breaking news Νέο

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα ζητήματα της ενδυνάμωσης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Να θέσουμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με την ισότιμη ύπαρξή της μέσα στην οικογένεια, στο εργασιακό περιβάλλον και στις επιστήμες, τομείς όπου το γυναικείο φύλο βάζει τη δική του σφραγίδα και αποτελεί για όλους μας σημείο αναφοράς.

Αν και τα βήματα που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για την ισότητα είναι σημαντικά, η εποχή της κρίσης αξιών θέτει υπό αμφισβήτηση διαχρονικές κατακτήσεις. Η οικονομική ύφεση, η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και όσα άλλα γεγονότα μας σημάδεψαν και συνεχίζουν να μας σημαδεύουν, εκθέτουν τις γυναίκες σε κινδύνους όπως η ανεργία, η φτώχεια και τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.

Σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δομές του Δήμου Βέροιας επιτελούν σημαντικό έργο προς όφελος των γυναικών που έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης και βίας. Παράλληλα, μέσω των υπηρεσιών Κοινωνικής Πολιτικής, ο Δήμος βρίσκεται κοντά σε όσες γυναίκες έχουν ανάγκη, διοργανώνοντας δράσεις και προληπτικές εξετάσεις για τη διασφάλιση της υγείας τους.

Η πολλαπλή προσφορά της γυναίκας και οι πολύπλευροι τομείς δραστηριότητάς της, οι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, μας βρίσκει κοντά στους στόχους της για υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, του σεβασμού και της ισονομίας.

 

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Δήμαρχος Βέροιας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής