breaking news Νέο

Δυναμικό και μαζικό «ΟΧΙ στην αξιολόγηση» από τους εκπαιδευτικούς της Ημαθίας

  • Δυναμικό και μαζικό «ΟΧΙ στην αξιολόγηση» από τους εκπαιδευτικούς της Ημαθίας
  • Δυναμικό και μαζικό «ΟΧΙ στην αξιολόγηση» από τους εκπαιδευτικούς της Ημαθίας

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας και πορεία στους δρόμους της πόλης, στο πλαίσιο της πανεκπαιδευτικής πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της Ημαθίας. Τη συμπαράστασή του εξέφρασε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, ενώ το παρών έδωσαν ο Α. Τόλκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Φ. Καρασαρλίδου, πρώην βουλευτής.

Οι εκπαιδευτικοί, μεταξύ άλλων διεκδικούν : ΟΧΙ στην Αξιολόγηση ελέγχου, χειραγώγησης και εκφοβισμού των Εκπαιδευτικών. ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μας. Δεν διαπραγματευόμαστε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και την αξιοπρέπεια μας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, κατάργηση της αξιολόγησης, αυξήσεις στους μισθούς, άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς ΑΣΕΠ, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), της τράπεζας θεμάτων και των εξετάσεων PISA. Ομιλητές ήταν: Ο Χρήστος Πούλιος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας, η Σταυρούλα Μιχαηλίδου, πρόεδρος ΣΕΠΕ Ημαθίας, ο Σωτήρης Σταμάτης, πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας και ο Γιώργος Μελιόπουλος, εκπρόσωπος γονέων.

Αποκλειστική δήλωση του Χρήστου Πούλιου: «Βρισκόμαστε σε μία νέα κινητοποίηση που έχει σαν στόχο να καταργηθεί ο νόμος για την ατομική αξιολόγηση. Μία προσπάθεια που επιχειρηθεί εδώ και 30 χρόνια από πολλές κυβερνήσεις και έχει βρει αντίθετους το σύνολο των συναδέλφων, το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου.  Πρόκειται για μία αξιολόγηση που δεν στοχεύει μόνο στους εκπαιδευτικούς και στη κατηγοριοποίησή τους , αλλά ουσιαστικά στη αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Ξεκινά από τους νεοδιόριστους συναδέλφους τιμωρώντας τους ουσιαστικά με τη μη μονιμοποίηση τους εάν δεν αξιολογηθούν αλά θα προχωρήσει και σ’ όλους. Θα είμαστε δίπλα τους  εμείς οι παλιότεροι και όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος.   

Αποκλειστική δήλωση του Σωτήρη Σταμάτη : «Σήμερα είναι μία απεργία που προκήρυξαν οι δύο ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και που καλύπτεται και από την ΑΔΕΔΥ. Ενάντια στην αξιολόγηση γενικότερα , στη αξιολόγηση που θέλει να περάσει δυστυχώς η κα. Κεραμέως , που είμαστε σίγουροι όπως χειρίζεται επικοινωνιακά τα θέματα  έχει λύσει όλα τα’ άλλα θέματα του σχολείου. Είναι αυτή που πιστεύει ότι τα εργαστήρια δεξιοτήτων έχουν εισάγει καινοτόμες δράσεις που δεν υπήρχαν στα σχολεία λες και ήμασταν στη εποχή του τροχού, πως τα νήπια μιλούν άπταιστα Αγγλικά και πως χιλιάδες μαθητές μένουν μέχρι 5,30 στο καινούργιο ολοήμερο «κενοτόμο» σχολείο και φυσικά παντού τα σχολεία έχουν προσωπικό καθαριότητας και είναι αυτή που είναι σίγουρο ότι έχει δημιουργήσει …πισίνες στα περισσότερα με νερό της βροχής μιας και έχει φροντίσει γι’αυτό ο καιρός. Εμείς καλούμε όχι μόνο τους συναδέλφους αλλά και τους γονείς να είναι μαζί μας γιατί αυτή η αξιολόγηση-δεν τη φοβόμαστε εξάλλου η ΔΟΕ είναι υπερ της αξιολόγησης με θέσεις συγκεκριμένες- άσχετα αν δεν το λέει η υπουργός. Θα προσπαθήσουμε , είμαστε εδώ όχι γιατί φοβόμαστε τη αξιολόγηση αλλά γιατί προσπαθούμε να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο. Που μέσα από αυτά τα νομοσχέδια είναι δεδομένο ότι οδηγείται σε κατηγοριοποίηση και ότι σε λίγο καιρό η χρηματοδότηση θα είναι ανάλογα με το πόσα «λαικ» θα υπάρχουν κάτω από τις ιστοσελίδες μας. Το επόμενος διάστημα θα προσπαθήσουμε να έλθουμε σε επαφή με τους γονείς των μαθητών μας μέσα από επιστολές και μέσα από συγκεντρώσεις για να δείξουμε ακριβώς το πόσο λάθος είναι αυτό το νομοσχέδιο».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής