breaking news Νέο

Στη Βέροια παρουσιάστηκε το βιβλίο του Περικλή Παυλίδη «Το έργο των εκπαιδευτικών στην κοινωνία της γνώσης»

  • Στη Βέροια παρουσιάστηκε το βιβλίο του Περικλή Παυλίδη «Το έργο των εκπαιδευτικών στην κοινωνία της γνώσης»
  • Στη Βέροια παρουσιάστηκε το βιβλίο του Περικλή Παυλίδη «Το έργο των εκπαιδευτικών στην κοινωνία της γνώσης»

Το βιβλίο του καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Περικλή Παυλίδη, με τίτλο «Το έργο των εκπαιδευτικών στην ''κοινωνία της γνώσης”» παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής 12/2 στην Βέροια. Τη διοργάνωση είχε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ημαθίας, η ΕΛΜΕ Ημαθίας, οι εκδόσεις ΚΨΜ και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ.

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος Δέσποινα Καρυπίδου, που παρουσίασε το βιογραφικό του συγγραφέα και την εργογραφία του. Χαιρετισμό έκανε από μέρους της ΕΛΜΕ ο Αλέκος Μόσχος, ενώ το παρών έδωσαν ο Π. Περπερίδης, Συντονιστής Φιλολόγων του 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, Κ. Παπαγεωργίου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Ε. Παπαδοπούλου, καθηγήτρια του Τμήματος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Θεσ/νικη κ.α

Για το βιβλίο μίλησε η Ευγενία Καβαλλάρη, πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων νομού Ημαθίας, που τόνισε : «Η έκδοση του βιβλίου στη συγκεκριμένη συγκυρία της νεοφιλελεύθερης επέλασης σε βάρος του δημόσιου σχολείου που απεργάζεται τη μετάλλαξη του σε οικονομική μονάδα, προλεταριοποιεί τους εκπαιδευτικούς, καταδικάζει την πλειοψηφία των μαθητών των λαϊκών στρωμάτων στην ημιμάθεια και μεθοδεύει τη χειραγώγηση όλων, μέσω της αξιολόγησης και του συνόλου των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, προσφέρει πλούσια πολιτικά και θεωρητικά εφόδια στην εκπαιδευτική αριστερά συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη ενός μαχητικού, δυναμικού και διεκδικητικού εκπαιδευτικού κινήματος. Ενός κινήματος ικανού να αναλύει, να ερμηνεύει διαλεκτικά, όλες τις επιχειρούμενες αλλαγές στη δομή, λειτουργία και προσανατολισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, και έτσι με αποφασιστικό και πειστικό τρόπο να εμπνέει, να οργανώνει τους αγώνες και να διαμορφώνει το διεκδικητικό του πλαίσιο και εν τέλει να συμβάλει στην υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της θέσης των εκπαιδευτικών».

Από τη πλευρά του ο συγγραφέας με μεστό και ταυτόχρονα επιστημονικό λόγο αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου, στις ενότητες του, με ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής