breaking news Νέο

Πνευματικό μνημόσυνο στη μνήμη των αποβιωσάντων δικηγόρων πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας

  • Πνευματικό μνημόσυνο στη μνήμη των αποβιωσάντων δικηγόρων πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας
  • Πνευματικό μνημόσυνο στη μνήμη των αποβιωσάντων δικηγόρων πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας
  • Πνευματικό μνημόσυνο στη μνήμη των αποβιωσάντων δικηγόρων πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας

Το καθιερωμένο πνευματικό μνημόσυνο στη μνήμη των αποβιωσάντων δικηγόρων πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας «Φιλοκτήμων Παπαδόπουλος».

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Στέργιος Σουροβίκης, αναφέρθηκε στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της γιορτής που έχει αποτυπωθεί στην πνευματική ιστορία του Ελληνισμού, επισημαίνοντας ότι: «Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, εκτός από τον εκκλησιαστικό χαρακτήρα, έχει και εκπαιδευτικό. Θεωρείται ως η εορτή των ελληνικών γραμμάτων, καθόσον οι Τρεις Ιεράρχες συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της εορτής των Τριών Ιεραρχών καθιερώθηκε στις 9 Αυγούστου του 1841 από το ακαδημαϊκό συμβούλιο του Οθωνείου Πανεπιστημίου (νυν Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και πρωτογιορτάστηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1842. Τα επόμενα χρόνια, ο εορτασμός επεκτάθηκε σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Στη συνέχεια ανέγνωσε τα ονόματα των αποβιωσάντων μελών του Συλλόγου, συμβολαιογράφων και δικαστικών λειτουργών και ακολούθησε μια λιτή αλλά συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά στη ζωή, την πολύχρονη προσφορά και χαρισματική προσωπικότητα του δικηγόρου και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φώτη Καραβασίλη, ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού, στον καταξιωμένο συνάδελφό τους και αγωνιστή της δικαιοσύνης, όπως τον αποκάλεσε ο κ. Σουροβίκης, που δεν βρίσκεται σήμερα στη ζωή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καλημάνης, που αρίστευσε τη σχολική περίοδο 2021-2022, με τη βαθμολογία 19.9, από το ίδρυμα Κάππου (ιδρύθηκε από έναν παλιό δικηγόρο, ο οποίος χάρισε την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς), που απονέμει κάθε χρόνο μία χρυσή λίρα στον καλύτερο μαθητή της Βέροιας. Τη βράβευση του μαθητή έκανε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.

Ακολούθησε ομιλία του δικηγόρου Αντώνη Μπιδέρη, που ανέπτυξε το θέμα «Έγκλημα στο σχολείο. Ανήλικοι δράστες... αδρανείς ενήλικες».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Άγγελος Τόλκας, ο δήμαρχος Βέροιας Κων/νος Βοργιαζίδης, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι και μέλη της οικογένειας του αείμνηστου τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φώτη Καραβασίλη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής