breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Πήρε αυτό που δικαιούταν

ΒΕΡΟΙΑ: Πήρε αυτό που δικαιούταν

Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, μετά από ενάμιση περίπου μήνα απραξίας, που με τόση λαχτάρα περίμεναν όλες οι ομάδες της SL2, στη ΒΕΡΟΙΑ τελικά οδήγησε σε μεγάλο προβληματισμό. Όχι βέβαια τόσο για την ήττα σε ένα παιχνίδι κρίσιμο, όπως ήταν αυτό με τον Διαγόρα, που την έφερε για πρώτη φορά φέτος μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού, όσο για την αγωνιστική της εικόνα.

Αν οι δυνατότητες της ομάδας είναι αυτές που έδειξε την Κυριακή κόντρα στον Διαγόρα, στο Δημοτικό Στάδιο κι αν δεν βελτιώσει την εικόνα της, από το επόμενο κιόλας παιχνίδι, τότε πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι πολύ δύσκολα η επόμενη χρονιά θα την βρει στην SL2.

Δίχως τους δύο πιο ποιοτικούς, για τα σημερινά δεδομένα, ποδοσφαιριστές της, τον Φασίδη και τον Ορφανίδη, από τους οποίους βέβαια τον πρώτο δεν μπορεί να τον υπολογίζει για ολόκληρη τη χρονιά, η ΒΕΡΟΙΑ πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις, που έχουμε δει μέχρι σήμερα από επαγγελματική ομάδα.

Δεν ξέρω αν ήταν το άγχος της πρεμιέρας, αφού περισσότερο με πρεμιέρα έμοιαζε ο κυριακάτικος αγώνας, μετά από διακοπή 40 περίπου ημερών, η απραξία ή οτιδήποτε άλλο, όμως η εικόνα των ποδοσφαιριστών της ΒΕΡΟΙΑΣ στον προχθεσινό αγώνα με τον Διαγόρα, μόνο με αυτή του επαγγελματία αθλητή δεν έμοιαζε. Και το χειρότερο, ούτε ένας από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Αποτέλεσμα, ο αντίπαλος, μια μέτρια κι αυτός ομάδα, που όμως διέθετε δύο - τρεις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, να κερδίσει απόλυτα δίκαια, αφού εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε, από τα οποία βέβαια το πρώτο, ήταν δώρο από αντίπαλο, έφτασε και άλλες 4-5 φορές κοντά στο γκολ, άσχετα αν οι περισσότερες από αυτές ήταν προσφορά από τους παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Όσον αφορά την ΒΕΡΟΙΑ φάνηκε να αφυπνίζεται μετά το 0-2 και να δημιουργεί δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, που αν τις αξιοποιούσε, θα είχε φτάσει στην ισοφάριση. Δίχως αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα άλλαζε την γενική της εικόνα.

Ειδικά η ευκαιρία με τον Μπελεβώνη στο 64' και ενώ το σκορ ήταν 0-2, είναι από αυτές που πρέπει να προσπαθήσει κάποιος για να την χάσει. Ο Μπουόλι από πλάγια δεξιά έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα, με τον Μπελεβώνη στο ύψος της μικρής περιοχής και φάτσα με την εστία και τον τερματοφύλακα του Διαγόρα Μπίντση, να βρίσκεται εκτός θέσης (είχε κάνει κίνηση στην αριστερή του γωνία) για να κλείσει το οπτικό πεδίο του Μπουόλι, πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και έξι λεπτά αργότερα, στο 70', η δεύτερη και τελευταία μεγάλη ευκαιρία της ΒΕΡΟΙΑΣ να μειώσει το σκορ και να μπει στο παιχνίδι. Ο Μπουόλι, που ήταν ίσως ο μοναδικός παίκτης της ΒΕΡΟΙΑΣ που απειλούσε την εστία του τερματοφύλακα του Διαγόρα, δίχως κι αυτός όμως να φτάσει προηγουμένες καλές εμφανίσεις του, «έστρωσε» στον Μπλέτσα, που μέσα από την αντίπαλη περιοχή και δίχως καμιά απολύτως πίεση, έκανε το σουτ πάνω σε αντίπαλο.

Προηγουμένως, όπως ο Διαγόρας είχε καταφέρει να πετύχει δύο τέρματα και να προηγηθεί με 0-2. Στο 55' συγκεκριμένα, ο Στίκας έχασε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας του, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν κενό στην άμυνα της ΒΕΡΟΙΑΣ και με τον Σταμένκοβιτς να κάνει το 0-1 και οκτώ λεπτά αργότερα στο 63'  ύστερα από εκτέλεση φάουλ με πλασέ του Γιανναράκη το 0-2.

Ο Διαγόρας πριν ανοίξει το σκορ και αφού πέρασε ανώδυνα μια σχετικά αναμενόμενη, πλην όμως τελείως ανούσια πρωτοβουλία της ΒΕΡΟΙΑΣ στο πρώτο 25λεπτο, είχε απειλήσει τρεις φορές την εστία του Βενετικίδη με παραβίαση, δίχως να καταφέρει να σκοράρει.

Στο 30' με κεφαλιά του Μανιά (ξυστά από το κάθετο δοκάρι άουτ), στο 39' με σουτ από καλή θέση για γκολ του Γκάτα και στο 45' με τον Σταμένκοβιτς.

Στην επανάληψη και μέχρι το 70' που έκανε το 0-2, η ομάδα της Ρόδου συνέχισε να είναι πιο απειλητική και στο 51' άγγιξε, χωρίς να το πετύχει με κοντινή κεφαλιά του Μανιά για μια ακόμη φορά το γκολ.

Το τελευταίο σφύριγμα του Δραμινού διαιτητή, Πουλικίδη (βοηθοί του οι Τσαχελίδης - Τοροσιάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας), για πρώτη φορά φέτος συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες των θεατών, για την εικόνα περισσότερο της ομάδας και λιγότερο για την ήττα.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΕΡΟΙΑ:  Βενετικίδης, Παπαχρήστος, Ντουμάνης (77’ Μουχάλης), Στίκας, Περδίκης, Μπλέτσας, Μπουκουβάλας (77’ λ.τ. Ζιώγας), Γιουκούδης, Μπελεβώνης (65’ Ελευθεριάδης), Κασέμι (55’ Ιωάννου), Μπουόλι.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Μπίντσης, Γιανναράκης, Γκοζντάρεβιτς, Τάτσης, Μαγκάκης, Καραμάνης, Τσιαντούλας (82’ Καβαλιέρι), Λούκιτς (61’ Παπαϊωάννου), Σταμένκοβιτς (82’ Χουάν), Γκάτα (73’ Παραστατίδης), Μανιάς (73’ Βουργουντζής).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής