breaking news Νέο

Τάσος Μπαρτζώκας : «Να διεκδικήσουμε στην Ημαθία, με πείσμα, το κομμάτι της πίτας που μας αναλογεί!»

Τάσος Μπαρτζώκας : «Να διεκδικήσουμε στην Ημαθία, με πείσμα, το κομμάτι της πίτας που μας αναλογεί!»

Με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων της Ημαθίας συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, ώστε να δημιουργηθεί ένα «κοινό μέτωπο» μεταξύ των παραγωγικών, των επιστημονικών και των πολιτικών φορέων, για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, κ. Α. Τσιπουρίδου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, κ. Γ. Δημητριάδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νάουσας, κ. Α. Καλής.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα και τις προτάσεις, των θεσμικών εκπροσώπων του τοπικού εμπορίου και ανέλυσε διεξοδικά τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που έχει στη διάθεσή της η επιχειρηματικότητα, για να αναβαθμίσει τη θέση της και τις δυνατότητές της. Εστίασε στο νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις, το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο  Invest Eu ύψους 2,5 δις ευρώ, καθώς και την αναθεώρηση του Προγράμματος Ελλάδα 2.0, το οποίο θα εστιάσει στη μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση. Κάλεσε δε τους εκπροσώπους να του υποβάλλουν τις προτάσεις τους, ώστε να γίνουν συνδιαμορφωτές της νέας ευκαιρίας.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον εμπορικό κόσμο να δημιουργήσουν μια αρραγή συμμαχία, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για το επόμενο, μεγάλο βήμα της Ημαθίας στο καλύτερο μέλλον. Όπως ανέφερε, έχει έρθει η στιγμή «να οδηγήσουμε την Ημαθία έξω από το τέλμα της απομόνωσης και της μονοδιάστατης εσωστρέφειας και να επικεντρωθούμε στη διεκδίκηση του μεριδίου, που μας αναλογεί από την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με συνασπισμό δυνάμεων, με γνώμονα το τοπικό μας συμφέρον».

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε τις προτάσεις του για την τουριστική ανάπτυξη της Ημαθίας και τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, για την προώθηση του οράματός του. Ζήτησε από τους εμπορικούς φορείς, να συμμαχήσουν για τη δημιουργία ενός φορέα που θα προωθεί ολοκληρωμένα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και για τη σύμπραξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων, ώστε να διεκδικήσουν «από κοινού, με πείσμα, ένα κομμάτι από την πίτα της ανάπτυξης. Αυτό που μας αναλογεί και αυτό που δικαιούμαστε!»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής