breaking news Νέο

Παράξενες Ειδήσεις...

  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...

• Αποζημίωση 204. 000 ευρώ σε πρώην σύζυγο για τα οικιακά που έκανε 25 χρόνια!

Ισπανικό δικαστήριο διέταξε έναν άνδρα να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του 204.000 ευρώ σε διάστημα 25 ετών για απλήρωτη οικιακή εργασία που προσέφερε η ίδια κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 1995. Έπειτα από 25 χρόνια, το 2020, η Ιβάν Μοράλ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Ο γάμος του ζευγαριού διέπονταν από καθεστώς διαχωρισμού της περιουσίας, το οποίο όριζε πως ό,τι κέρδιζε το κάθε μέρος ήταν αποκλειστικά δικό του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η σύζυγος να μην έχει καμία πρόσβαση σε κανένα από τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν αποκτηθεί τα χρόνια του κοινού βίου του ζευγαριού.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η 48χρονη Ιβάνα Μοράλ είχε αναλάβει όλες τις δουλειές του σπιτιού «αποκλειστικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» ενώ βοηθούσε «συστηματικά» στην οικογενειακή επιχείρηση, όπου εκτελούσε εργασίες καθαρισμού. Στην αγωγή της ζητούσε την αναγνώριση της εν λόγω αποζημίωσης, καθώς η ίδια «στερήθηκε κάθε πιθανή επαγγελματική σταδιοδρομία λόγω της αποκλειστικής αφοσίωσής της στο σπίτι και την οικογένεια», ενώ ο άνδρας, «καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών του γάμου, συσσώρευσε και αύξησε εκθετικά τα περιουσιακά του στοιχεία», χωρίς όμως αυτό να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των δικών της περιουσιακών στοιχείων.

Η Μάρτα Φουέντες, δικηγόρος της Μοράλ δήλωσε ικανοποιημένη από τη δικαστική απόφαση, διότι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αποτελεί αναγνώριση της εργασίας όλων των γυναικών που βρίσκονται στη σκιά παρά το γεγονός ότι αποτελούν βασικό στήριγμα για το ζευγάρι». Το ποσό των 204.624,86 προέκυψε από τις αποδοχές που θα λάμβανε η γυναίκα με βάση τον κατώτατο μισθό επί 25 χρόνια.

*****

• Ρουμανία: Πολιτικός "πιάστηκε" να κάνει ντους κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης

Ο Ρουμάνος πολιτικός Αλμπέρτο Ιωσήφ Καραγιάν συμμετείχε μέσω βίντεο κλήσης σε συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου, στην οποία συμμετείχε από το σπίτι του, λόγω ασθένειας.

Όταν η πρόεδρος τον κάλεσε, μέσω βίντεο κλήσης, να συμμετάσχει στη συνεδρίαση, ο Σοσιαλδημοκράτης δημοτικός σύμβουλος εμφανίστηκε σε βίντεο βρεγμένος και γυμνός απευθείας από το ντους του μπάνιου του. Αυτό προκάλεσε τα γέλια των συμμετεχόντων.

Ο ίδιος προσπαθούσε ανεπιτυχώς να απενεργοποιήσει την κάμερα, η οποία άνοιξε κατά λάθος, αλλά τα χέρια του ήταν βρεγμένα.

«Δεν μπορώ να το κλείσω, δεν μπορώ να το κλείσω! Συγγνώμη, έχω κρυολόγημα, αλλά δεν ξέρω πώς να το κλείσω», επανέλαβε με αγωνία, αναφέρει το RTS.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ξανά στη συνεδρίαση, αυτή τη φορά ντυμένος, αλλά λόγω της γκάφας του, έγινε viral παγκοσμίως.

*****

• Η Ιαπωνία ξαναμέτρησε τα νησιά της και τα βρήκε 7.273 περισσότερα

Τριάντα έξι χρόνια μετά την καταμέτρηση που 'έβγαλε' 6.852 τα νησιά της Ιαπωνίας, η χώρα τα μέτρησε ξανά, με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα και τα έβγαλε 14.125.

Γερμανική εταιρία που βιοπορίζεται από την παροχή στατιστικών ενημερώνει πως η χώρα που έχει τα περισσότερα νησιά είναι η Σουηδία. Είναι 221.800, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι ακατοίκητα.

Ακολουθεί η Φινλανδία με 188.000, ενώ η τρίτη Νορβηγία έχει 55.000.

Η Ιαπωνία είναι 9η, με 6.852. Ή τουλάχιστον ήταν, καθώς σε νέα καταμέτρηση που έκανε η Geospatial Information Authority της χώρας (Αρχή Γεωχωρικών Πληροφοριών) τα ‘έβγαλε’ 14.125.

Αφορμή για το νέο μέτρημα αποτέλεσε το σχετικό αίτημα βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, δηλώνοντας στο Κοινοβούλιο πως “η ακριβής κατανόηση του αριθμού είναι προς το εθνικό συμφέρον”.

Δηλαδή, υπερδιπλάσια από την έκθεση που δημοσιεύει η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας το 1987, όταν χρησιμοποιήθηκαν χάρτινοι χάρτες.

Η GSI, που θα δημοσιεύσει τις προσεχείς εβδομάδες τα ευρήματα, εξήγησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo πως η διαφορά έχει να κάνει με την εξέλιξη της τεχνολογίας και τους ψηφιοποιημένους χάρτες που είχε στη διάθεση της.

*****

• Αυτή η χώρα πληρώνει τους τουρίστες για να την επισκεφθούν

Πολλές είναι οι χώρες που συνεχίζουν να προσπαθούν να επαναφέρουν τον τουρισμό στην κλίμακα που ήταν πριν από την πανδημία. Μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ και περιοχές στην Ιταλία έχουν στραφεί στην προσφορά δωρεάν ταξιδιών, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να τα επισκεφτούν και να βοηθήσουν στην τόνωση των οικονομιών τους.

Τελευταίο παράδειγμα αυτής της πρακτικής είναι η Ταϊβάν, σύμφωνα με το CNBC. Η κυβέρνηση της χώρας προσφέρει στους τουρίστες 163 δολάρια ανά ταξιδιώτη ή περίπου 653 δολάρια για κάθε ομάδα, όντας διατεθειμένη να επιδοτήσει έως και 90.000 ομάδες. Τα χρήματα θα δοθούν μέσω μιας ψηφιακής τουριστικής κάρτας για να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια θα διατεθούν απευθείας στον τουρισμό της Ταϊβάν. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις κάρτες για φαγητό, διαμονή και άλλα έξοδα ταξιδιού. Η χώρα εστιάζει στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από μέρη όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Νοτιοανατολική Ασία, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ. Τα στοιχεία από το Γραφείο Τουρισμού της Ταϊβάν δικαιολογούν αυτή τη δράση, αφού λιγότεροι από 900.000 επισκέπτες έφτασαν στη χώρα το 2022, σε σύγκριση με το ρεκόρ 11,8 εκατομμυρίων διεθνών τουριστών το 2019.


• Ρουμανία: Πολιτικός "πιάστηκε" να κάνει ντους κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης
• Η Ιαπωνία ξαναμέτρησε τα νησιά της και τα βρήκε 7.273 περισσότερα
• Αυτή η χώρα πληρώνει τους τουρίστες για να την επισκεφθούν

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής