breaking news Νέο

SL2 : Σε αδιέξοδο και πάλι οι ομάδες

SL2 : Σε αδιέξοδο και πάλι οι ομάδες

Μια εβδομάδα μετά την πανψηφεί απόφαση των ομάδων της SL2 γα επ' αόριστο αποχή από το αντίστοιχο πρωτάθλημα και η μοναδική αντίδραση που έχει καταγραφεί από την επιζήμια αυτή εξέλιξη, το επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία χαρακτηρίζει ακραία την απόφαση των ομάδων.

Ακραία λοιπόν, για τον υφυπουργό αθλητισμού, η απόφαση των ομαδων να αντιδράσουν όταν τα 200.000 περίπου ευρώ που δικαιούται και με βάση τα οποια το καλοκαίρι προγραμμάτισαν τον ετήσιο προϋπολογισμό τους έγιναν 65.000 ευρώ και σωστή η δική του απόφαση να δώσει 6 περίπου εκατομμύρια ευρώ, για εκδηλώσεις στην εκλογική του περιφέρεια, από κουμπαρά που δεν προβλέπεται η χρηματοδότησή τους.

Επειδή όμως ο απλός φίλαθλος δεν έχει πάντα την δυνατότητα ή αν προτιμάτε τον χρόνο να ενημερωθεί για οσα συμβαίνουνε στο παρασκήνιο αλλά πολλές φορές και στο προσκήνιο του αθλητισμού, ας ξετυλίξουμε το κουβαρι της υπόθεσης που οδήγησε στην αναστολή του πρωταθλήματος της SL2 από την αρχή: Πριν δυο περίπου χρόνια απο τρεις αρμόδιους υπουργούς, υπογράφηκε ΚΥΑ που προβλέπεται ότι το 50% των χρημάτων που εισπράττει το κράτος από το στοίχημα σαν φόρο, θα διατίθεται στον επαγγελματικό αθλητισμό δικαιωματικά, επειδή χρησιμοποιούνται οι ομαδες στο κουπόνι του στοιχήματος. Από αυτό το 50% τα μισά θα δίνονται στην SL1, το 17% στην SL2 και το υπόλοιπο 33% στις άλλες δυο επαγγελματικές λίγκες του μπασκετ και του βολεϊ. Το ποσό με τα συγκεκριμένα ποσοστά που προβλέπονται από το ΚΥΑ για τις 26 ομάδες της SL2 (οι τέσσερις ομάδες που προέρχονται από την SL1, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ παραιτήθηκαν του δικαιώματος να πάρουν χρήματα από το στοίχημα) για φέτος ανέρχεται σε 5,1 εκατομμύρια ευρώ, μέσο όρο 200.000 περίπου για κάθε ομάδα.

Ξαφνικά ο κ. Αυγενάκης καλεί όλες τις επαγγελματικές λίγκες να συζητήσουν το θέμα. Οι εκπρόσωποι της SL1 αρνούνται να συμμετέχουν στην συζήτηση απαιτώντας αδιαπραγμάτευτα τα 21 εκατομμύρια ευρώ που δικαιούνται και επειδή προφανώς ο υφυπουγός αθλητισμού δεν μπορεί να πάει κόντρα στον πρόεδρο της Λιγκα 1 Βαγγέλη Μαρινάκη αποφασίζει να κάνει περικοπές εκεί που τον παίρνει για να εξακονομήσει και το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ προκειμενου να χρηματοδοτήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες Κωπηλασίας που γίνονται στην εκλογική του περιφέρεια οπως και το ράλι Ακρόπολης.

Ετσι τα 200.000 περίπου ευρώ που περίμεναν και με βάση τα οποία προγραμμάτισαν τον ετήσιο προϋπολογισμό τους οι ομάδες της SL2, ξαφνικά έγιναν 65.000.

Και επειδή όλα αυτά που σκαρφίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν προβλέπονται απο το ΚΥΑ που υπογράφηκε, πριν δυο περίπου χρόνια από τρεις υπουργούς καταθέτει νέο με δικούς του όρους στη Βουλή.

 

ΦΙΛΙΚΟ Η ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Β'

Επειδή εκτος συγκλονιστικού απροόπτου για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρξουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις στη SL2, η ΒΕΡΟΙΑ φρόντισε να προγραμματίσει φιλικό για να κρατήσει τους παίκτες της σε εγρήγορση. Το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν 11 Φεβρουαρίου στις 3μ.μ. θα υποδεχθεί στο Δημοτικό Στάδιο την Β' ομάδα του ΠΑΟΚ. Σε ένα παιχνιδι που όπως ακριβώς συνέβει και με τον Ηρακλή ο Σπύρος Μπαξεβάνος αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές του.

Οσον αφορά το αγωνιστικό και το ιατρικό δελτίο οι παίκτες της Βεροιας μετά το διήμερο ρεπό (Κυριακή και Δευτέρα) αναζωογονημένοι επανήλθαν σε κανονικους ρυθμούς προπόνησης την Τρίτη με τον Ορφανίδη να εχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα της αποθεραπείας του και να έχει ξεκινήσει πρόγραμμα αποκατάστασης τον Ισαακίδη να βρίσκεται εκτος προπονήσεων λόγω τραβήγματος στον φιλικό αγώνα με τον Ηρακλή, τον Μασούρα και τον Στίκα να μπαίνουν σταδιακά στις προπονήσεις και τον Ελευθεριάδη να ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και τον μεγάλο άτυχο της χρονιάς τον Βασίλη Φασίδη που υπέστη ρήξη χιαστού στο παιχνιδι κόντρα στην Καρδίσα να έχει χειρουργηθεί το πρωί της περασμένης Τρίτης σε κλινική της Θεσσαλονίκης και φυσικά να μην υπολογίζεται για το υπόλοιπο της φετινής περιόδου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής