διαβεβαίωναν μάλιστα ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό και πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

• Τα κρούσματα διαφθοράς, τα οποία έχουν για πρωταγωνιστές κυβερνητικούς παράγοντες και στελέχη της "γαλάζιας" παράταξης, πυκνώνουν και εκθέτουν την εικόνα του πρωθυπουργού!

• Η εγκληματικότητα, η οποία θεριεύει μέρα με τη μέρα και ακυρώνει το αφήγημα της ΝΔ ότι είναι το κόμμα που υπηρετεί με συνέπεια το δόγμα "τάξη και ασφάλεια".

• Οι βίαιες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ (τρίζουν τα κόκκαλα του θεμελιωτή υπουργού υγείας στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργου Γεννηματά) επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του και εκ των πραγμάτων ακυρώνει τον δημόσιο χαρακτήρα του!

• Η ικανοποίηση αιτημάτων (τα χατήρια καλύτερα να πούμε) της ολιγαρχίας και τα προκλητικά μπόνους στα δικά της παιδιά τοποθετημένα σε νευραλγικά πόστα (π.χ. ο κ. Στάσσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ), με τα οποία βάλλεται η κυβέρνηση, εξοργίζοντας ακόμα και τμήμα του δεξιού ακροατηρίου!

• Και στον καμβά των δεδομένων, προστέθηκε εσχάτως και η πολύ μεγάλη έκπληξη που ήρθε από τα χείλη του Κυριάκου Μητσοτάκη - όπως διατυμπάνιζαν τα φίλα προσκείμενα (με το... αζημίωτο ενίοτε) στην κυβέρνηση ΜΜΕ - την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού για το έτος 2023, να δώσει 650 εκατομμύρια ευρώ μέσω του market pass, όταν τα έσοδα του κράτους από έμμεσους φόρους την περίοδο 2021-2022 είναι 6 δις ευρώ. Τουτέστιν, μας πήρε τα 10 και μας δίνει το 1!

• Και επιπλέον ότι ενώ ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί αρχικά να φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων με 90%, τώρα θέλει να τα φορολογήσει με 33%!!

• Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, κάτι που έχουν πράξει πλείστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εσχάτως ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. Σάντσεθ κατήργησε το ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης συν και έθεσε και άλλα ευεργετικά μέτρα), προσφέροντας μια ουσιαστική ανάσα στους καταναλωτές, τα οποία μάλιστα θα ανέβουν ακόμα 10% με την έλευση του 2023, ούτε βέβαια βάζει πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος, δίνοντας όφελος στην τσέπη τους.

• Όλα αυτά, λοιπόν, συν τοις άλλοις και τα προεκλογικού χαρακτήρα επιδόματα - ψίχουλα (έτσι τα χαρακτήριζε ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα επιδόματα που έδινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. να θυμίσουμε) εξοργίζουν τον κόσμο. Η εκλογική συμπεριφορά του οποίου στις προσεχείς εκλογές θα καταδείξει: είτε την αποδοκιμασία της παρούσας κυβέρνησης της ΝΔ (που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε αποδρομή και χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη μεταπολιτευτικά) με την αρνητική ψήφο του, είτε ενδίδοντας στο αφήγημα της κυβερνώσας παράταξης ότι... ο τόπος θέλει σταθερότητα και πως δεν αντέχει περίοδο πολιτικής αστάθειας! Κι αν τελικά το εκλογικό σώμα δώσει και πάλι πρωτιά στη ΝΔ τότε εδώ θα έχουμε να κάνουμε μ' αυτό που είπε ο "πατερούλης" Στάλιν: "το όπλο των πολιτικών, είναι η λήθη των λαών".

 

Υ.Γ. Βεβαίως η μεγάλη έγνοια του Κυριάκου Μητσοτάκη στις προσεχείς εθνικές εκλογές δεν είναι η ΝΔ να έρθει πρώτη, αλλά το πως θα κρατηθεί στο πρωθυπουργικό αξίωμα...


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής