breaking news Νέο

SL2 : Σήμερα εκλέγει τον νέο πρόεδρο

SL2 : Σήμερα εκλέγει τον νέο πρόεδρο

Σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 11π.μ. η SL2 θα εκλέξει τον αντικαταστάτη του Λεωνίδα Λεουτσάκο που ως γνωστό οδηγήθηκε σε παραίτηση από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Super League 1 Βαγγέλη Μαρινάκη (η παραίτηση του Λεωνίδα Λεουτσάκο από την προεδρία της SL2 και η επανέναρξη του πρωταθλήματος αποτελούσε την προϋπόθεση που είχαν βάλει για να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την χρηματοδότηση των ομάδων της SL2 και την αύξηση του επιδοτούμενου ποσού από την φορολογία του στοιχήματος απο τις 70 στις 150 χιλιάδες ευρώ για κάθε ομάδα).

Προχθές Δευτέρα στις 11π.μ. έληξε η προθεσμία είχε θέσει η Λίγκα 2 για την υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων για την θέση του προέδρου της επαναλαμβάνουμε και που θα αντικαταστήσει τον Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Η επιλογή λοιπόν του νέου προεδρου της SL2 θα γίνει μεταξύ δύο ενδιαφερομένων.

1. Αντώνης Ροκάκης (Επιχειρηματίας): Πρόεδρος των Χανίων και συμπατριώτης του Λευτέρη Αυγενάκη. Είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με την υφυπουργό Αθλητισμού και τον πρόεδρο της Super League 1.

2. Πέτρος Μαρτσούκος (Επιχειρηματίας): Μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Αστέρα Βλαχιώτη, που όμως αποχώρησε μετά τον υποβιβασμό της ομάδας του στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η επιλογή θα γίνει σήμερα στις 11π.μ. στα γραφεία της Λίγκα 2 που βρίσκονται στην Θεμιστοκλέους στον αριθμό 42 στον 4ο όροφο.

Ανεξάρτητα από το ποιός από τους δύο την Τετάρτη το βράδυ θα κάθεται στην καρέκλα του προέδρου το πρωτάθλημα της SL2, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο φύλλο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 10 Μαρτίου με τον αγώνα Παναθηναϊκού Β - ΠΑΟΚ Β ενω η Βέροια με βάση το πρόγραμμα θα αγωνιστεί την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης με αντίπαλο τον Διαγόρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το αρχικό ποσό που είχε αναφερθεί ότι θα μοιράζονταν οι ομάδες της SL2 ήταν 8,7 εκατομμύρια ευρώ, πριν ενάμιση περίπου μήνα το ποσό κατέβηκε στα 5,1 εκατομμύρια ευρώ και 10 ημέρες αργότερα έγινε 1,7 εκατομ. επειδή όπως υποστήριζε ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν υπηρχαν χρήματα.

Αργότερα βέβαια επειδή προφανώς βρέθηκαν χρήματα ο κ. Αυγενάκης και ο πρόερος της Super League 1 Βαγγέλης Μαρινάκης (οι δυο βαδίζουν χέρι  χέρι πάντα μαζί) έθεσαν σαν προϋπόθεση την παραίτηση του προέδρου της SL2 για να διαπραγματευθούν ένα ποσό γύρω στις 150.000 ευρώ για κάθε ομαδα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα χρήματα που μοιράζονται στις ομάδες είναι ένα μικρό μέρος από τον φόρο που εισπράττει το κράτος από τα κέρδη του στοιχήματος. Εκεί δηλαδή που μπαίνουν τα ονόματα των ομάδων για να πονταρουν οι παίκτες και να φέρουν τα κέρδη στο κράτος μέσω της φορολογίας που προβλέπεται.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής