breaking news Νέο

Κώστας Βοργιαζίδης στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ : «Έργα 70 εκ. ευρώ στο δήμο. Έτοιμο το 60% του ψηφοδελτίου»

  • Κώστας Βοργιαζίδης στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ : «Έργα 70 εκ. ευρώ στο δήμο. Έτοιμο το 60% του ψηφοδελτίου»
  • Κώστας Βοργιαζίδης στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ : «Έργα 70 εκ. ευρώ στο δήμο. Έτοιμο το 60% του ψηφοδελτίου»

Το δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη, είχαν καλεσμένο οι ΑΝΑ...κρίσεις με το Θόδωρο Ελευθεριάδη, στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, το πρωί της Πέμπτης 12ης Ιανουαρίου (δείτε την στο www.imerisia-ver.gr και στο imerisia_verias στο youtube). Η ζωντανή συνέντευξη από το γραφείο του δημάρχου έδωσε ειδήσεις. Για όλους και για όλα.

 

Πρώτη του αναφορά στα όσα του καταλογίζει η μειοψηφία για τη μη ύπαρξη έργου από τη δημοτική αρχή…  «Ο δήμος Βέροιας έχει 70 εκατ. ευρώ σε συγχρηματοδοτούμενα έργα τα τελευταία 3,5 χρόνια από προγράμματα του Φιλόδημου, του ΕΣΠΑ, του Πράσινου Ταμείου, του Ταμείου Ανάκαμψης κ.ά. Ο δημότης μπορεί να τα δει ένα προς ένα και να διαπιστώσει την πραγματικότητα των όσων λέμε. Ακόμα 30 εκατ. ευρώ σε έργα έχουν κατατεθεί για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Σε λίγο διάστημα όλα τα έργα θα είναι στη διάθεση των πολιτών σε έντυπη μορφή, έτσι ώστε να γνωρίζει και για το λόγο αυτό ευχαριστώ το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας και τους ειδικούς συνεργάτες, που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για την αποτύπωση του καταλόγου των έργων μας», είπε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το μεγάλο ποσοστό των έργων που έγιναν, αφορούσαν τις κοινότητες του δήμου. 

 

Ο κ. Βοργιαζίδης δήλωσε αισιόδοξος για το νέο σχήμα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του για τις εκλογές του Οκτώβρη του 2023, λέγοντάς μας ότι ήδη έχει ολοκληρώσει το 60% αυτού.

«Το προηγούμενο ψηφοδέλτιό μας χαρακτηρίστηκε από πολυσυλλεκτικότητα, χωρίς να υπάρξει στήριξη από κομματικό μηχανισμό. υπήρξε στήριξη από κομματικό σχεδιασμό. Και τώρα θέλουμε αξιόλογους ανθρώπους, άσχετα με το που ανήκουν ιδεολογικά. Το νέο δημοτικό συμβούλιο θα έχει 35 εκλεγμένους, από 41 δημοτικούς συμβούλους που είναι σήμερα. Αν κάποιος υποψήφιος λοιπόν θέλει 88 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, μαζί με τους συμβούλους στις κοινότητες, το σύνολο των υποψηφίων ενός συνδυασμού θα ξεπεράσει τα 300 άτομα.

 

Σε μια πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την παραίτηση του Θεόφιλου Κορωνά, επί σειρά ετών στενού του συνεργάτη, σχολίασε :

«Ο κ. Κορωνάς ήταν επί 9 γεμάτα χρόνια σε έμμισθες θέσεις. Όταν ολοκληρώθηκε ο κύκλος στην ΚΕΠΑ του προτάθηκε η θέση του αντιδημάρχου Τουρισμού, που όλοι ξέρουμε ότι κάποιος μέσα από τη θέση αυτή έχει σχέση με τους πολίτες. Επί αντιδημαρχίας του Βασίλη Λυκοστράτη η θέση ήταν άμισθη και ο κ. Κορωνάς δεν την αποδέχτηκε. Οι πληροφορίες μας  ήταν ότι την ημέρα της παραίτησής του από δημοτικός σύμβουλος υπήρχε σε εξέλιξη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια και συζητήθηκε ότι «ο Κορωνάς κατεβαίνει μαζί μας». Είναι δικαίωμα του καθενός να κατέβει υποψήφιος, αλλά δεν γίνεται να μιλά περί «κλαδέματος» στελεχών ή ότι η θητεία Βοργιαζίδη θα έπρεπε να τελειώσει το 2014. Βέβαια ο αριθμός των συμβούλων που απαιτούνται, για να κάνει κάποιος ψηφοδέλτιο, είναι πολύ μεγάλος, για να μπορεί κάποιος να το συγκροτήσει μόνος του».

 Για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες

Είναι σεβαστό ότι άνθρωποι με περισσότερη ή λιγότερη ιστορία στον πολιτικό χώρο καταθέτουν υποψηφιότητα για διεκδίκηση του δήμου. Το 2023 τα ψηφοδέλτια δεν θα είναι παραπάνω από πέντε.

Για τους κυκλικούς κόμβους

Πάντα υπάρχουν κακοπροαίρετοι, που θα επικρίνουν κάτι καινούργιο και παραμένουν στο παλιό μοτίβο. Όμως οι κυκλικοί κόμβοι γίνονται για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή έχουμε σε Μακροχώρι, Βυζαντινό Μουσείο και Προμηθέα. Μελετούμε να γίνουν και αλλού. Έχουμε υπόψη την περιοχή της οδού  Θεσσαλονίκης με Λ. Στρατού και την είσοδο της πόλης από την Εγνατία.


Για  το νέο Κλειστό Γυμναστήριο και το κολυμβητήριο


Πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη, για να προχωρήσει η δημοπράτηση. Οι πόροι είναι διασφαλισμένοι. Το κολυμβητήριο δεν προχώρησε, γιατί δεν υπήρξε χρηματοδότηση από τη ΓΓΑ. Οι απόψεις διίστανται, καθώς στη Βέροια υπάρχουν δύο ιδιωτικά κολυμβητήρια και το κόστος συντήρησης ενός δημοτικού κολυμβητηρίου είναι μεγάλο. Η άλλη άποψη λέει ότι η Βέροια θα έπρεπε να είχε ένα κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο. Η πολιτεία χρειάζεται να λάβει απόφαση, για να λυθεί η προηγούμενη σύμβαση και να γίνει νέα μελέτη γι’ αυτό.

 

«Διαφωνώ με τους λιβελογράφους»

 

«Μας κρίνουν οι δημοσιογράφοι και εμείς πρέπει να κρίνουμε τα γραφόμενα. Υπάρχουν και κάποιοι που λιβελογραφούν. Να μπορούμε να κρίνουμε, αφού κρινόμαστε».


Για την ΚΕΠΑ


«Το «Ουδείς αναντικατάστατος» ισχύει. Στηρίζουμε τους ντόπιους καλλιτέχνες και τα τοπικά συγκροτήματα. Είμαστε βέβαια υπέρ και των καταξιωμένων καλλιτεχνών».

 

Για Ασλανίδη και Γρηγοριάδη

«Οι τομείς αρμοδιότητάς τους προχωρούν. Ο Λάζαρος Ασλανίδης διέψευσε τον κ. Κορωνά, ο οποίος θεωρούσε ότι δεν θα υπήρχε αντικείμενο και αυτό ήταν δικαιολογία. Ο Ασλανίδης τα δίνει όλα και χωρίς αντιμισθία. Μπορεί να αναδειχθούν κάποια πράγματα. Κυνηγάμε τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Συλλέγουμε συνεχώς πληροφορίες. Δεν θα πάρουμε επιπόλαιες αποφάσεις. Ερευνούμε τι υποχρεώσεις έχουμε και ποιο είναι το κόστος διεκδίκησης».

 

Για τη συμμετοχή του δήμου σε εκθέσεις τουρισμού


«Ο Βασίλης  Λυκοστράτης με δουλειά και επαφές είχε βοηθήσει, έτσι ώστε να αυξήσουμε τις διανυκτερεύσεις κατά 53% στην προ κορονοϊού εποχή. Ο Λάζαρος  Ασλανίδης «ζηλεύει», το λέω με την καλή έννοια και θέλει να καταφέρει τα ίδια και περισσότερα».

Για τη συνεργασία με τη Γεωργία Μπατσαρά

«Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με την κ. Μπατσαρά και δεν συναντήσαμε κανένα πρόβλημα συνεργασίας. Η απλή αναλογική μπορεί να είναι το δικαιότερο σύστημα, αλλά δεν οδηγεί στην κυβερνησιμότητα».

«Να αξιολογήσουν οι πολίτες το έργο μας»


«Οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογήσουν αυτά που γίνονται για το δήμο όλα αυτά τα χρόνια. Στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες. Όλα αυτά που έχουμε κάνει για την καθαριότητα, το κοινωνικό κομμάτι, τα σχολεία. Η παρούσα δημοτική αρχή προσπαθεί να εξασφαλίσει πόρους για το δήμο Βέροιας. Να αποφασίσει ο δημότης, αν εμείς, μέσα και από τις όποιες αδυναμίες, φέραμε αποτέλεσμα».


Κώστας Βοργιαζίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής