breaking news Νέο

Τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας, αναμένεται κλιμάκωση και διαμαρτυρία στην «Agrotica»

Τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας,  αναμένεται κλιμάκωση και διαμαρτυρία στην «Agrotica»

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους αγρότες του κάμπου, οι αγρότες της Ημαθίας έβγαλαν τα τρακτέρ τους χθες στον κόμβο της Κουλούρας, στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί. «Αγρότες με τρακτέρ από τη Μέσση, την Ξεχασμένη, το Ραψωμανίκη, την Κουλούρα, το Διαβατό, έρχονται συνεχώς στον κόμβο της Κουλούρας και όλοι μαζί θα κοιτάξουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και ανάλογα θα πράξουμε κι εμείς», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι αγρότες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, εμφανίστηκε απογοητευμένος.

«Η πρόσκληση ήταν δική του. Μας κάλεσε να καθίσουμε σαν τα αρνιά και να μας σφάξει. Μας μιλούσε αόριστα ότι σε 5 με 7 μήνες θα πληρωθούμε. Εμείς από την πλευρά μας τον ρωτήσαμε, αν θα βάλει πλάτη στην εφορία.

Αυτά δεν γίνονται, μας είπε. Ο υπουργός μας είπε αερολογίες. Ακούμε μέχρι σήμερα το πρωί για κατασχέσεις από την εφορία, αν δεν πληρώσουμε ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΟΡΙΑ.

Έχει εκθέσει όλο τον αγροτικό κόσμο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μας είπε να δηλώσουμε τις βροχοπτώσεις στη διεπαγγελματική οργάνωση των πυρηνόκαρπων και όχι στον ΕΛΓΑ!», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Χαλκίδης για μια ακόμα φορά εξέφρασε «την έκδηλη ανησυχία και τον προβληματισμό που υπάρχει στις τάξεις των αγροτών, από το ότι έχουμε πληρωθεί με εξευτελιστικές τιμές στο ροδάκινο – 10 με 15 λεπτά -, δεν πήραμε τίποτα για το εμπάργκο, ούτε και αποζημιώσεις για τις καταστροφικές βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου, ενώ αγρότες ροδακινοπαραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα από κάποιους συνεταιρισμούς».

Φοροληστεία και υπέρογκες εισφορές

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους αγρότες, πάνω από το 50% του εισοδήματός τους καταλήγει στα χέρια της κυβέρνησης με την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ και άλλα χαράτσια.

Σχετικά με τον ΕΦΚΑ, οι αγρότες τονίζουν ότι ψηφίστηκε «αύξηση κατά 200.000.000 ευρώ των εισφορών», συμπληρώνοντας ότι με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση, ανοίγει διάπλατα από την 1η Μαϊου ο δρόμος για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μπροστά σ' όλη αυτή την κατάσταση, οι αγρότες εκπέμπουν το μήνυμα πως : «Με δυναμική συμμετοχή και αρραγές μέτωπο, μπορούμε να βάλουμε φρένο στα μέτρα της κυβέρνησης και να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλλουμε».

Διαμαρτυρία με τρακτέρ στην έκθεση «Agrotica»

Τέλος, οι αγρότες της περιοχής μας ετοιμάζονται να προβούν σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς πρόκειται να μεταβούν με τα τρακτέρ τους και να διαμαρτυρηθούν στην έκθεση «Agrotica», η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής