breaking news Νέο

Α κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Επιστροφή σε αγωνιστική δράση

Α κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας : Επιστροφή σε αγωνιστική δράση

Ποδαρικό με το δεξί στο 2023 έκαναν οι δύο βασικοί διεκδικητές του φετινού τίτλου της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας και ο συνώνυμός του των Τρικάλων, με τον πρώτο να κερδίζει εύκολα στο γήπεδο της Κουλούρας την Β' ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ με 4-0 και τον δεύτερο στην έδρα του τον Φίλιππο Μελίκης με 2-1.

Η τρίτη του βαθμολογικού πίνακα ομάδα του Μακροχωρίου άφησε τους πρώτους δύο βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα στην έδρα της, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1.

Με νίκη μπήκε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στη νέα χρονιά και ο Κοπανός κερδίζοντας 3-1 την Νάουσα, όπως και η Αλεξάνδρεια που πέρασε «αέρας» από τα Λευκάδια.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου (10η αγωνιστική) θεωρούνται φυσιολογικά με την βαθμολογική σειρά των ομάδων να παραμένει αναλλοίωτη.

Παρά την 20ήμερη αποχή από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις οι επιθετικοί των ομάδων παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα παραγωγικοί, πετυχαίνοντας 20 τέρματα στους 5 αγώνες της Α' κατηγορίας. Επτά οι γηπεδούχοι και δεκατρία οι φιλοξενούμενοι.

Όσον αφορά τις νίκες υπήρξε απόλυτη ισορροπία γηπεδούχων και φιλοξενουμένων. Σε δύο από τους πέντε αγώνες της Α' κατηγορίας νικήτρια αναδείχθηκε η γηπεδούχος ομάδα, σε ισάριθμα η φιλοξενούμενη, ενώ ένα παιχνίδι (Μακροχώρι – Αγιος Γεώργιος 1-1) έληξε ισόπαλο.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ν.Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ 0-4: Πετυχαίνοντας δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο η Αγία Μαρίνα νίκησε δίχως να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία την νεανική ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ με 0-4. Το σκορ άνοιξε στο 15' ο Ντέλλας με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 23' ο Μουστάκας ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 66' ο Χατζόπουλος έκανε το 0-3 και στο 85' ο Αργυρόπουλος που είχε μπει αλλαγή διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Χριστοδούλου  Γ. - Σαμαράς).

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΕΛΙΚΗ 2-1: Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και το 0-1 υπέρ της Μελίκης διατηρήθηκε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη κατάφερε να αντιδράσει, να πετύχει δύο τέρματα, να πάρει την νίκη, με αντίπαλο τον σκληροτράχηλο Φίλιππο και να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Η Μελίκη προηγήθηκε στο 26' με κεφαλιά του Κίτσα. Τα Τρίκαλα ισοφάρισαν με κεφαλιά του Λίτσι, στο 55' και στο 71' o Kίτσας Ε. με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαυρίδης (Γκόγκος – Ζουρνατζίδης).

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1-1: Ισόπαλο δίχως νικητή έληξε το παιχνίδι του Μακροχωρίου με τον Αγιο Γεώργιο που διεξήχθη στο γήπεδο του πρώτου. Στο σκορ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Χασιώτη στο 10', με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 24' με γκολ του Σαρκατζή. Το Μακροχώρι που βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό είχε δύο τρεις καλές ευκαιρίες να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και να πάρει την νίκη, ενώ ο Αγιος Γεώργιος θα μπορούσε να κλέψει το αποτέλεσμα αν ο Σαρκατζής ήταν λίγο πιο ψύχραιμος, στην ευκαιρία που δημιούργησε με ατομική ενέργεια ο ίδιος στο 75'. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γκαλαϊτσης (Παζαρτζηγής – Χριστοδούλου).

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΝΑΟΥΣΑ 3-1: Δίκαιη νίκη πήρε ο ΓΑΣ Κοπανού κερδίζοντας στο γήπεδό του τον ΦΑΣ Νάουσας με 3-1. Οι νικητές  εκτός από τα τρία τέρματα που πέτυχαν είχαν δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι.

Το σκορ για λογαριασμό των μετέπειτα νικητών άνοιξε στο 21' με ατομική ενέργεια ο Δ. Στογιάννης και στο 42' ο Οικονόμου με πλασέ έκανε το 2-0. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου η Νάουσα μείωσε σε 2-1 με τον Καραμήτρο για να διαμορφώσει στο 84 ο Στογιάννης το τελικό 3-1.

Στο 81' ο τερματοφύλακας της Νάουσας Σάκκος μπλόκαρε πέναλτι του Στογιάννη, ενώ δοκάρι για λογαριασμό του Κοπανού είχαν οι Λύτης και Ορφανίδης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαργυρίου (Αργυρίου – Μπέκας).

ΛΕΥΚΑΔΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1-6: Εύκολη εκτός έδρας επικράτηση της Αλεξάνδρειας στα Λευκάδια, επί της τοπικής ομάδας με 1-6.

Η Αλεξάνδρεια στο πρώτο 40λεπτο προηγήθηκε με 0-3 με τέρματα που σημείωσαν οι Ι. Πιπιλιάρης (27'), Ριζόπουλος (33') και Κίρτσογλου (39'), με την ομάδα των Λευκαδίων να μειώνει σε 1-3 στο 42' με κοντινό πλασέ του Μισαηλίδη. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν άλλα τρία τέρματα με τους Ι. Πιπιλιάρη (50' και 55' πέναλτι), Ριζόπουλος (78').

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελτζανίδης (Νησελίτης – Ραφαηλίδης).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής