breaking news Νέο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ! : Απολογισμός - Ευχαριστίες

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ! : Απολογισμός - Ευχαριστίες

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας συνεργάστηκε με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας το Δήμο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας ώστε να δημιουργήσουν μαζί δράσεις για όλους και πιο πολύ για τα παιδιά, αυτά που χαίρονται περισσότερο στις γιορτές!

 Στολίσαμε μαζί την Στέγη και το Χώρο Τεχνών, δημιουργήσαμε και φιλοξενήσαμε εργαστήρια, παραστάσεις και συναυλίες για όλους, μικρούς και μεγάλους!

 Για πρώτη φορά φέτος με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου της Βέροιας οι Δημοτικές μας Βιβλιοθήκες (Θεανώ Ζωγιοπούλου και Βιβλιοθήκη-Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου) συνεργάστηκαν  με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και μαζί με το με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και εκπαιδευτικούς από επτά σχολεία-νηπιαγωγεία της περιοχής, υπό το συντονισμό της Future Library, διοργανώσαμε μαζί τέσσερα θεματικά εργαστήρια για παιδιά μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Tο σφύριγμα του Χριστουγεννιάτικου τρένου μύρισε… Χριστούγεννα στη Βέροια. Μια δράση του Εμπορικού Συλλόγου με αρωγούς και συνδιοργανωτές το Δήμο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της  ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Φωταγωγήσαμε μαζί το δέντρο στην πλατεία Εληάς με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΚΕΠΑ, τους Γκιντίκι και ζεστό κρασί.

Στην πλατεία Εληάς στήσαμε σπιτάκια στολισμένα με λαμπάκια, κουκλάκια, δωράκια, μπαλίτσες κι αστεράκια, το σπίτι του Άγιου Βασίλη, το σπιτάκι των ξωτικών για να γράφουν  τα παιδιά γράμμα προς τον Άγιο και να κάνουν face painting. Στήσαμε τα σπιτάκια των εργαστηρίων στα οποία απασχολήθηκαν δημιουργικά  φτιάχνοντας κατασκευές, ζωγραφίζοντας, τραγουδώντας και παίζοντας. Ηθοποιοί και αφηγητές παιδικών παραμυθιών αφηγήθηκαν παραμύθια, παρουσίασαν ιστορίες, μπάντες και χορευτές πλημμύρισαν το χώρο μουσικές. Εντυπωσιαστήκαμε από το bubble show (σαπουνόφουσκες), light show, fire show, τα ζογκλερικά, φωτογραφηθήκαμε στο Face In Hole, γευτήκαμε νόστιμα γλυκά, βουτήξαμε μπισκότα και λουκουμάδες στη σοκολάτα και νιώσαμε Χριστούγεννα στην καρδιά της πόλης!

Για πρώτη φορά αλλάξαμε μαζί τον χρόνο και τον υποδεχτήκαμε αγκαλιά τραγουδώντας με τους Νίκο Ζιώγαλα, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη  Μηλιώκα και Γιάννη Γιοκαρίνη!

Το πρόγραμμα Χριστούγεννα στη Βέροια κινήθηκε σε πέντε άξονες:

• Χριστούγεννα στη Στέγη 29.11 έως 23.12

• Έλα, να ανάψουμε την πόλη! -Φωταγώγηση Δέντρου 5.12.2022

• Χριστούγεννα στις βιβλιοθήκες 02.12.2022 έως 04.01.2023

• Χριστούγεννα στην πλατεία! 23.12 έως 31.12.2022

• Έλα, να αλλάξουμε παρέα! – Υποδοχή του νέου έτους 31.12.2022

 

Συμμετείχαν – συνεργάστηκαν:  Κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Βέροιας, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας, Ποδοσφαιρική ομάδα Βέροια, Αντιδημαρχία Κοινωνικής προστασίας, Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Αντιδημαρχία Τεχνικών, Βιβλιοθήκες της ΚΕΠΑ: Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου» - Δημοτική Βιβλιοθήκη – Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου, Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας:  Φιλαρμονική Ορχήστρα – Σχολή Χορού -Χορωδία Δημοτικού Ωδείου- Νεανική Χορωδία -Μουσικά Σύνολα – Ορχήστρες – Εργαστήρι κοσμήματος και Εργαστήρι κατασκευών, Μαθητές των τάξεων προκαταρκτικής και κατωτέρας και μαθητές των τάξεων μέσης και ανωτέρας  των τμημάτων πιάνου, κιθάρας,  βιολιού, τσέλου, φλάουτου, μονωδίας, κλαρινέτου, βυζαντινής μουσικής, ΚΔΑΠ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α, Μουσικό Σχολείο – Πρωτοβουλία για το παιδί, ΚΔΑΠ - Παιδικό Κέντρο «Σχολείο στο σύννεφο», ΚΔΑΠ -Καρουζέλ, Βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός «Στρουμφάκια», ΚΔΑΠ- Αγίου Γεωργίου Bee Happy, PlayTime Productions, Box-art & culture productions, Funtastick Performingarts, Αρχαγγέλου Γαβριήλ- Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, Το Πρόβατο στο Μπάνιο, Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ», Ωδείο Φίλιππος Βέροιας, Σχολή χορού Σοφίας Αντωνιάδου, Σχολής Χορού LMS Dance Academy, Σχολή χορού Μελίνας Παπαδοπούλου, Future Library, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, 1ο, 4ο, 12ο, Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, 2ο Νηπιαγωγείο Βέροιας, Δημοτικό Σχολείο Ράχης – Τριποτάμου, Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων, Νηπιαγωγείο Κουλούρας.

Ευχαριστούμε κι ευχόμαστε υγεία και μοίρασμα  όμορφων στιγμών μαζί!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής