breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Χαιρετισμός των Ελλήνων στο σύμπαν - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Χαιρετισμός των Ελλήνων στο σύμπαν - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Κοιτάξτε μία αφέγγαρη βραδιά τον ουρανό και τριγυρίστε με τα μάτια σας τον γαλαξία μας. Ονομάστηκε έτσι, διότι η Ήρα την ώρα που θήλαζε τον Ηρακλή, έχυσε το γάλα και δημιουργήθηκε ο Γαλαξίας, Milky way όπως τον ονομάζουν οι Εγγλέζοι. Ο Ήλιος μας κάνει μία περιστροφή περί το κέντρο του Γαλαξία κάθε 225 χρόνια μαζί με μας και τους άλλους πλανήτες μας. Το μήκος του Γαλαξία είναι εκατό χιλιάδες χρόνια με την ταχύτητα του φωτός και το πλάτος του χίλια έτη φωτός. Υπ’ όψιν πως το φώς τρέχει με 300.000 χλμ το δευτερόλεπτο, κι ακόμα να τον γράψει η Τροχαία αυτοκινητοδρόμων. Να, γιατί γίνονται τα ατυχήματα και δεν μας προλαβαίνει το ΚΑΤ. Το 1977 που λέτε, έστειλαν οι Αμερικάνοι δύο διαστημόπλοια με το όνομα Voyager (ταξιδιώτης) να ταξιδέψουν, όχι όπου μπορούσαν να φθάσουν, αλλά όπως λέει ο Καζαντζάκης, μέχρις εκεί που δεν μπορούσαν να φθάσουν. Ταξιδεύουν ακόμη επί σαράντα έξι χρόνια και μόλις προ μηνός βγήκαν από το ηλιακό μας σύστημα πέρα από τον πλανήτη Πλούτωνα και τον δίδυμο αδερφό του Χάροντα (καλά, ούτε ένα Χριστιανικό όνομα δεν υπάρχει στο σύμπαν? Περίεργο) Τα διαστημόπλοια τρέχουν με ταχύτητα 61400 χλμ την ώρα, ταχύτητα χελώνας για το διάστημα. Ο επόμενος ήλιος και πλανήτες που θα συναντήσουν είναι ο Άλφα του Κενταύρου, που απέχει από τη γη 4.367 έτη φωτός, τουτέστιν οι Voyager θα φθάσουν εκεί μετά από εκατομμύρια χρόνια. Ποιος ξέρει, σε μια μεγαλύτερη ακόμη απόσταση βρίσκεται ο Σείριος με απόσταση 8.47 έτη φωτός,  επομένως ο Voyager  θα φθάσει στον Σείριο μετά ίσως από πιθανόν 100 εκατομμύρια χρόνια!!

Να σημειώσουμε πως το τεράστιο αυτό πρόγραμμα εκπονήθηκε και σχεδιάστηκε από τον Έλληνα επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή εκ Χίου. Ναι, από Έλληνα κατευθύνεται ακόμη και σήμερα, μην ψάχνεστε, ο Σταμάτης Κριμιζής είναι Έλλην!!

Παρ’ όλα αυτά, εάν υπάρχουν εκεί νοήμονα όντα και ανοίξουν το δικό μας διαστημόπλοιο, θα βρούνε μέσα την Ελληνική φράση: «Οἵτινες ποτ’ ἔστε χαίρετε! Εἰρηνικῶς πρὸς φίλους ἐληλύθαμεν φίλοι» -Όποιοι κι αν είστε γειά σας-Ειρηνικά προς φίλους ήρθαμε φίλοι. Το έγραψαν στην Ελληνική γλώσσα, πιστεύοντας οι Αμερικάνοι πως κάποιοι προηγμένοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να μιλούν Ελληνικά. Διαφορετικά θα μπορούσαν να το γράψουν στην δική τους Βαρβαική-Αγγλική γλώσσα. Εμπιστεύτηκαν για την συννενόηση με τους κατοίκους του Σείριου τις Ελληνικές λέξεις, τον Ελληνικό πολιτισμό, το Ελληνικό Αλφάβητο, το Ελληνικό συντακτικό και τις Ελληνικές έννοιες περί χαράς, ειρήνης, φιλίας και άφιξης. Τουτέστιν, η Ελληνική γλώσσα δεν είναι απλώς μια γήινη γλώσσα, είναι διαγαλαξιακή, είναι συμπαντική γλώσσα. Οι μεγαλύτεροι επιστήμονες του κόσμου στην ΝΑΣΑ αναγνωρίζουν τα ελληνικά ως παγκόσμια γλώσσα κι εμείς μιλάμε για το concept και το brake και το sorry και το voice? Ντροπή μας. Η Ελλάδα παρ’ όλα αυτά ταξιδεύει πέρα από τα όρια του σύμπαντος του διαστήματος και της λογικής, με όχημα τον πολιτισμό και την διαστημική γλώσσα της στα σημεία του ακρότατου νου και των αποστάσεων.

Η Ελλάς, ήδη τώρα που γράφεται αυτό το άρθρο,  ταξιδεύει πέρα από τον Πλούτωνα και τον Χάροντα με ταχύτητα 61.000 χλμ την ώρα. Το πού θα φθάσει, κανένας δεν γνωρίζει. Θα υπάρξει άραγες στο μέλλον, όσο μακρύ κι αν το φαντασθεί κανείς,

κάποιος άλλος λαός να φθάσει εκεί που έφθασαν οι Έλληνες? Είναι μάλλον αδύνατο να προσεγγισθούν οι διαστάσεις και τα μεγέθη της Ελλάδος!! Γι αυτό άλλωστε παλιότερα ισχυριζόμουνα πως η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι ασήμαντα κρατίδια μπροστά μας.

Προσβάλουμε με πολύ βάναυσο τρόπο τον πολιτισμό, την ιστορία, την αστρονομία, την ιατρική, την φιλοσοφία και όλα όσα έκαναν οι Έλληνες ανά τους εκατοντάδες αιώνες, για να μπορέσει το ανθρώπινο γένος πρώτα να σταθεί στα πόδια του κι ύστερα να περάσει πέρα από τον Κρόνο, τον Δία και τον Πλούτωνα. Το ταξίδι των δύο Voyager συνεχίζεται κι ούτε μπορεί να προβλέψει κανείς μέχρι που θα φθάσει ο Ελληνικός πολιτισμός. Τι κρίμα που τα όρια της ζωής είναι τόσο περιορισμένα και δεν θα ζω, όταν θα έρθουν σε μας τα καλωσορίσματα από την Ανδρομέδα και τον Γαλαξία του Νέφους του Μαγγελάνου. Κρίμα!!!

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής