breaking news Νέο

Το τραπέζι σε δημοσιογράφους της Ημαθίας έκανε η Φρόσω Καρασαρλίδου

  • Το τραπέζι σε δημοσιογράφους της Ημαθίας έκανε η Φρόσω Καρασαρλίδου
  • Το τραπέζι σε δημοσιογράφους της Ημαθίας έκανε η Φρόσω Καρασαρλίδου
  • Το τραπέζι σε δημοσιογράφους της Ημαθίας έκανε η Φρόσω Καρασαρλίδου
  • Το τραπέζι σε δημοσιογράφους της Ημαθίας έκανε η Φρόσω Καρασαρλίδου
  • Το τραπέζι σε δημοσιογράφους της Ημαθίας έκανε η Φρόσω Καρασαρλίδου
  • Το τραπέζι σε δημοσιογράφους της Ημαθίας έκανε η Φρόσω Καρασαρλίδου
  • Το τραπέζι σε δημοσιογράφους της Ημαθίας έκανε η Φρόσω Καρασαρλίδου

Σε θερμό και φιλικό κλίμα η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου παρέθεσε γεύμα το μεσημέρι της Τετάρτης, 4 Ιανουαρίου, στο κατάστημα εστίασης «Απ' Αλλού» στη Βέροια, σε δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Ημαθίας. Η κυρία Καρασαρλίδου ήταν ιδιαίτερα χαλαρή και άνετη οικοδέσποινα και συζήτησε εφ' όλης της ύλης με τους δημοσιογράφους.

Η συζήτηση στράφηκε κυρίως στα ζητήματα που αφορούν την Ημαθία, και όχι τόσο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, με κυριότερα το Τελωνείο της Κουλούρας, το πρώην Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, τα εγκαίνια του Μουσείου των Αιγών και τον Αγροτικό Τομέα, αισθανόμενη, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πως η Ημαθία το τελευταίο διάστημα είναι ο φτωχός συγγενής και πολλές φορές και επαίτης.

Με αφορμή τις πρόσφατες αποζημιώσεις που έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους μηλοπαραγωγούς όλης της Θεσσαλίας, της Καστοριάς, αλλά όχι στους παραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας, ανέφερε πως αυτό δεν το παρατηρούμε μόνο στα αγροτικά προϊόντα, αλλά και σε άλλα πράγματα, ξεκινώντας από το Τελωνείο της Κουλούρας, ένα έργο ζωτικής σημασίας και ανάπτυξης για το νομό, που δόθηκε μεγάλος αγώνας, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα νομικά θέματα και τελικά δεν προχώρησε. Επιπροσθέτως επεσήμανε τη σημαντική πρόοδο που είχε γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ως βουλευτής Ημαθίας είχε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, συνεργαζόμενη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να λειτουργήσει το τελωνείο και τελικά έμεινε στα χαρτιά, αναρωτώμενη ότι, ενώ υπήρχε η τεκμηρίωση και μάλιστα με καθ' ύλην Ημαθιώτη αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, τι είναι αυτό που εμποδίζει ένα μεγάλο όραμα και για τους αυτοδιοικητικούς, αλλά και για τους επιχειρηματίες της Ημαθίας.

Ένα ακόμη θέμα που έθιξε η κ. Καρασαρλίδου ήταν το πρώην Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, για το οποίο, όπως τόνισε, ασχολήθηκε επίσης προσωπικά, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια σε συνεργασία με το δήμαρχο Βέροιας και την ηγεσία του υπερταμείου, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος και να περιέλθει στην κυριότητα του δήμου, κάτι που αποκλείστηκε εξ' αρχής, ενώ παρά τις διαβεβαιώσεις αργότερα του κ. Βεσυρόπουλου ότι θα μπορούσε να περιέλθει στο Δήμο Βέροιας σαν Οίκημα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της ότι και πάλι δεν θα υλοποιηθεί τίποτα και αν γίνει κάτι, θα είναι μόνο για προεκλογικούς λόγους.

Η κ. Καρασαρλίδου αναφέρθηκε και στην εκτός χρηματοδότησης του οδικού άξονα «Βέροια - Νάουσα - Σκύδρα» κάθετος στην Εγνατία, που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, που χάνει έτσι την ευκαιρία να αποκτήσει χρηματοδότηση και σαφή χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης, παρά τις δεσμεύσεις πολιτικών παραγόντων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το νέο Μουσείο Αιγών, με την πρώην βουλευτή να χαρακτηρίζει απαράδεκτο τον τρόπο εγκαινίων σε ένα έργο ορόσημο όπως το χαρακτήρισε και το οποίο ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2022, όπου συνεργάστηκαν πολλές κυβερνήσεις και θα έπρεπε, όπως είπε, τα εγκαίνιά του να ήταν ένα «μεγάλο πανηγύρι» και όχι μία τελετή αποστειρωμένη, με επιλεγμένους καλεσμένους.

Τέλος αναφερόμενη στον αγροτικό τομέα, τον πιο σημαντικό, όπως είπε, στρατηγικό πόλο ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας, αλλά και της Ημαθίας, καταλόγισε αδιαφορία στην κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική και περιθωριοποίηση της Ημαθίας. «6,5 χρόνια ως βουλευτής, μέχρι την απώλεια της έδρας μου, ασχολήθηκα πολύ εντατικά και επίμονα με τον αγροτικό τομέα, με απόλυτη συνείδηση, γιατί ο αγροτικός τομέας για την Ημαθία είναι στρατηγικός πυλώνας για την οικονομία της. Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν προσπάθειες και με το νόμο για τους συνεταιρισμούς και με τη Διεπαγγελματική Πυρηνοκάρπων, για να έχει καλό μέλλον το αγροτικό προιόν, με τη δημιουργία μεγάλων αγροτικών σχημάτων, ώστε να πετυχαίνουν οι αγρότες καλύτερες συμφωνίες και συνεπώς και καλές τιμές», ενώ αναφερόμενη στη νέα ΚΑΠ 23-27 τόνισε πως υπογράφηκε μία συνθήκη για τον αγροτικό κόσμο, η οποία δεν αφορά μόνο μία κυβέρνηση, με χρήματα πολύ λιγότερα για τη χώρα μας και με ζημιωμένους κυρίως τους πολύ μικρούς κτηνοτρόφους.

Κλείνοντας, τόνισε πως ο αγροτικός τομέας μπορεί να παράξει πλούτο για τη χώρα και για το νομό, αρκεί να μη γίνονται όλα τόσο ερασιτεχνικά, αλλά να υπάρξει προγραμματισμός σε επίπεδο κάθε περιφέρειας. «Καθετί για να προχωρήσει, χρειάζεται όραμα και στόχο», κατέληξε η κ. Καρασαρλίδου.

Στη συνάντηση των δημοσιογράφων με την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Βοργιάδης Χρήστος, εκφράζοντας και αυτός με τη σειρά του την επιτακτική ανάγκη άμεσων και στοχευμένων μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

Όλες οι αναφορές της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχαν έντονο προεκλογικό άρωμα και εστίασε στην αντίσταση που προβάλλει και η ίδια, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

 

Ε.Β.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής