breaking news Νέο

Πόσο εύκολα «θάβεται» η ανειλικρίνεια και η ανομία ; - Γράφει ο Γρηγόρης Νικ. Μαρκοβίτης

Πόσο εύκολα «θάβεται» η ανειλικρίνεια και η ανομία ; - Γράφει ο Γρηγόρης Νικ. Μαρκοβίτης

Αναγκάζομαι να δημοσιεύσω την παρούσα διευκρίνιση γιατί πράγματι αποτελεί λυπηρή διαπίστωση  ότι ο κ.Καρανικόλας (δυστυχώς για άλλη μία φορά), προκειμένου να δικαιολογήσει τις δικές του παραλείψεις και την εν γένει αδράνεια, αλλά και τις άστοχες και παρορμητικές επιλογές του, δεν δίστασε στην συνεδρίαση της Παρασκευής (εν απουσία μου) να αναφέρει ανακρίβειες και αναλήθειες απαντώντας σε ερώτηση του Σάκη Τσίτση για την δήθεν επέκταση του νεκροταφείου. Και μιλάω για αναλήθειες διότι :

1.- Αποκρύπτει ότι η έκταση αυτή αγοράστηκε από τον ίδιο και όχι από τους συνεργάτες του και παραμένει μέχρι σήμερα μεταγεγγραμμένη επ ονόματί του.-

2.- Δεν γνωρίζει ή κάνει ότι δεν γνωρίζει πως είναι παράνομη η ίδρυση νεκροταφείου σε ιδιωτικό χώρο.-

3.- Δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ως νόμιμες οι δαπάνες εκχέρσωσης που έγιναν μέχρι σήμερα σε ένα χώρο που ανήκει σε ιδιώτη, ακόμα κι αν αυτός έχει την πρόθεση να το δωρίσει στον Δήμο.

4.- Η επέκταση ενός νεκροταφείου (σε δημοτική έκταση) απαιτεί : α) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου έγκριση του Γενικού Γραμματέα της περιφέρειας μετά σύμφωνη γνώμη της επιτροπής του α.ν. 582/1968 άρθρο 1 παρ. 2 και της ΥΔ Γ4/315/1973 άρθρο 2 παρ. 2 που γνωματεύει σχετικά με την έγκριση της επέκταση των κοιμητηρίων, που δεν υπάρχει,

β) Υδρογεωτεχνική μελέτη που να έχει εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και η οποία πιστοποιεί ότι από την επέκταση του κοιμητηρίου δεν δημιουργούνται κίνδυνοι ρύπανσης ή μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, που δεν υπάρχει, γ) Τεχνική έκθεση του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Νάουσας, από την οποία θα προκύπτει ότι η επέκταση των Κοιμητηρίων θα πραγματοποιηθεί σε έκταση με καλά αεριζόμενες θέσεις και οι άνεμοι, που επικρατούν σε αυτήν, δε θα έχουν κατεύθυνση προς τις γειτονικές κατοικημένες περιοχές, ότι η περιοχή της επέκτασης των κοιμητηρίων δεν θα πλημμυρίζει, αλλά θα αποστραγγίζεται καλά και ότι τα επιφανειακά νερά της βροχής, που προέρχονται από την επέκταση του κοιμητηρίου, δεν θα ρυπαίνουν ή μολύνουν το γύρω περιβάλλον της περιοχής, που δεν υπάρχει, δ) Απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που να αναφέρει μείωση της απαιτούμενης απόστασης επέκτασης του κοιμητηρίου κάτω του ορίου των 250 μέτρων εκ του άκρου του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, που δεν υπάρχει.

 

5.- Τέλος, αποκρύπτει σκόπιμα ότι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ασκήθηκε πριν ένα χρόνο, την 22-2-2022, και απορρίφθηκε λόγω ελλείψεως κατεπείγοντος, καθόσον δεν πληρούνταν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και συνεπώς δεν μπορούσε και να εκτελεστεί.-

Επομένως, εάν είχε διάθεση, σχέδιο και πρόγραμμα επίλυσης ενός πραγματικά υπαρκτού προβλήματος που απασχολεί την πόλη μας, ως καθ’ ύλη αρμόδιος λόγω του γνωστικού του αντικειμένου, θα είχε ήδη φροντίσει να κάνει τις δέουσες μελέτες, να λάβει τις αναγκαίες άδειες και να προχωρήσει σε εκτέλεση του έργου. Ενός έργου που θα πρέπει είναι απόλυτα νόμιμο και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και όχι να έρχεται ο κ.Καρανικόλας και να μας λέει (ως να απευθύνεται σε αφελείς και αδαείς), μετά από τέσσερα (4) ολόκληρα χρόνια, στην λήξη της θητείας του, ότι το έργο πρέπει να ενταχθεί στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό. Και γιατί δεν το κάνατε αυτό όλα αυτά τα χρόνια ; Και γιατί άραγε αυτοί που αναπαράγουν αυτούσιες και άκριτα τις δηλώσεις του κ. Καρανικόλα δεν του υποβάλλουν το ίδιο ερώτημα ; Και γιατί επιχειρούν να συνδέσουν τις αναλήθειες του με την πρωτοβουλία ΑΛΜΑ για τον Δήμο Νάουσας ; Ειλικρινά θα ήθελα μια απάντηση για να κλείσει το θέμα.

Κλείνοντας, θα συνιστούσα στον κ. Καρανικόλα να είναι ειλικρινής, συνεχίζει, δε, να ισχύει η δέσμευσή μας ότι δεν θα μπούμε στη λογική των προσωπικών αντιπαραθέσεων που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια, όμως, όταν προσβάλλονται τα συμφέροντα των δημοτών και ορισμένοι συνεχίζουν να «σερβίρουν» αναλήθειες ή από κάποιους άλλους να επιχειρείται να συνδεθεί η επαγγελματική μου υπόσταση και δράση με την πρωτοβουλία ΑΛΜΑ για τον Δήμο Νάουσας, τότε θα λαμβάνουν τις δέουσες απαντήσεις. Κατά τα λοιπά, όμως, αποτελεί ρητή δέσμευσή μας ότι στις αήθεις επιθέσεις  και αναφορές σε προσωπικό επίπεδο, που ήδη ξεκίνησαν, εμείς θα απαντάμε με προτάσεις για το κοινό καλό.

Έτσι, ενημερώνω ότι σύντομα θα έχουν την θέση και πρότασή μας για το θέμα του Νεκροταφείου που δεν νοείται να αντιμετωπίζεται με προχειρότητες, ερασιτεχνισμούς και κοντόφθαλμα από μία διοίκηση που θέλει να λέγεται σοβαρή και δεν εξαντλείται μόνο σε φωτογραφίσεις και κοπές βασιλόπιτας.

 

Νάουσα, 2-2-2023

Γρηγόρης Νικ. Μαρκοβίτης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής