breaking news Νέο

BEΡΟΙΑ: Κρατάει μόνο τους βαθμούς

  • BEΡΟΙΑ: Κρατάει μόνο τους βαθμούς
  • BEΡΟΙΑ: Κρατάει μόνο τους βαθμούς
  • BEΡΟΙΑ: Κρατάει μόνο τους βαθμούς
  • BEΡΟΙΑ: Κρατάει μόνο τους βαθμούς

Με δύο γκολ, το πρώτο τέσσερα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του αγώνα και το δεύτερο στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου, η ΒΕΡΟΙΑ νίκησε την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο τον Απόλλωνα Πόντου με 2-0, απέφυγε το έμφραγμα από το οποίο απειλείτο για 86 λεπτά και βλέπει πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια.

Το Κυριακάτικο παιχνίδι της ΒΕΡΟΙΑΣ κόντρα σε μια ομάδα με τον ίδιο στόχο, την παραμονή στην κατηγορία, είναι από αυτά που συνηθίζουμε να αποκαλούμε 6πόντα και η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να κερδίσει, ενώ η φιλοξενούμενη στοχεύει αρχικά στην ισοπαλία  κι αν τις έρθει και κανένα γκολ και πάρει τους τρεις βαθμούς ακόμη καλύτερα. Πάνω σ' αυτήν την λογική στηρίζεται και ο τρόπος παιχνιδιού που επιλέγουν οι προπονητές των δύο αντιπάλων. Σφικτή άμυνα και ξαφνικές αντεπιθέσεις οι φιλοξενούμενοι, δημιουργικό παιχνίδι οι γηπεδούχοι. Μόνο που για το δημιουργικό παιχνίδι χρειάζεται και ανάλογα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ενώ την σωστή αμυντική λειτουργία μπορείς να την δημιουργήσεις και με παίκτες αθλητές. Και γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι ο Καλαϊτζίδης είναι εξπέρ στο να κτίζει ομάδες μπετόν αμυντικά. Ετσι ο αγώνας της ΒΕΡΟΙΑΣ με την Καλαμαριά για τους μυημένους ήταν από το ξεκίνημά του δύσκολος κι ας ήρθε ο αντίπαλος με 14 μόλις ποδοσφαιριστές (έκανε μια αλλαγή κι αυτήν στο 83') υποχρεωτική, (τραυματίτηκε ο Καλαϊτζίδης, γιος του προπονητή και δεν μπορούσε να συνεχίσει). Και έγινε ακόμη δυσκολότερος από την στιγμή που η ΒΕΡΟΙΑ βρέθηκε σε κακή ημέρα. Γιατί η ΒΕΡΟΙΑ όσο κι αν το καθαρό σκορ, του 2-0, με το οποίο τελικά κέρδισε, έκρυψε κάτω από το χαλί τις αδυναμίες που έβγαλε, η ομάδα δεν ήταν καλή. Έκανε ένα από τα χειρότερα της φετινά παιχνίδια και το μόνο που κατά την άποψή μας δικαιούται να κρατήσει από τον αγώνα είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί που την κρατάνε ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι παίκτες δεν προσπάθησαν. Και οι 15 που χρησιμοποιήθηκαν από τον Σπύρο Μπαξεβάνο, έτρεξαν, μάτωσαν, έδωσαν ότι μπορούσαν, όμως μέχρι εκεί. Δεν ξέρουμε αν η πολύ μέτρια απόδοση, όλων σχεδόν των παικτών, ακόμη και του Βασίλη Φασίδη και του Σπύρου Μπουκουβάλα, των οποίων την ποιότητα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, οφείλονταν στο άγχος που δημιούργησε η ανάγκη της νίκης ή αν ήταν ο τρόπος παιχνιδιού της αντιπάλου. Ομως η απόδοση της ΒΕΡΟΙΑΣ επιεικώς στο Κυριακάτικο παιχνίδι χαρακτηρίζεται μέτρια. Βέβαια ήταν μια κλάση πάνω από τον αντίπαλο και στα 90' λεπτά ή για την ακρίβεια μέχρι την στιγμή που πέτυχε το πρώτο της τέρμα, στο 86' και είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Όμως όσο κι αν ψάξεις δεν θα βρεις μια κλασική ευκαιρία σε oλόκληρο το παιχνίδι. Ακόμη και οι φάσεις που ξεκινούσαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, χαλούσαν από μια λάθος πάσα, που σε άλλες περιπτώσεις θα την έκανε σωστά με κλειστά μάτια.

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν την Κυριακή το απόγευμα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου, ναι μεν κέρδισε δίκαια, όμως το παιχνίδι αυτό θα πρέπει γρήγορα να ξεχαστεί, γιατί δεν πιστεύουμε ότι στον δρόμο της, στο υπόλοιπο διάστημα θα βρεθεί άλλος αντίπαλος  με τις αδυναμίες του Απόλλωνα Πόντου. Μιας ομάδας, που ήρθε στη ΒΕΡΟΙΑ με 14 όλους και όλους ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι δύο τερματοφύλακες, έκανε μόλις μια αλλαγή κι αυτή υποχρεωτική και στηρίζεται στον Καλογέρη, τον Αμαραντίδη, τον Μουμίν, που αν δεν κάνουμε λάθος πλησιάζουν την τέταρτη 10ετία της ζωής τους και αυτούς έβγαλε μπροστά όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, για να ισοφαρίσει.

΄Οσον αφορά τις ελάχιστες μικροευκαιρίες που δημιούργησε πριν πετύχει το πρώτο της τέρμα ξεχωρίζουν, στο 2ο λεπτό η κεφαλιά του Μπουόλι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουκουβάλα με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, στο 35' το μακρινό σουτ του Μπλέτσα που απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων και η εκτέλεση του οποίου δημιούργησε σύγχυση στα καρέ του Απόλλωνα, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη η πίεση της ΒΕΡΟΙΑΣ μπορεί να αυξήθηκε, όμως δίχως ουσιαστικό κέρδος, μέχρι το 86' όταν ο Μουχάλης έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Μπουόλι σωστά, πλασαρισμένος στην αντίπαλη περιοχή με κεφαλιά έλυσε τον «γόρδιο δεσμό», ανοίγοντας το σκορ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελευθεριάδης, που είχε μπει αλλαγή στο παιχνίδι, με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δίχως λάθη η διαιτησία της κας Ανδρομάχης Τσιοφλίδη από την ΕΠΣ Λάρισας και σωστές οι υποδείξεις των δύο βοηθών της Μάνου και Δεδικούση.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Μπουκουβάλας, Ντουμάνης (73’ Μουχάλης), Στίκας (64’ Περδίκης), Κολλαράς, Μασούρας, Μπλέτσας, Γιουκούδης (73’ Ιωάννου), Μπελεβώνης (64’ Ελευθεριάδης), Φασίδης, Μπουόλι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Μουμίν, Καλαϊτζίδης (83’ Αραβίδης), Νασέρ, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Μπελεβώνης, Ντιαλόσι, Λάμπρης, Εσαλό.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής