breaking news Νέο

Εκλέχθηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, γραμματέας ο Αν. Γιάγκογλου από τη Βέροια

Εκλέχθηκε το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, γραμματέας ο Αν. Γιάγκογλου από τη Βέροια

Και εγένετο η ελληνική ένωση καφέ! Τα μέλη της αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα της εμπορικής δραστηριότητας, αλλά και το ευρύτερο φάσμα των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης γενικής συνέλευσης εκλέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης, καθορίστηκαν οι στόχοι της, ενώ αποφασίσθηκαν οι άμεσες δράσεις και οι προτεραιότητες για το πρώτο διάστημα της λειτουργίας της.

Πρώτος στόχος, η μείωση ή και κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ. Επιπλέον, μέσα από τις δράσεις της προσδοκά στην απλοποίηση και εν γένει διευκόλυνση του τεχνικού και διαχειριστικού πλαισίου, που αφορά τις εξαγωγές καφέ, ενώ ως τρίτος άξονας δραστηριοποίησης τέθηκε η εντατική προσπάθεια για την αντιμετώπιση και τη μείωση του λαθρεμπορίου καφέ, το οποίο αποτελεί το πλέον αναπτυσσόμενο πρόβλημα στον κλάδο. Η Ένωση επιδιώκει με την ίδρυσή της την προώθηση και την προβολή των θέσεων των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα, δίνοντας μάχη για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων και των συσκευασιών, των απαραίτητων προδιαγραφών και των επισημάνσεων στα προϊόντα καφέ.

 

Το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Καφέ

Τα ιδρυτικά μέλη της ένωσης εξέλεξαν ως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου το Γιάννο Μπενόπουλο (Cafetex ΑΒΕΕ), αντιπρόεδρο τον Ηλία Παπαδόπουλο (NESTLE Hellas ΑΕ), γραμματέα τον (εκ Βεροίας) Αναστάσιο Γιάγκογλου (Βιοτεχνία Καφέδων Γιάγκογλου), ταμία το Γιώργο Κούκο (Στάθης Γ. Κούκος & ΣΙΑ ΕΠΕ) και μέλος το Γιώργο Σκούρτα (JAKOBS DOUWE EGBERTS GR EΠΕ).

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής