breaking news Νέο

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα Πέμπτη - Στους δρόμους ξανά για την τραγωδία των Τεμπών

  • Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα Πέμπτη - Στους δρόμους ξανά για την τραγωδία των Τεμπών
  • Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα Πέμπτη - Στους δρόμους ξανά για την τραγωδία των Τεμπών

Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου από την γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Αν και το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι η απεργία της ΑΔΕΔΥ, κρίθηκε παράνομη, μετά από αγωγή που κατέθεσαν Σταϊκούρας και Βορίδης, η ΑΔΕΔΥ απαντώντας έκανε λόγο για «προβοκάτσια της κυβέρνησης κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής» και τόνισε την Τρίτη, ότι η απεργία θα γίνει κανονικά.  «Όλων οι ζωές μετράνε. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι» σημειώνει η ΓΣΣΕ στην ανακοίνωσή της και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις. Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία αναμένεται και από τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.  Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη και τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετέχει επίσης στην απεργία. Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ). Τη συμμετοχή τους στις σημερινές κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη και την αποχή από τις δικαστικές αίθουσες αποφάσισαν και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η ΟΛΜΕ στην 24ωρη πανεργατική απεργία σήμερα  Πέμπτη 16 Μαρτίου. Με αίτημα να απαιτηθεί «μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών».

 

Το Εργατικό Κέντρο Βέροιας αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, καλεί στο απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, στις 10.30 π.μ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, σε συνεδρίασή του αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του 38ου Πανελλαδικού Συνεδρίου, την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 στις 10.30 π.μ., στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας. Ο καθένας, αλλά και όλοι μαζί, να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να συμμετέχουν δυναμικά.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

2. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

3. ΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ  ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

4. ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

5. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ

6.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

7. ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

8. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓH ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δε θα συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ;

Γιατί; Ποιοι; Πως;

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, 10:30 π.μ.

 

Απεργία δημοσιογράφων χθες Τετάρτη

Σε 24ωρη απεργία κατέβηκαν και οι δημοσιογράφοι χθες Τετάρτη 15 Μαρτίου,  μία ημέρα πριν από αυτή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία:

«Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».


συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για την τραγωδία των Τεμπών

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής