breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ελένης Πιπερίδου-Λαφαζάνη «Σκούπισε γιαγιά τα δάκρυά σου»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ελένης Πιπερίδου-Λαφαζάνη «Σκούπισε γιαγιά τα δάκρυά σου»

Το νέο της βιβλίο (6ο) της Βεροιώτισσας συγγραφέως Ελένης Πιπερίδου – Λαφαζάνη, με τίτλο «Σκούπισε γιαγιά τα δάκρυά σου», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18/1 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Πρόκειται για ένα βιβλίο ιστορικό και λαογραφικό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της κόρης της συγγραφέως Μαριάννας Λαφαζάνη και του νέου πρόεδρου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Χαράλαμπου Καπουρτίδη.

Ο Άρης Ορφανίδης, φιλόλογος και εκπαιδευτής της ποντιακής διαλέκτου, τόνισε ότι το βιβλίο είναι ένας θησαυρός λαογραφικών, θρησκευτικών, ιστορικών, μαρτυρικών, βιωματικών και γλωσσικών πληροφοριών, παραμυθιών και ποιημάτων, ένα εγχειρίδιο ποικίλης ύλης, που κρατά ζωντανό κι αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, όχι μόνο λόγο της γλαφυρής πένας της συγγραφέως, αλλά και λόγο της πολυθεματικότητάς του.

Ο Πρόεδρος ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας - συγγραφέας Θανάσης Δέλλας, σημείωσε : «Πρόκειται για επίπονη, άοκνη και μεθοδική εργασία επί σειρά δεκαετιών, που συγκέντρωσε, κατέγραψε κι αποτύπωσε τις αφηγήσεις προσφύγων του ποντιακού χώρου και του ποντιακού ελληνισμού. Από λογοτεχνική, ιστορική και λαογραφική άποψη είναι ένα πολύτιμο κι αξιόλογο έργο».

Στη συνέχεια ο Οδοντίατρος Βασίλης Αγγελής μίλησε για τη φίλη Ελένη Πιπερίδου, υπογραμμίζοντας : «Η Ελένη Πιπερίδου καταγράφει τα γεγονότα χωρίς να παρεμβαίνει. Ο αναγνώστης θα μαγευτεί από τις ιστορίες».

Στο τέλος το λόγο πήρε η συγγραφέας, η οποία μίλησε για το βιβλίο της, που είναι αφιερωμένο στη νονά της (αδελφή του πατέρα της), Ανατολή. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και τέλος υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Ο Κωνσταντίνος Καπουρτίδης συνόδευσε μουσικά με τη λύρα του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής