breaking news Νέο

Στην ψηφιακή εποχή περνά το νοσοκομείο της Βέροιας

Στην ψηφιακή εποχή περνά το νοσοκομείο της Βέροιας

Την ψηφιακή σελίδα γυρίζει το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας. Κάθε ασθενής, που περνά από τα εξωτερικά συνεργεία ή έχει προγραμματισμένο ραντεβού, από την στιγμή, που θα περάσει την είσοδο του νοσοκομείου διαθέτει τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελό του. Εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις καταγράφονται ηλεκτρονικά, απλοποιώντας τη διαδικασία χωρίς καθυστερήσεις για τους ασθενείς και ενισχύοντας το παραγόμενο ιατρικό έργο.

Στον ηλεκτρονικό φάκελο έχει γίνει διασύνδεση του εργαστηριακού κομματιού μέσω του οποίου γίνεται και η παραγγελία της εξέτασης, που απαιτείται. Αυτόματα ενημερώνεται το μικροβιολογικό εργαστήριο, λαμβάνεται δείγμα από τον ασθενή στο φιαλίδιο και εκτυπώνεται barcode και με σωληνωτό σύστημα καταλήγει στο μικροβιολογικό εργαστήριο. Το εργαστήριο κάνει την εξέταση και από την στιγμή που βγει το αποτέλεσμα ο γιατρός χωρίς τηλέφωνα, έχει τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς, online.

H νοσηλεία του ασθενούς παρακολουθείται ηλεκτρονικά από τους γιατρούς. Ο ιατρός μπορεί άμεσα, μέσα από τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς να έχει την κλινική εικόνα του ασθενούς ετεροχρονισμένα, να γνωρίζει δηλαδή ήδη πριν την εξέταση το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς.

Η διοίκηση του νοσοκομείου είναι έτοιμη και για το επόμενο βήμα, που είναι η συμμετοχή του Νοσοκομείου στη διασύνδεση όλων των νοσοκομείων της χώρας με τον ιατρικό φάκελο του κάθε ασθενούς, σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Ηλία Πλιόγκα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής