breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο «Μπρούτζινοι κύβοι» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο «Μπρούτζινοι κύβοι» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου

Το απόγευμα της Τετάρτης 25/1 παρουσιάστηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας το νέο βιβλίο της Βεροιώτισας Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου «Μπρούτζινοι κύβοι». Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι εκδόσεις «Ελκυστής» και το βιβλιοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ».

Για το βιβλίο μίλησαν η Φιλόλογος Ολυμπία Μπέτσα, ο Καθηγητής Θεολογίας Νίκος Λιλιόπουλος και ο Φιλόλογος Νίκος Μόσχου. Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας αναφέρθηκε στις πηγές έμπνευσης, συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Σε αποκλειστική της δήλωση η Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου μας τόνισε : «Οι «μπρούτζινοι κύβοι» είναι μία μικρή ιστορία. Είναι μία ιστορία, που έχει να κάνει με τη ιστορία της πόλης μας, με τη μνήμη της. Με του μπρούτζινους κύβους που τοποθετήθηκαν εδώ το 2019 και νομίζω αξίζουν να σταματήσουμε λίγο το περπάτημά μας , να ρίξουμε μια ματιά και να σκεφτούμε το παρελθόν της πόλης μας. Και όλες τις μνήμες της. Όλους τους ανθρώπους που έζησαν, όλες τις ράτσες που λέγαμε οι Βεροιωτάδες και αυτή η σκέψη να μας οδηγήσει και στο μέλλον. Μιλώ για την εβραϊκή κοινότητα της Βέροιας. Το βιβλίο μιλά γι’ αυτή και από εκεί και πέρα η Βέροια μας ήταν πάντα μία πολυπολιτισμική πόλη , μικρή αλλά πολυπολιτισμική. Ένα καλό παράδειγμα για ν’ ακολουθήσουμε και σήμερα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής