breaking news Νέο

Ανησυχία για την έκρηξη ιώσεων: Πότε αναμένεται κορύφωση του κύματος

Ανησυχία για την έκρηξη ιώσεων: Πότε αναμένεται κορύφωση του κύματος

Στα σχολεία επέστρεψαν οι μαθητές μετά από δύο εβδομάδες διακοπών εν μέσω έξαρσης γρίπης και αναπνευστικών ιώσεων, αλλά και με σημαντικές ελλείψεις στα φάρμακα ευρείας κατανάλωσης που χορηγούνται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Η έξαρση γρίπης, ιώσεων και κορωνοϊού, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις φαρμάκων προκαλούν ανησυχία, τη στιγμή που οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων παρουσιάζουν υψηλή πληρότητα σε όλη τη χώρα, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία Παίδων όλης της χώρας προκαλεί προβληματισμό λόγω των αυξημένων προσελεύσεων, με την πληρότητα να κυμαίνεται στο 50% στην Αθήνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ στο "Αττικό", το "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό "Ηρακλείου" η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 100%.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία με τους παιδιάτρους να φοβούνται πως ακόμα δεν έχουμε δει την κορύφωση του κύματος έξαρσης των ιώσεων, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρρωστήσουν πάρα πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κορύφωση του κύματος για αυτές τις ιώσεις και τη γρίπη αναμένεται μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

 

Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης

Παρά το γεγονός πάντως ότι οι μαθητές επέστρεψαν κανονικά στα σχολεία, εγκύκλιος προβλέπει τη δυνατότητα απουσιών για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη και επίσης έχει γίνει και σύσταση στους γονείς ότι αν κάποιο παιδί έχει συμπτώματα να μην πάει στο σχολείο.

Το ΦΕΚ που δημοσιευθεί αφορά τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στο σύνολο της Επικράτειας από 1 Ιανουαρίου 2023 και έως και τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023.

Η εγκύκλιος που εκδόθηκε προβλέπει ότι οι απουσίες μαθητών έως πέντε εργάσιμες ημέρες που οφείλονται στην εποχική γρίπη θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής