breaking news Νέο

Νέο Διοικητήριο Ημαθίας : Τελετή Υπογραφής της Σύμβασης

Νέο Διοικητήριο Ημαθίας : Τελετή Υπογραφής της Σύμβασης

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, στο Ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, Αίθουσα «Ανδρόνικος» και ώρα 12.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Υπογραφής της Σύμβασης για το Έργο «Κατασκευή Νέου Κτιρίου Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας -ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ- της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Τα χαρακτηριστικά του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας:

-Βρίσκεται στην είσοδο της Βέροιας σε οικόπεδο 33.479 τ.μ.

-Προβλέπεται να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Θα κατασκευαστεί αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 150 ατόμων.

-Το σύνολο της δόμησης είναι περίπου 10.000 τ.μ.

-Η θέση του οικοπέδου είναι προνομιακή, το κτίριο θα είναι ορατό από τους διερχόμενους επί της Εγνατίας Οδού και θα αποτελέσει κορυφαίο αστικό τοπόσημο.

-Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ένταξη του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον και στη μορφολογία του οικοπέδου και του περιβάλλοντα χώρου.

-Η εικόνα του κτιρίου θα αντανακλά τη σημασία του ως σημαντικού δημόσιου κτιρίου, ενώ θα δημιουργηθεί ανάλογος υπαίθριος δημόσιος χώρος για την υποδοχή του κοινού.

-Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενσωματώνει ομαλά τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των παθητικών συστημάτων για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.

-Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα.

-Θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων προσωπικού και επισκεπτών συνολικής χωρητικότητας 195 θέσεων, από τις οποίες οι 14 θέσεις είναι για οχήματα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

-Θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 28.110.000 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφεται στις 19 Ιανουαρίου 2023, θα επιβλέπεται από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής