breaking news Νέο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η «Γιορτή των Γραμμάτων» στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η «Γιορτή των Γραμμάτων» στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, η «Γιορτή των Γραμμάτων» από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, το Σωματείο, το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» και την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ντοκιμαντέρ με τα Ιερά Κειμήλια του Γένους των Ποντίων, τα οποία φυλάσσονται στα υπόγεια της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας έψαλλε προσευχές, ύμνους και τραγούδια του Πόντου.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, κ. Φανιάδη, του Προέδρου της «Παναγίας Σουμελά», κ. Τανιμανίδη και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος αναφέρθηκε και στη σημασία της εορτής της ημέρας. Στη συνέχεια, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, βραβεύθηκε με το χρυσό μετάλλιο της Σουμελλιώτισσας, από το Σωματείο «Παναγία Σουμελά», ενώ αντίστοιχα απονεμήθηκαν αναμνηστικά της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, από την Λέσχη, στον Σεβασμιότατο και τον κ. Τανιμανίδη. Έπειτα πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας, της οποίας τυχεροί ήταν ο Ιππικός Σύλλογος Νάουσας και ο μαθητής Νίκος Ανθόπουλος.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με χορό, από τα τμήματα μπαλέτου και ποντιακών χορών της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας και με απαγγελία ποιήματος από τη μαθήτρια Σοφία Μπέρσου. Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση 100 μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Νάουσας και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Τη «Γιορτή Γραμμάτων» τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονας, οι βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Ουρσουζίδης και Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Καρατζιούλα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παρθενόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δάγγας και Βαλσαμίδης, ο Διοικητής της Β'ΜΚΔ κ. Κούτελης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Νάουσας κ. Ζαχαριάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιαννούλης, Αποστόλου και Μπίλης, οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, ο σχολικός σύμβουλος κ. Κουτσουπιάς, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Μπαρτζώκας, το Ωδείο Ναούσης, η Φιλαρμονική Αγγελοχωρίου, η Λέσχη Καταδρομέων, το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού "Αράπιτσα", ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Πυρσός", ο Σύλλογος Βλάχων Νάουσας, ο Όμιλος Αρκοχωρίου "ΑΡΚΤΟΣ", ο Ιππικός Σύλλογος Νάουσας, ο Σύλλογος Ποντίων Βορείου Έβρου "Ο ΔΙΓΕΝΗΣ", ο Σύλλογος Κοπανού "ΜΙΕΖΑ", η Εύξεινος Λέσχη Κοπανού, η Εύξεινος Λέσχη Χαρρίεσσας, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Χαρίεσσας, η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, αντιπροσωπεία του συλλόγου φοιτητών Τ.Ε.Ι. Φλώρινας και πλήθος κόσμου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής