breaking news Νέο

Α' κατηγορία ΕΠΣ Ημαθίας : Φινάλε δίχως εκπλήξεις

Α' κατηγορία ΕΠΣ Ημαθίας : Φινάλε δίχως εκπλήξεις

Με τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής του περασμένου Σαββάτου ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ενωσης μας, με τα γκρουπ των πλεϊ οφ και των πλεϊ αουτ βέβαια να έχουν οριστικοποιηθεί από την περασμένη την προτελευταία αγωνιστική.

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διαρκειας του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας λοιπόν το περασμένο Σάββατο και τα αποτελέσματα θεωρήθηκαν φυσιολογικά. Ολα τα φαβορί, εκει φυσικά που υπήρχαν επικράτησαν δύσκολα ή εύκολα με την σειρά των ομάδων να μην διαφοροποιειται. Κατι πήγε να γίνει στο παιχνίδι της πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα Αγίας Μαρίνας με την Αλεξανδρεια όμως τελικά στο παραπέντε (85ο λεπτό) η πρωτοπόρους Αγία Μαρίνα κατάφερε με γκολ του Λέκα να κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της και να παρει την νίκη με 1-0 διατηρώντας έτσι και την διαφορά του ενος βαθμού από τον βασικό αντίπαλο της στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων ο οποίος αφου συνάντησε σθεναρή αντίσταση στο πρώτο  ημίχρονο με αντίπαλο το Μακροχώρι με τρία γρήγορα γκολ στην επανάληψη από τους Κίτσα γ. 48', Δαλήγκαρο (αυτογκολ) 50' και Αβραμόπουλο 61' είχε ήδη εξασφαλίσει την νικη και τους τρεις βαθμούς.

Στα πλεϊ οφ και στη μάχη των δυο για την διεκδίκηση του τίτλου θα συμμετέχουν η Αγία Μαρίνα που ξεκινάει με 49, τα Τρίκαλα με 48, το Μακροχώρι και η Αλεξανδρεια με 31 βαθμούς.

Στην διαδικασία των πλεϊ οφ που περιλαμβανει εξι αγωνιστικές όπως είναι γνωστό παίρνουν μέρος οι τέσσερις πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα κουβαλώντας τους βαθμους της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες που κατέλαβαν από την 5η θεση του βαθμολογικού πίνακα μέχρι και την 10η (τελευταία) θα αγωνιστούν στα πλεϊ αουτ κουβαλώντας επίσης τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας. Η Μελίκη δηλαδή θα μπει στην διαδικασία των πλεϊ αουτ με 28 βαθμούς, ο Κοπανός με 25', η Βέροια Β με 17, ο Αγιος Γεώργιος με 14, η Νάουσα που κατάφερε να αυξήσει την διαφορά της από τα Λευκάδια που βρίσκονται στην τελευταία θεση με 11 και τα Λευκάδια με 6.

Η διαδικασία των πλεϊ αουτ πραγματοποιείται σε ένα γύρο (συνεπώς περιλαμβάνει 5 αγωνιστικές) με τις τρεις πρώτες ομάδες την Μελίκη, τον Κοπανό και τη Βέροια Β' να δίνουν τρια παιχνίδια εντος έδρας και δυο εκτός και την Νάουσα με τα Λευκάδια αντίστροφα δυο εντος και τρια εκτός

Να υπενθυμίσουμε ότι από την διαδικασία των πλεϊ οφ θα αναδειχθεί ο πρωταθλητης της Ενωσης μας που στην συνέχεια θα διεκδικήσει την άνοδο του στην Γ' Εθνική παίζοντας σε γκρουπ με τους πρωταθλητές γειτονικών ΕΠΣ ενω από τα πλεϊ αουτ η ομάδα (η τελευταία) που θα υποβιβαστεί στην Β' κατηγορία.

Στον πίνακα των αρχισκορερ στην πρώτη θέση παρέμεινε ο Γιάννης Πιπιλιάρης της Αλεξάνδρειας παρότι δεν σκόραρε την τελευταία αγωνιστική με 19 τέρματα, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Κίτσας των Τρικάλων με 17, στην τρίτη ο Αργυρόπουλος της Αγίας Μαρίνας με 16 και την τέταρτη ο Βασιλείου του Μακροχωρίου. Από τους τέσσερις πρώτους ο μονος που σκόραρε την τελευταία αγωνιστική ήταν ο Γιώργος Κίτσας.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αγ. Μαρίνα - Αλεξάνδρεια  1-0

Κοπανός - Μελίκη      1-0

Τρίκαλα - Μακροχώρι          3-0

Βέροια Β' - Νάουσα   1-3

Λευκάδια - Αγ. Γεώργιος 0-4

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(τελική κανονικής διαρκειας)

ΠΛΕΪ ΟΦ  ΒΑΘΜΟΙ

1. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ  49

2. ΤΡΙΚΑΛΑ       48

3. ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ          31

4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ     31

                  

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

5. ΜΕΛΙΚΗ         28

6. ΚΟΠΑΝΟΣ    25

7. ΒΕΡΟΙΑ Β     17

8. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ       14

9. ΝΑΟΥΣΑ       11

10. ΛΕΥΚΑΔΙΑ  6


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής