breaking news Νέο

Κάιν και Άβελ - Γράφει ο Θάνος Κάλλης

 Κάιν και Άβελ - Γράφει ο Θάνος Κάλλης

Εδώ και χρόνια, υπάρχει έντονη φημολογία και συζητιέται έντονα στο πολιτικό κουτσομπολιό ότι οι σχέσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη δεν είναι ιδιαίτερα καλές.

Όλα ξεκίνησαν από το 2009 και μετά, με την ήττα της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, την παραίτηση του Κ. Καραμανλή, την διεκδίκηση της ηγεσίας της «γαλάζιας» παράταξης από Α. Σαμαρά και Ντόρα, που έληξε με ήττα της αδελφής του Κυριάκου, ακολούθησε η διαγραφή της και η μετέπειτα ίδρυση του θνησιγενούς κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Σε όλες αυτές τις κινήσεις της κ. Μπακογιάννη, ο σημερινός πρωθυπουργός όχι μόνον δεν την ακολούθησε αλλά στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες αποδοκίμαζε τις πολιτικές της κινήσεις. Έτσι, το 2012 ο τελευταίος ανταμείφθηκε από τον προαιώνιο εχθρό της οικογένειας Μητσοτάκη και έγινε υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ η Ντόρα ήταν μια απλή βουλευτής.

Επόμενο σημείο καμπής στις μεταξύ τους σχέσεις ήταν η αλλαγή ηγεσίας το 2016, με την αποχώρηση του κ. Σαμαρά και τη μεταβατική αρχηγία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στην εσωκομματική μάχη που ακολούθησε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίασε την ίδια του την οικογένεια, διεκδικώντας  την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά η Ντόρα στάθηκε απέναντι από τον αδελφό της για διάφορους λόγους, κυρίως για την προστασία του πολιτικού μέλλοντος του υιού της, Κώστα Μπακογιάννη και διότι ο Β. Μεϊμαράκης -σύμφωνα με τις φήμες της εποχής- είχε συμφωνήσει σε όλα μαζί της και σε περίπτωση που ήταν αυτός νικητής της εκλογικής αναμέτρησης και έπαιρνε το χρίσμα του προέδρου του κόμματος, θα χάριζε το αξίωμα της αντιπροέδρου στην Ντόρα.

Από τη στιγμή που ο Κυριάκος κέρδισε ανέλπιστα την εκλογή, ο πολιτικός βίος της κ. Μπακογιάννη δεν υπήρχε περίπτωση να βγει έξω από την εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών. Έτσι, η γνωστοποίηση της απόφασης του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκλείσει την αδελφή του από μια μελλοντική κυβέρνηση του, βάζοντας «ταφόπλακα» στις όποιες ηγετικές βλέψεις και φιλοδοξίες της Ντόρας, δεν προξένησε εντύπωση σε κανέναν.

Εξάλλου η αποκήρυξη της οικογενειοκρατίας στην «γαλάζια» παράταξη την εποχή εκείνη από τον κ. Μητσοτάκη, συνδεόταν και με το όνομα του Κώστα Μπακογιάννη. Η δυναμική τότε πολιτική πορεία του ανιψιού του τον είχε ήδη χρίσει σε συγκεκριμένους κύκλους της ΝΔ ως τον επόμενο δελφίνο για τον «γαλάζιο θρόνο». Ήταν μια προοπτική που ενοχλούσε ιδιαίτερα τον Κυριάκο και το είχε ήδη καταστήσει σαφές με την δημόσια αποστασιοποίηση του από τον γιο της Ντόρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος δεν είχε πάει ούτε στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη με την δημοσιογράφο του Σκάι, Σία Κοσιώνη.

Έκτοτε, η Ντόρα και ο Κυριάκος ήταν δυο ξένοι μέσα στο ίδιο κόμμα, γεγονός που επέτεινε σύμφωνα με κακές γλώσσες και ότι η αδελφή του νυν πρωθυπουργού  ήταν «στα «μαχαίρια» με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 

Το περασμένο Φθινόπωρο, η κ. Μπακογιάννη αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπήρξαν πράγματι συγκρούσεις με την φόντο την πολιτική με τον σημερινό πρωθυπουργό, αλλά τόνισε ωστόσο ότι κατάφεραν οι δυο τους να διασώσουν τις οικογενειακές τους σχέσεις…

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, σε παρακολούθηση μέσω του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator βρισκόταν το σύνολο της οικογένειας Μπακογιάννη, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη (29/1).

Σημειώνεται επίσης ότι προ ολίγων ημερών, δημοσίευμα του Μανόλη Κωττάκη στην εφημερίδα Εστία αποκάλυπτε ότι οι Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης και Αλεξία Μπακογιάννη έστειλαν τα κινητά τους για έλεγχο στη Βρετανία, προκειμένου να εξεταστεί εάν έχουν πέσει θύματα υποκλοπής. 

Όπως αποκαλύπτει ο Κώστας Βαξεβάνης, στις 28 Απριλίου 2022, το μεσημέρι, είχε επικοινωνήσει με την Αλεξία Μπακογιάννη, ως διευθύντριας συμβούλου της διαφημιστικής εταιρίας ΑIA, με αντικείμενο της συζήτησης το ενδιαφέρον πελατών της για διαφημίσεις στην εφημερίδα. Ο κ. Βαξεβάνης, πάνω στη συζήτηση ενημέρωσε την Αλεξία Μπακογιάννη ότι στο φύλλο που θα κυκλοφορούσε αποκάλυπτε για την πρόσληψη του γιου Μητσοτάκη στο Στρασβούργο, από Ισπανό ευρωβουλευτή, με την Αλεξία να θεωρεί λάθος το θέμα λέγοντας «τι φταίει το παιδί».

Στην έρευνα που -σύμφωνα με τον εκδότη του Documento- διέταξε ο πρωθυπουργός για τη διαρροή του θέματος, του είπαν σύμφωνα με το δημοσίευμα πως η πηγή ήταν η οικογένεια της Ντόρας και, συγκεκριμένα, η κόρη της Αλεξία. Ο Κυριάκος αμφισβήτησε τον συνομιλητή του λέγοντας πως η Αλεξία δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, ο συνομιλητής του επέμενε: «Κυριάκο, μην επιμένεις, έχουμε στοιχεία. Υπάρχουν όσα ειπώθηκαν στο τηλέφωνο».

Πρόσωπα κοντά στην Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα πάντα με το Documento, σχολιάζουν ότι «η Ντόρα δεν πιστεύει ή ίσως δεν θέλει να πιστεύει ότι ο Κυριάκος είχε σχέση με την παρακολούθηση ή γνώριζε κάτι. Περιμένει απλώς να βρεθεί άκρη σε αυτή την υπόθεση».

 

Θάνος Κάλλης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής