breaking news Νέο

ΕΚΑΒ Ημαθίας : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σπό το Σωματείο χθες στη Βέροια - Τα αιτήματα

ΕΚΑΒ Ημαθίας : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σπό το Σωματείο χθες στη Βέροια - Τα αιτήματα

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ το πρωί της Τρίτης 14/2, στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας. Τη συμπαράστασή του εξέφρασε πλήθος μαζικών φορέων (π. Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ Ημαθίας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εργατικό Κέντρο Βέροιας, Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών καθώς και αρκετοί υποψήφιοι κομμάτων).

Όσον αφορά στα αιτήματα, σε ανοικτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό αναφέρουν : «Κύριε Πρωθυπουργέ, ζητάμε την επίσημη, δημόσια τοποθέτησή σας για:

-Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, ικανές τον αριθμό για να υπάρχει ικανή επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

-ΒΑΕ. Την άμεση συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή για το καθεστώς συνταξιοδότησης των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ, πριν την κήρυξη των εκλογών.

-Την άμεση επαναφορά της δαπάνης ετοιμότητας που υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι Υπουργοί εδώ και τέσσερα χρόνια»

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος υπογράμμισε:

«Διαδηλώνουμε σήμερα ενάντια στη υποστελέχωση η οποία είναι μία εκθετική κατάσταση εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τομέα Ημαθίας. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί παρακάτω. Μαζί μ’ αυτό θέλουμε να αναδείξουμε τα θέματα με το Βαρύ και Ανθυγιεινό για το Ασφαλιστικό, τη δαπάνη ετοιμότητας που περικόπηκε με τους μνημονικούς Νόμους. Επειδή έχουμε απευθυνθεί σε όλα τα υπουργεία (Εργασίας, Υγείας, Οικονομικών), όλοι οι υπουργοί είναι ενήμεροι . Σήμερα μεταθέτουμε τα αιτήματά μας α[ευθείας στον Πρωθυπουργό για να έχει γνώση. Στην Ημαθία αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές βάρδιες είναι με μόνο δύο ασθενοφόρα από το ΕΚΑΒ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να επιβαρύνονται με καθυστέρηση στα περιστατικά στις περιοχές Αλεξάνδρειας και Νάουσας με ότι αυτό συνεπάγεται για κάτι επείγον».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής