breaking news Νέο

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο της Βεροίας, Όσιο Αντώνιο τον Νέο

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο της Βεροίας, Όσιο Αντώνιο τον Νέο

Το απόγευμα της Δευτέρας, 16ης Ιανουαρίου, ξεκίνησαν στη Βυζαντινή Βέροια οι εορτασμοί για τον πολιούχο και προστάτη της πόλεως, Όσιο Αντώνιο τον Νέο.

Στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Οσίου Αντωνίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Δοβρά, την οποία κόμισε ο Καθηγούμενος της ομώνυμης Ιεράς Μονής της Βεροίας Αρχιμ. Παντελεήμων Κορφιωτάκης, προκειμένου να συμπανηγυρίσει με τον Όσιο Αντώνιο.

 

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός  Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, o οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

 

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρευρέθηκαν τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος ευσεβών Βεροιεών και ευλαβών πιστών που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Οσίου και την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δοβρά.

 

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και θα ακολουθήσει πάνδημη Ιερά Λιτανεία στους δρόμους της πόλεως.

 

Της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής