breaking news Νέο

Λοβέρδος: «Ανύπαρκτο θέμα η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Σκληρές και βρόμικες οι επόμενες εκλογές»

Λοβέρδος: «Ανύπαρκτο θέμα η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Σκληρές και βρόμικες οι επόμενες εκλογές»

Αναφορικά με την πρόσφατη ανάρτηση του κ. Πολάκη, όπου έλεγε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ «δεν τραβάει και είναι λίγος», ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, απάντησε κατά πόσο «τορπιλίζει» την προσέγγιση μεταξύ των δύο κομμάτων στο δρόμο προς τις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συζητάω για προσεγγίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δέχομαι ότι κάτι τέτοιο υπάρχει, γιατί αν κάτι τέτοιο υπάρχει εγώ θα ήμουν αντίθετος, οπότε τι νόημα έχει να λέμε ότι είμαι αντίθετος με κάτι που δεν υπάρχει. Ο διάλογος είναι άκυρος».

Σχετικά με την τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο, όπου εντάσσεται και το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «στις εκλογές θα πάμε έχοντας υπόψη μας ότι η αναμέτρηση θα είναι σκληρή, θα είναι προσωπική, με πολλές προσωπικές αιχμές, έχει φανεί αυτό και θα είναι ενίοτε και βρόμικη».

«Δεν θα είναι απλές οι εκλογές, θα είναι πολύ σκληρές. Φαίνεται από παντού. Η τοξικότητα των υποκλοπών είναι ούτως ή άλλως δεδομένη. Για φανταστείτε γιατί συζητάμε τώρα, για παρακολουθήσεις προσώπων χωρίς κανένα λόγο, χωρίς κανένα νόμιμο λόγο. Συζητάμε για ένα ευρύτατο ζήτημα που αφορά εκατοντάδες παρακολουθούμενους. Οι αιτήσεις που έχουν γίνει, έχω κάνει και εγώ, στην ΑΔΑΕ για να μας ειπωθεί αν μας παρακολουθούσαν πότε και από ποιους, είναι στοίβες. Εγώ αυτό δεν το θυμάμαι. Άρα αυτό είναι ένα θέμα που από μόνο του είναι τοξικό και μετατρέπει και τον πολιτικό διάλογο που του προσδίδουν τοξικά» συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

Με την ιδιότητά του ως δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα, ο κ. Λοβέρδος ρωτήθηκε για το επίμαχο SMS που κατατέθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο κ. Λοβέρδος, σημείωσε ότι «πράγματι από τις πολλές συνομιλίες και πυκνές του κ. Παππά με τον κύριο Καλογρίτσα, όπως έχουν γίνει αυτές διά μηνυμάτων, δεν είναι μαγνητοφώνηση, έστελνε μηνύματα ο ένας στον άλλο, συνομιλίες μηνυμάτων, πέντε από τα πολλά και πυκνά έχει καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας στην Επιτροπή Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής πριν από ενάμιση χρόνο και το έκτο, από τα πολλά, κατατέθηκε εχθές στο δικαστήριο, διότι ήταν απαραίτητο για να ενισχύσει ένα επιχείρημα το οποίο προέκυπτε από την κατάθεση της μάρτυρος της κ. Διαμαντή». «Λέει (σ.σ. το SMS), ότι ο κύριος τότε υπουργός Επικρατείας καθορίζει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του λεγόμενου τότε ΣΥΡΙΖΑ channel, το κανάλι που θα έπαιρνε ο κ. Καλογρίτσας τι μετοχική σύνθεση θα είχε. Κάτι που είναι τελείως παράνομο, γιατί ο νόμος επιβάλλει την ονομαστικοποίηση των μετοχών και την πλήρη διαφάνεια χωρίς παρένθετα πρόσωπα. Και ότι το 51% της πλευράς Παππά θα το είχε ο Καλογρίτσας μαζί με τον κύριο Αρτεμίου, ο οποίος είναι το «Α2» που αναφέρεται στο επίμαχο SMS, απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο κ. Λοβέρδος.

«Το καταθέσαμε γιατί έχει πρακτική σημασία σε σχέση με το επίδικο. Ποιο είναι το επίδικο, παραβίασε τα καθήκοντά του ή όχι, άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα. Αυτό είναι το αντικείμενο της δίκης», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Απαντώντας στην επισήμανση του δημοσιογράφου, ότι ο δικηγόρος του κ. Παππά, κ. Μαντζουράνης, αμφισβήτησε την αποδεικτική αξία του μηνύματος, αφήνοντας αιχμές για τη γνησιότητά του, ο κ. Λοβέρδος σχολίασε «ενώ, δεν είχαν αμφισβητήσει καθόλου τα προηγούμενα 5, λοιπόν, κάτι πρέπει να πει όμως και ο δικηγόρος της άλλης πλευράς, εγώ σέβομαι το λειτούργημά του και αυτό που κάνει για τον πελάτη του, αλλά δεν ισχύουν αυτά».

Σε σχέση με το κόμμα Κασιδιάρη και την νομοθετική πρωτοβουλία που θα το θέσει εκτός εκλογικής μάχης, ο κ. Λοβέρδος, εξέφρασε την γνώμη, ότι μια τέτοια ρύθμιση πρέπει να υπάρξει. «Δεν πρέπει να κοντραριστούν τα πολιτικά κόμματα βάσει των όσων θα εισηγούνται οι νομικοί στις πολιτικές ηγεσίες, αλλά πρέπει να εναρμονιστούμε. Να κάνουμε μια πάρα πολύ σωστή διάταξη. Είναι απαραίτητη» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής