breaking news Νέο

Α' κατηγορία ΕΠΣ Ημαθίας : Πρωτάθλημα για τέσσερις

Α' κατηγορία ΕΠΣ Ημαθίας : Πρωτάθλημα για τέσσερις

Πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, της διαδικασίας των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ, με τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής να επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι οι φίλοι των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Ημαθίας βλέπουν από τον πρώτο ακόμη γύρο: Το φετινό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, είναι μια διοργάνωση που ενδιαφέρει τέσσερις ομάδες. Την Αγία Μαρίνα, τα Τρίκαλα, τον ΦΑΣ Νάουσα και τα Λευκάδια. Οι δύο πρώτοι ανταγωνίζονται για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και οι δύο τελευταίοι, για το ποιά θα μείνει στην κατηγορία. Και όλα θα κριθούν στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στην πρεμιέρα των πλεϊ οφ η Αγία Μαρίνα με μεγάλη ευκολία πέρασε από το Μακροχώρι, κερδίζοντας την γηπεδούχο με 5-0, ενώ στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας, τα Τρίκαλα χρειάστηκαν μαζί με την τοπική ομάδα να κερδίσουν και την αστοχία, αλλά και την γκίνια των ποδοσφαιριστών (είχαν τέσσερα δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες), για να επικρατήσουν τελικά με ένα γκολ που πέτυχαν τέσσερα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο.

Στην διαδικασία των πλεϊ άουτ ο Αγιος Γεώργιος δίχως να χρειαστεί να "ματώσει" κέρδισε στο γήπεδό του με 5-0 τα Λευκάδια και με 11 πλέον βαθμούς αέρα από την τελευταία θέση, μπορεί να αισθάνεται σιγουριά για την παραμονή του στην κατηγορία.

Άνετη και καθαρή νίκη πέτυχε στην έδρα της και η Μελίκη κερδίζοντας τον Κοπανό με 5-2, ενώ το παιχνίδι της Νάουσας στην Κουλούρα, με αντίπαλο τον Ν.Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ αναβλήθηκε λόγω της ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου και τα νερά που είχαν συγκεντρωθεί από την βροχόπτωση των τελευταίων ημερών.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πλεϊ - οφ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ 0-5: Η κακή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται αυτή την εποχή o αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Μακροχωρίου και που επιδεινώθηκε από την συνεχή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, επηρέασε την απόδοση των δύο ομάδων και περισσότερο τους νεαρούς και άπειρους παίκτες της τοπικής ομάδας, με αποτέλεσμα οι 200 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του το Σάββατο το απόγευμα, να παρακολουθήσουν μέτριο θέαμα.

Οι φιλοξενούμενοι, που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού σε ολόκληρη την διάρκειά του, όμως χρειάστηκαν ένα γκολ οφσαϊντ για να ξεκλειδώσουν την άμυνα των αντιπάλων τους. Σκόρερ ο Σαμιώτης στο 30' που καλύπτονταν μόνο από έναν αντίπαλο, αφού ο τερματοφύλακας Τζακέρι, ήταν πεσμένος στο έδαφος, δύο μέτρα τουλάχιστον μπροστά  από τον σκόρερ.

Το 0-2 έγινε από τον Μπρέγκου στο 41', με τον Μπουλάρι να κλειδώνει την νίκη της ομάδας του, που έτσι κι αλλιώς ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 57' ο Μπουλάρι με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-4 και στο 82' με αυτογκόλ του Κατσαμπέρη διαμορφώθηκε το τελικό 0-5.

Καλή η διαιτησία του κ. Μελτζανίδη, που προδόθηκε από τον πρώτο βοηθό του (Χαλατζιούκα) στο πρώτο γκολ, από τον οποίο πριν το πρώτο γκολ είχαν ξεφύγει άλλες δύο περιπτώσεις οφσάιντ. Σωστές οι υποδείξεις του δεύτερου βοηθού του Βαλκάνου Α.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1: Με ένα γκολ που πέτυχε στο 84' με κεφαλιά ο Αρβανιτίδης, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βλάχου, τα Τρίκαλα κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Αλεξάνδρειας, να κερδίσουν με 0-1, αποφεύγοντας έτσι ένα δεύτερο «πατατράκ» από την ίδια αντίπαλο.

Ανεξάρτητα βέβαια από τον χρόνο στον οποίο σημειώθηκε το γκολ της νίκης, τα Τρίκαλα ήταν καλύτερα σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού, είδαν την μπάλα να σταματάει τέσσερις φορές!!!! στα δοκάρια της γηπεδούχου Αλεξάνδρειας και οι παίκτες του να χάνουν ευκαιρίες, σαν αυτές που λες ότι δεν χάνονται και γενικά η νίκη τους ήταν απόλυτα δίκαιη.

Δοκάρια για την νικήτρια είχαν στο 20' με τον Γιώργο Κίτσα, με τον Καμπούρη στο 47', στο 58' με τον Σωτηράκη και στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Κιρκιλιανίδη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κωνσταντινίδης (Αποστόλου - Μπουρής) που στο 89' απέβαλε με 2η κίτρινη τον Λευτέρη Κίτσα, αφήνοντας την Αλεξάνδρεια με παίκτη λιγότερο.

ΜΕΛΙΚΗ - ΚΟΠΑΝΟΣ 5-2: Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου (30'), η Μελίκη κατάφερε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα, να ισοφαρίσει σε 1-1 και με τέσσερα γκολ μέσα σε 23 λεπτά, από το 51' έως το 74' να πάρει την πρώτη της νίκη στα πλεϊ άουτ επί του Κοπανού.

Το 0-1 για λογαριασμό των φιλοξενούμενων έκανε στο 30' ο Αντωνίου, με την Μελίκη να ισοφαρίζει στο 38' με τον Λαναρά. Στο 51' ο Λίπε, στο 64' και στο 67' ο Χολέβας και στο 74' ο Μελιόπουλος ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 5-1, για να διαμορφώσει το τελικό 5-2 στο 76' ο Αντωνίου. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ρηγόπουλος (Γκόγκος - Ζουρνατζίδης).

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ 5-0: Με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα στην επανάληψη ο Αγιος Γεώργιος νίκησε στο γήπεδό του τα Λευκάδια με 5-0 και κατά κάποιο τρόπο εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, καθώς πλέον τον χωρίζουν 11 βαθμοί από την τελευταία θέση.

Το σκορ άνοιξε στο 16' ο Σαρκατζής με τον Μπακελίδη στο 27' να κάνει το 2-0 και τον Φουρκιώτη στο 31' το 3-0. Στο 44' ο Σπυριδωνίδης έκλεισε σε 4-0 το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, για να διαμορφώσει το τελικό 5-0 στο 65' ο Σταυριανίδης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Νησελίτης (Γκόγκας - Μητρόπουλος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής