breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Τα φασιστοχώρια - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Τα φασιστοχώρια - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Το χωριό αυτό φασιστοφέρνει. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εκλέγει πάντα έναν δεξιό Δήμαρχο. Άρχισε μετά τον εμφύλιο και μέχρι σήμερα συνεχίζει απτόητο και αμετανόητο. Νισάφι, δεν πάει άλλο, ένας αριστερός δεν εξελέγη ποτέ. Έχουμε φθάσει σε σημείο  αγανάκτησης. Αυτό δεν είναι το μόνο κακό, το ακόμα μεγαλύτερο είναι ότι εξακολουθούν και γίνονται οι εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.

Προκλητικό και άκρως φασιστικό. Δεν παίρνουν παράδειγμα οι κάτοικοι τον Δήμο των Τιράνων ή ακόμη και τον δήμο Δυρραχίου. Διόρισε ο φίλος και συμπορευτής Εμβέρ τους Δημάρχους περί το 1945 και αυτοί έφυγαν από τις δύσκολες αυτές θέσεις ευθύνης την δεκαετία του ΄90, κι αυτό όχι επειδή δεν έκαναν καλά την δουλειά τους αλλά επειδή τους κάλεσε ο Κύριος για μία εκτεταμένη ανάκριση κι εκεί ακριβώς απάνω στο ερωτηματολόγιο τα τίναξαν. Αν δεν πέθαιναν, θα πεθαίναν όλοι οι άλλοι και ύστερα οι ίδιοι. Κανονικές δημοκρατικές διαδικασίες εφ απλού τάφου. Το ίδιο και με τους δήμους του Βουκουρεστίου και της Τιμισοάρα. Οι ίδιες πάντα συνήθειες, ο ίδιος πάντα επικίνδυνος για την υγεία κόπος της ορκωμοσίας, της δικαιοδοσίας, της ασυλίας και της ασωτίας. Όμως πάνω απ’ όλα η δημοκρατική διαδικασία της μονιμότητας και της αστειότητας. Καλά όλα αυτά αλλά στο Βερολίνο ο Δήμαρχος ξεπέρασε εαυτόν με της μεγάλες κατασκευές κατοικιών και υψηλών τειχών. Το Σινικό τείχος είχε αρχίσει να χάνει την αίγλη του. Όλα είχαν πάρει την φυσιολογική τους πορεία και το ύψος τους, μέχρι που εμφανίστηκε ο Αύγουστος με περισσότερο φρέσκες και υψηλόφρονες σκέψεις και πράξεις. Ο Αουγκούστο Πινοσέτ που λέτε, επινόησε νέες μεθόδους υψηλών αποστολών και ρίψεων των ανθρώπων. Εκτός του υψηλού φρονήματος τόσον του Δημάρχου του Σάντιάγκο και της Αντοφογκάστα, σήκωσε και τους πολιτικούς του υποτιθέμενους αντιπάλους του στο ύψος της πτήσεως των ελικοφόρων τότε αεροπλάνων πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό και από εκεί προσπάθησε να δημιουργήσει νέους κανόνες πτήσεως άνευ αεροπλάνου και αλεξιπτώτων, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν τα υβρίδια των ανθρώπων πριν σκάσουν σαν τσουβάλια στον ήσυχο και φιλόξενο πάντα Ειρηνικό ωκεανό. Αιωνία τους η μνήμη ψάλουν οι εκκλησίες, συμπάσχοντας, αν και έχαναν καθημερινά χιλιάδες από τα ποίμνια των αξιοποίνων ανθρώπων. Ας κάθονταν καλά και οι αριστεροί, για να μην μαθαίνουν πρώτα αεροπλοϊα  και ύστερα κολύμπι.

Ο Θεός όμως τελικά είναι δίκαιος, τοποθετεί και αμείβει τον κάθε έναν εκεί που του πρέπει. Ας πούμε, διάβασα πως ο Ronaldo θα πάρει αμοιβή 500 εκατομμύρια ευρώ για ένα χρόνο στην Αραβία, επειδή θα βαράει το φουσκωμένο πετσί με εξωτερικό φάλτσο και κατευθείαν στο Γάμα. Άντε να το πιάσει ο τερματζής. Αδύνατον. Αυτά τα χρήματα δεν τα εγκρίνει μόνον, αλλά τα καταβάλει κιόλας ο κάθε εργάτης στο γιαπί, στο ορυχείο και αλλαχού. Όλοι αυτοί οι ανοιχτοχέρηδες είναι που συντηρούν κατά καιρούς τους Αδόλφους, τους Αύγουστους,  τους Εμβέριδες και τους Μέσσιδες. Ο λαός είναι ο μεσίτης για τον φασισμό, οποιασδήποτε απόκλισης και χρωματολογίου.

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής