breaking news Νέο

Tραγωδία στα Τέμπη: Στους δρόμους όλη η χώρα. «Βούλιαξε» η Βέροια στο μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

  • Tραγωδία στα Τέμπη: Στους δρόμους όλη η χώρα. «Βούλιαξε» η Βέροια στο μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας
  • Tραγωδία στα Τέμπη: Στους δρόμους όλη η χώρα. «Βούλιαξε» η Βέροια στο μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας
  • Tραγωδία στα Τέμπη: Στους δρόμους όλη η χώρα. «Βούλιαξε» η Βέροια στο μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Μεγαλειώδης συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 8 Μαρτίου στην πλατεία δημαρχείου Βέροιας, στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας εκατοντάδες πολίτες, μεταξύ αυτών, εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, πολίτες, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και κυρίως νέα παιδιά, μετέτρεψαν τη στάση εργασίας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τον τόνο έδωσαν οι μαθητές με κεντρικό σύνθημα «Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί», που οργανωμένα, με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την οργή τους και την απαίτηση για την λήψη των αναγκαίων μέτρων ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι:

Θόδωρος Κακαγιάννης , πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Σταυρούλα Μιχαηλίδου, πρόεδρος ΣΕΠΕ Ημαθίας

Χρήστος Πούλιος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας

Ηλίας Νοβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας .

Επίσης διαβάστηκε από τον Γ.Γ του Ν.Τ Π. Χατζησάββα το ψήφισμα των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας, Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Βέροιας.

 

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία και στη Νάουσα για την τραγωδία των Τεμπών

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Νάουσας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης. Αρχικά στην πλατεία Καρατάσου έγινε συγκέντρωση μαθητών-απεργών και συνταξιούχων για το έγκλημα των Τεμπών. Χαιρετισμούς έκαναν η κα. Μαρία Μπόσκου, ο κ. Γιάννης Διάκογλου, η κα. Δέσποινα Τσιτλακίδου, ο κ. Νίκος Μάντσιος, ενώ ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας. Ακολούθησε πορεία προς τα λύκεια της Νάουσας τους μαθητές που συμμετείχαν στην διαδήλωση να κρατούν πλακάτ και πανό με συνθήματα για τον άδικο χαμό τόσων νέων παιδιών.

 

Mαζική συμμετοχή και συνθήματα οργής στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη σε όλη τη χώρα

Με τη χώρα να βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό πραγματοποιήθηκαν στους δρόμους πολλών πόλεων της χώρας, οι διαμαρτυρίες με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, εν όψει της απεργίας που προκυρήχθηκε για χθες Τετάρτη 8 Μαρτίου.


Νάουσα - μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας
Αθήνα - μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής