breaking news Νέο

Δράσεις Επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δράσεις Επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας τιμούν την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των δικαιωμάτων και των αγώνων των γυναικών, διοργανώνοντας την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 19:00 το απόγευμα, στο ζεστό χώρο του Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων κ Τεχνών Βέροιας μία ξεχωριστή δράση, ένα Φόρουμ – Ανοιχτή συζήτηση με το θέμα  «Ρόλοι και Ψυχική Υγεία της Γυναίκας του Σήμερα». Ένα θέμα που απασχολεί την διεθνή επιστημονική κοινότητα και εκδηλώνεται μέσα από πολυδιάστατες δυσκολίες και εκφάνσεις. Αφορά όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες και σαφώς δεν κάνει διακρίσεις λόγω εθνικότητας, θρησκείας ή οικονομικού επιπέδου.

          Με τους πολυάριθμους καθημερινούς τους ρόλους και υποχρεώσεις οι γυναίκες βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση. Με αυτά τα επιστημονικά δεδομένα η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας αποφάσισε να παρουσιάσει και να συζητήσει τις πτυχές του ζητήματος μέσα από την επιστημονική ανάλυση διαφορετικών ειδικοτήτων αλλά και να προτείνει διεξόδους στη γυναίκα μέσα από τον πολιτισμό.

                 Για το θέμα θα συζητήσουν η κ. Λίλιαν Αθανασοπούλου, Ψυχίατρος Παίδων και Εφήβων, Συντονίστρια-Διευθύντρια ΕΣΥ Γ.Ν. Γ.Παπανικολάου, η οποία θα αναλύσει το θέμα, « Η ψυχική υγεία της γυναίκας σήμερα», ο κ. Αντώνης Καραβασίλης, Σχολικός Ψυχολόγος και μέλος της δημοτικής επιτροπής ισότητας, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα, «Η ψυχική υγεία της έφηβης γυναίκας», ο Δρ. Δημήτρης Ταχματζίδης, Φιλόλογος- Θεατρολόγος, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα, «Η ψυχική υγεία της γυναίκας και η τέχνη» και η Γενική Διευθύντρια της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και φιλόλογος κ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, η οποία θα παρουσιάσει στο κοινό τα προγράμματα πολιτισμού της ΚΕΠΑ, όπου μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι γυναίκες .

         Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου- Κελεπούρη, Εξελικτική και Σχολική Ψυχολόγος.

          Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κ. Συρμούλα Τζήμα.

            Θα υπάρχει ελαφρύς μπουφές όπως επίσης κατά την εκδήλωση θα προβληθεί και το βίντεο της επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας που είναι ανεβασμένο στο YOUTUBE κανάλι του Δήμου Βέροιας και παρουσιάζει πέντε γυναίκες που διαπρέπουν σε παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα στην πόλη μας, ανατρέποντας έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, μιλούν για τις προκλήσεις και την εμπειρία από το χώρο εργασίας τους, όπως επίσης παρουσιάζει 12 γυναίκες, γεννημένες τους 12 μήνες του χρόνου, που χάρη  στο ταλέντο, το δυναμισμό και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης τους άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία.

           Παράλληλα γνωστοποιείται ότι το πρωί της Τρίτης 7 Μαρτίου (09:00-12:00), σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, θα πραγματοποιηθεί η ήδη προγραμματισμένη δράση με σχολείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ανάγνωση του εικονογραφημένου παραμυθιού «Το λουλούδι της ισότητας» (Εκδόσεις ΚΕΘΙ).  Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού, θα ακολουθήσει το βιωματικό μέρος της ζωγραφιάς, το οποίο θα συντονίσει η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού κέντρου γυναικών Δήμου Βέροιας κα Τσαπαροπουλου.

        Η Ψυχική Υγεία της γυναίκας δεν επηρεάζει μόνο την καθημερινότητα της ίδιας αλλά έχει μια δυναμική ώστε να επηρεάζει την καθημερινότητα όλης της οικογένειας και όσους την πλαισιώνουν.

             Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας. Σας προσκαλούμε όλες και όλους στο ανοιχτό Φόρουμ για να συζητήσουμε αυτό το θέμα που μας αφορά συλλογικά.

              Οι δράσεις υλοποιούνται υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας.

 

Μέλη της Επιτροπής Ισότητας:

Τζήμα Συρμούλα (Πρόεδρος), Διαμάντης Στέργιος, Αγγελή Παρασκευή, Τσαπαροπούλου Ευθυμία, Φωστηροπούλου Γεωργία, Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου Αθηνά,. Κουφάκη Λαμπρινή, Αναγνώστου Ειρήνη, Καραβασίλης Αντώνιος.

 

Συνδιοργανωτές Φορείς που εκπροσωπούνται στην Επιτροπή Ισότητας:

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Βέροιας

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας

Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας

Ένωση Γονέων Δήμου Βέροιας

 

Προέδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής