breaking news Νέο

Σύσκεψη για τον προγραμματισμό του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Σύσκεψη για τον προγραμματισμό του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Σύσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Διευθυντή της Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας με τους 8 Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον υπεύθυνο Μαθητείας και την Ομάδα Υποστήριξης Μαθητείας της Π.Δ.Ε. Κεντρικής  Μακεδονίας και διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • Δημιουργήθηκαν Μεταλυκειακές Τάξεις Μαθητείας, στο 80% των ΕΠΑ.Λ. της ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας.
  • Δημιουργήθηκαν 94 τμήματα Μαθητείας, που κάλυψαν και τις 16 ειδικότητες που προσφέρονται μέχρι στιγμής  για Μαθητεία.
  • Ήδη έχουν ολοκληρώσει την Α΄ Φάση (πιλοτική) 129 απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ.
  • Δόθηκε σε 953 απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ., προοπτική βελτίωσης της επαγγελματικής θέσης και αναβάθμισης του πτυχίου τους, από το επίπεδο  4 του Εθνικό Πλαισίου Προσόντων στο επίπεδο 5, με επιδοτούμενη αμοιβή και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Προσελκύστηκαν πλήθος θέσεων από Ιδιώτες εργοδότες (το 60% των θέσεων που προσφέρθηκαν), με την κινητοποίησή των εκπαιδευτικών των ΕΠΑ.Λ. στις Τοπικές Κοινωνίες, με αποτέλεσμα να ικανοποιηθούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι υποβληθείσες αιτήσεις αποφοίτων για τα τμήματα μαθητείας.
  • Προστέθηκαν περίπου 1.125 ώρες διδασκαλίας στο ωράριο των ΕΠΑ.Λ., που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 50 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, πλήρους ωραρίου (20 ωρών ανά εβδομάδα).
  • Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί, σε 39 ημερήσια ΕΠΑ.Λ. της Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας, συμμετέχουν ήδη στην υλοποίηση της  Μαθητείας.

 

Συζητήθηκαν τα λειτουργικά προβλήματα που προέκυψαν κατά την υλοποίηση του θεσμού της Μαθητείας και παράλληλα οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Ομάδα Υποστήριξης της Μαθητείας κατέθεσαν Προτάσεις για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής ζήτησε να διοργανωθούν σε όλους τους Νομούς ενημερωτικές Συναντήσεις-Εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση, την προβολή και τη διάχυση του θεσμού της Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. στις Τοπικές Κοινωνίες (Εργοδότες, Επαγγελματίες, Συλλόγους, Απόφοιτους, Γονείς, Εκπαιδευτικούς κ.αλ.). Να συνδεθούν δηλαδή τα ΕΠΑ.Λ. με την Τοπική Κοινωνία και να αναπτυχτεί θετικό κλίμα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής